Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yiyitc5

Çalışkan
ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi anakart.
Ryzen 7 3800X ve sıvı soğutma.
8x4 XPG D60G 4133MHz RAM'lere sahibim.
Sisteme kurulumu yaptım Windows'u kurdum ve bir baktım sistem 2666MHz olarak çalışıyor. BIOS'tan Profile 1 açınca sisteme görüntü gelmiyor. Anakartta da DRAM ışığı yanıyor ve sistem öyle kalıyor. Bu sefer manuel ayar yapmayı denedim 3600MHz yaptım fakat yine görüntü alamadım ve yine DRAM ışığı yandı ben bu RAM'lerin MHz'ini nasıl arttırabilirim, arttıramıyorsam bile 2666MHz ile kullanmanın bir sorunu var mıdır? Oyunlarda FPS'e çok etki eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
4 kanal RAM kullanınca MHz düşer. Ayrıca RAM'in üstünde EXPO profil uyumluluğu logosu var mı, eğer yoksa düzgün OC olmamasıda uyumsuzluk yapabilir. Genelde bu yüzden 2 kanal öneriliyor. EXPO kapalı kullanmak sorun olmaz. Elle 3200/3000/2800 sırasıyla bu değerleri deneyebilirsin belki olur.
4 kanal RAM kullanınca MHz düşer. Ayrıca RAM'in üstünde EXPO profil uyumluluğu logosu var mı, eğer yoksa düzgün OC olmamasıda uyumsuzluk yapabilir. Genelde bu yüzden 2 kanal öneriliyor. EXPO kapalı kullanmak sorun olmaz. Elle 3200/3000/2800 sırasıyla bu değerleri deneyebilirsin belki olur.

Çözüm

Hocam el ile deneyince 3400 MHz'e kadar çıkabildim sorun yok sistemde teşekkürler.