cansux

Becerikli
Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk 2077 oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755

Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755
@michaelscofield

Aynısını bende yaşıyorum AMD RX 7700XT kullanıyorum. Muhtemelen AMD sürücülerinden kaynaklı bir durum. YouTube'da gezinirken veya Google üzerinde herhangi bir şey bakarken birden ekranın yarısı donuyor yarısı hareket etmeye devam ediyor. Bunu günde 3-4 kez muhakkak yaşıyorum. Aynı zamanda yine AMD sürücülerinden kaynaklanan crashler alıyorum özellikle POE 2 ve CS 2'de çok sık karşılaşıyorum. Bende buna herhangi bir çözüm bulamadım. Çözümü varsa eğer bilmek isterim.

YouTube üzerinde 4K 60 FPS video izlerken bir dener misiniz?

Bu sorun genellikle donanım hızlandırma sorunu ile alakalı oluyor. Bir deneyin ona göre aksiyon alın. Eğer takılma donma varsa farklı bir çözüm yolu deneyelim.

YouTube üzerinde 4K 60 FPS video izlerken bir dener misiniz?

Bu sorun genellikle donanım hızlandırma sorunu ile alakalı oluyor. Bir deneyin ona göre aksiyon alın. Eğer takılma donma varsa farklı bir çözüm yolu deneyelim.
Ufak takılmalar var genel olarak 4k 60 fps video yazdım yazarken bile takıldı, videoyu açmak için tıkladım yine takıldı. Videoda aşırı bir sorun yok ama oyun testi de kötü çıkmadı. @michaelscofield ek olarak donanım hızlandırma nedir bilmiyorum.

Ufak takılmalar var genel olarak 4k 60 fps video yazdım yazarken bile takıldı, videoyu açmak için tıkladım yine takıldı. Videoda aşırı bir sorun yok ama oyun testi de kötü çıkmadı. @michaelscofield ek olarak donanım hızlandırma nedir bilmiyorum.
Bir kere AMD sürücü hatası da almıştım bu sorun olurken.

Ek olarak aynı sorun edgede de var hatta şuan komple dondu cevap yok birkaç dakikadır.

Son düzenleme:
İnternet kaynaklı olmayan bir takılma yaşıyorsan şimdi belli olur hocam;

mpo_disable.reg

Yukarıdaki dosyayı masaüstüne indirin ve çift tıklayın gelen soruya çalıştır ve ardından Evet'e tıklayın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Bir önce girdiğiniz videoya tekrar girin ve 4K 60 FPS oynatmaya çalışın 3 4 dakika oynatın ki takılıp takılmadığınan emin olun. Ardından geri bildirim yapın.

Ek olarak aynı sorun edgede de var hatta şuan komple dondu cevap yok birkaç dakikadır.
Menüye tıklayın, "Ayarlar" > "Sistem"e gidin ve donanım hızlandırmayı kapatın.

Menüye tıklayın, "Ayarlar" > "Sistem"e gidin ve donanım hızlandırmayı kapatın.
Lütfen bu adımı şuan yapmayın bekleyin ve benim yukarıda söylediğim adımı yapın. Çünkü donanım hızlandırma kapatmak 2025 yılında tamamen absürt bir durumdur bu yolla tarayıcıda yapacağınız tüm 3D oynatımları işlemciye gereksiz yük bindirirsiniz. Bu adımı yapmayın.