İlk önerim EXPO'yu kapatmanız olacak. Bir de bu crash sorunlarını görmek lazım. Sistem bellek ve stres testlerinde çökmeyip oyunlarda çöküyorsa sorunun ekran kartında olma ihtimali yüksek.
Detaylar
Kim cevapladı?Moderasyon Ekibi
Resmî Hesap
2 ay önce AM5 DDR5 sisteme geçiş yaptım ama geçmişime geçeceğime pişman oldum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum ve bemim sorunum oyunlardan atma, crash sorunu. Metro Exodus, PUBG crash veriyor. Sniper Elite 4, Horizon 4, CS2 oyun içinde bazen yarım saatte bazen 1 satte sanki Alt+F4 çekmişim gibi masaüstüne dönüyor.
Sistemim şu şekilde:
Sistemim şu şekilde:
- Anakart MSI X670E Tomahawk Wi-Fi
- İşlemci Ryzen 7 7700
- GPU ASUS TUF 4070 Ti süper
- PSU MSI A850G 850W
- SSD Samsung 980 Pro 2TB
- RAM 2*16 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz
- EXPO uyumlu
- Kasam Cooler Master HAF 500
- İşletim sistemim orijinal Windows 11 Home
- OCCT testi yaptım Power yaklaşık 1 saat hiç hata almadım.
- AIDA64 stress testi yapıyorum hiçbir sıkıntı yok.
- RAM'leri Memtest86 ile yaklaşık 4 saat test sonucunda hiçbir hata almadım
- Windows tanılama aracı ile hiçbir hata yok.
- RAM'leri anakartın uyumluluk listesinden kontrol edip almıştım yani listede var.
- BIOS'umu son sürüme güncelldim.
- Bilgisayarda her şey güncel.
- Sıcaklıklar ile ilgili bir sıkıntı yok.
Tevdik1010
Uzman
İlk önerim EXPO'yu kapatmanız olacak. Bir de bu crash sorunlarını görmek lazım. Sistem bellek ve stres testlerinde çökmeyip oyunlarda çöküyorsa sorunun ekran kartında olma ihtimali yüksek.
Merhaba EXPO kapatıp denedim yine aynı crash. Hata dosyalarının hepsi mevcut minıdump dosyaları mevcut onları da yükleyebilirim. Ekran kartı içn ise DDR5 sistem parçalarımı beklerken DDR4 Windows 10 da kullandım o zaman hiç oyundan atma sorunum yoktu. Ekran kartı için yapabileceğim testleri önerir misiniz teşekkür ederim ilginiz için.
Son düzenleyen: Moderatör:
Durmak içinden stres testi öneririm. Minidump dosyalarının hepsini de paylaşın 
Tevdik1010
Uzman
Durmak içinden stres testi öneririm. Minidump dosyalarının hepsini de paylaşın![]()
Teşekkür ederim birkaç güne tekrar deneyip sonucu ve minidump dosyalarını paylaşacağım teşekkürler.
Durmak içinden stres testi öneririm. Minidump dosyalarının hepsini de paylaşın![]()
Yeni klasör.zip
drive.google.com
ram test.evtx
drive.google.com
msinfo.txt
drive.google.com
DxDiag.txt
drive.google.com
metro exo hatası.txt
drive.google.com
metro exodus yeni crash.zip
drive.google.com
crashdump.zip
drive.google.com
uygulama.evtx
drive.google.com
sistem.evtx
drive.google.com
Merhaba hocam bütün testler hata dosyaları crash dosyaları sistem dosyaları sizin isteyebileceğiniz her şey burada bu arada FurMark stres testini de yaptı GPU için görüntüleri aşağıda ekli hocam cvbınızı sabırsızlıkla bekliyorum
@Recep Baltaş hocam merhaba hayırlı günler inceleme fırsatı bulabildinizmi paylaştığım dosyaları ve FurMark testini.
hocam buda tek slot (dimma2) de denediğim crash dosyası metro exodusMerhaba EXPO kapatıp denedim yine aynı crash. Hata dosyalarının hepsi mevcut minıdump dosyaları mevcut onları da yükleyebilirim. Ekran kartı içn ise DDR5 sistem parçalarımı beklerken DDR4 Windows 10 da kullandım o zaman hiç oyundan atma sorunum yoktu. Ekran kartı için yapabileceğim testleri önerir misiniz teşekkür ederim ilginiz için.
MetroExodus_error_report_240415-220230.zip
Son düzenleme:
Merhaba,
Aynı sorun benim sistemimde de var gibi yardımcı olmak adına olay günlüğünü paylaşır mısınız? Kendi sistemim de fark ettiğim şey GPU Tweak III programında bir sorun var gibi görünüyor olay günlüğünde görebilirsiniz aslında hatta aşağıdaki linkte. Crash yediğim programlar bununla ilişkili gibi anladım.
rog-forum.asus.com
NVIDIA GeForce Experience ile GPU Tweak aynı anda çalıştırılmaması öneriliyor. Belki işinize yarar ben henüz bir kendim çözüm bulamadım ayrı bir konu açacağım size tavsiye de bulunmak istedim. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.
Aynı sorun benim sistemimde de var gibi yardımcı olmak adına olay günlüğünü paylaşır mısınız? Kendi sistemim de fark ettiğim şey GPU Tweak III programında bir sorun var gibi görünüyor olay günlüğünde görebilirsiniz aslında hatta aşağıdaki linkte. Crash yediğim programlar bununla ilişkili gibi anladım.
GPU Tweak III
For the past two years, we have been working closely with enthusiasts from all walks of the industry to define the next chapter in the GPU Tweak saga. That collective feedback has been carefully packaged into every layer of GPU Tweak III. At the forefront of the revamp, there’s a completely...
NVIDIA GeForce Experience ile GPU Tweak aynı anda çalıştırılmaması öneriliyor. Belki işinize yarar ben henüz bir kendim çözüm bulamadım ayrı bir konu açacağım size tavsiye de bulunmak istedim. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.
Tevdik1010
Uzman
Merhaba,
![]()
GPU Tweak III
For the past two years, we have been working closely with enthusiasts from all walks of the industry to define the next chapter in the GPU Tweak saga. That collective feedback has been carefully packaged into every layer of GPU Tweak III. At the forefront of the revamp, there’s a completely...rog-forum.asus.com
Hocam merhaba bütün her şeyi yukarıda paylaştım o bahsettiğiniz programı kullanmıyorum akşam PC başına geçince tekrar iletişime geçelim yardımınız benim için çok önemli teşekkür ederim.