Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
5800x3D işlemciye sahibim, sistemde virüs yok her türlü program ile taradım bir şey çıkmadı. Gereksiz hizmetleri kapattım, görev yöneticisine bakıyorum mesela Razer Synapse çok kullanıyorsa kapatıyorum ama gram bir değişiklik yok. Hatta bazen bu yüzden işlemcinin sıcaklık değerleri arşa çıkıyor. Ne yapabilirim?

Çözüm
CBP kapattıysan normaldir. Sürekli yüzde yüz çalışır.
Onun dışında pil seçeneklerinden en yüksek işlemci hızını: 100, en düşük işlemci hızını:10 yapsan güzel olur.
@Chef senin makinada bir şey sürekli olarak o ilk iki exe'yi çağırarak CPU kullanımına ciddi etki ediyor.

Bir ekran kartı sürücüsünü güncelle ya da onar, chipset sürücüsüne bir bak.

Arkadaşlarımızın dediği o arka planı izleme programı üzerinden araştırma yap.

Bunlar benim bulduklarım.

@ADIWN hocam başlattaki bir uygulamadan dolayı da olabilir mi?
Hocam, herhangi bir program, sürücü vb. bir şey olabilir ama görünen bir sürücü (örneğin GPU) bu exe'leri sürekli olarak çağırıyor gibi duruyor, şu an bunlar dışarıdan öğrendiğim bilgiler. Belki sorun bambaşka bir yerden çıkacak, bilemiyorum.

Size geri donecegim fakat şu an oyundayim. Bitsin Mac, hepsine bakacagim. Şu an normal gibi oyun icinde normalde islemci kullanimi %100 olurdu ve 60-70 dercee arasinda gezerdi islemci mesela şu an Warzone'da 45 derece gosteriyor. Dusuk veya yuksek kullanim fark etmeksizin.

Sanırım problemi sen çözmüş olabilirsin. Bahsettiğin ayarı kapattığımdan beri saçma sapan yük gözükmeleri yaşamıyorum. Kasamın kapağı açık kullanıyorum şu an ve komik bir biçimde işlemci boşta 30-42 derece arası gidiyor. Kasa kapağı kapalı iken 40-60 arası idi. Fakat şöyle bir durum var fan Control programında ne yaparsam yapayım pompa devrini 3000 RPM'den aşağı çekemiyorum program biraz sapıttı sanırım. Pompanın sesini duyuyorum daha çok fanlara nazaran.

Son düzenleme:
Size geri donecegim fakat şu an oyundayim. Bitsin Mac, hepsine bakacagim. Şu an normal gibi oyun icinde normalde islemci kullanimi %100 olurdu ve 60-70 dercee arasinda gezerdi islemci mesela şu an Warzone'da 45 derece gosteriyor. Dusuk veya yuksek kullanim fark etmeksizin.

Sanırım problemi sen çözmüş olabilirsin. Bahsettiğin ayarı kapattığımdan beri saçma sapan yük gözükmeleri yaşamıyorum. Kasamın kapağı açık kullanıyorum şu an ve komik bir biçimde işlemci boşta 30-42 derece arası gidiyor. Kasa kapağı kapalı iken 40-60 arası idi. Fakat şöyle bir durum var fan Control programında ne yaparsam yapayım pompa devrini 3000 RPM'den aşağı çekemiyorum program biraz sapıttı sanırım. Pompanın sesini duyuyorum daha çok fanlara nazaran.
Genelde açık olduğunda ısınma sorunu olmaz lakin sende tam tersi olmuş :D. Anakart güncellemelerini takip et derim. Bir de sorun Windows 11'de de olabilir. Çünkü Windows 11 bozuk bir işletim sistemi. Arkaplanda bir sürü uygulama açık, Ram'i şişiriyor ve CPU, Disk kullanımını tavan yapıyor.

Windows 10 dene olmaz ise.

Genelde açık olduğunda ısınma sorunu olmaz lakin sende tam tersi olmuş :D. Anakart güncellemelerini takip et derim. Bir de sorun Windows 11'de de olabilir. Çünkü Windows 11 bozuk bir işletim sistemi. Arkaplanda bir sürü uygulama açık, Ram'i şişiriyor ve CPU, Disk kullanımını tavan yapıyor.

Windows 10 dene olmaz ise.
Hocam Windows 10'da bunun gibi olduğu oluyordu. Şimdi memnunum bak yalan yok işlemci baya soğuk çalışıyor fakat pompa devrini bi çözmeliyim sabit 3000 rpm aşırı fazla. Şimdilik derdimi çözdüğünü düşündüğüm için çözüldü raporunu sana vereceğim.

@Chef senin makineda bir şey sürekli olarak o ilk iki Exe'yi çağırarak CPU kullanımına ciddi etki ediyor.

Bir ekran kartı sürücüsünü güncelle ya da onar, chipset sürücüsüne bir bak.

Arkadaşlarımızın dediği o arka planı izleme programı üzerinden araştırma yap.

Bunlar benim bulduklarım.

Hocam sizin dediklerinizi önceden yaptım, BIOS güncel, her şey güncel. Sizin attığınız linkteki adımlara gitmek için açılan sayfa kapalı o yüzden ona bakamadım.

Hocam Windows 10'da bunun gibi olduğu oluyordu. Şimdi memnunum bak yalan yok işlemci baya soğuk çalışıyor fakat pompa devrini bi çözmeliyim sabit 3000 rpm aşırı fazla. Şimdilik derdimi çözdüğünü düşündüğüm için çözüldü raporunu sana vereceğim.

Hocam sizin dediklerinizi önceden yaptım, BIOS güncel, her şey güncel. Sizin attığınız linkteki adımlara gitmek için açılan sayfa kapalı o yüzden ona bakamadım.
Çözülmesine sevindim.