cansux

Becerikli
Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk 2077 oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755

Merhaba, öncelikle çoğunlukla bir sorun yaşamıyorum fakat ara sıra YouTube'da video izlerken ya da diğer normal işlemlerde bilgisayar komple birkaç saniye donuyor, mouse imleci de hareket ediyor. Hatta bir kez AMD sürücüsü zaman aşımına uğradı tarzı bir hata gördüm, tam ne yazdığını okuyamadım. Bios'um güncel, AMD sürücüleri güncel. Başka bir şey indirmedim, kurmadım sisteme. Sadece BIOS, AMD sürücü güncellemesi yaptım bir de EXPO açtım. Yapmam, indirmem gereken bir şey mi var? Sorun nedir?

Cyberpunk oyun testim: https://techolay.net/sosyal/konu/r7...erpunk-performansi-nasil.147237/#post-1346755
@michaelscofield

Lütfen bu adımı şuan yapmayın bekleyin ve benim yukarıda söylediğim adımı yapın. Çünkü donanım hızlandırma kapatmak 2025 yılında tamamen absürt bir durumdur bu yolla tarayıcıda yapacağınız tüm 3D oynatımları işlemciye gereksiz yük bindirirsiniz. Bu adımı yapmayın.
AMD kartlarda bozuk çalışıyor. İşlemciye bindireceği yük çok az.

AMD kartlarda bozuk çalışıyor. İşlemciye bindireceği yük çok az.

4K 60 FPS video oynatın bakalım yük az mı çok mu 2025 yılında Discord dahil olmak üzere donanım hızlandırma ile çalışmayan program neredeyse kalmamışken siz bu yolla tüm yükü işlemciye bindirip olması gereken dışında kullandırmış oluyorsunuz. Buradaki suç ekran kartının donanım hızlandırması bozuk ve bu donanımsal bir sorun bunu bu tür geçiştirme ile çözemezsiniz. Sorun ortadan bir nebze kalkar ama her oyun ve program için tek tek donanım hızlandırma ayarı varsa kapatman gerekecek yoksa bu sorunları yaşamaya devam edeceksin. Ekran kartı donanımsal olarak bozuk ve 15 gün içinde alındıysa kesinlikle iade edilmeli.

Şu anki PC setim AMD RX 5700XT ekran kartı + AMD R5 5600 işlemci kullanıyorum ve böyle bir sorun yaşamıyorum. Bu sorun donanımsal bir sorundur ve iade hakkınızı kullanmanızı öneririm bu tarz iki ayar ile halının altına sorununuzu süpürmenizi asla önermem. Örneğin; yarın yayın (stream) kalktığında da bu tarz baş ağrısı çekeceksin çünkü ekran kartın aslında bozuk.

K 60 FPS video oynatın bakalım yük az mı çok mu 2025 yılında Discord dahil olmak üzere donanım hızlandırma ile çalışmayan program neredeyse kalmamışken siz bu yolla tüm yükü işlemciye bindirip olması gereken dışında kullandırmış oluyorsunuz. Buradaki suç ekran kartının donanım hızlandırması bozuk ve bu donanımsal bir sorun bunu bu tür geçiştirme ile çözemezsiniz. Sorun ortadan bir nebze kalkar ama her oyun ve program için tek tek donanım hızlandırma ayarı varsa kapatman gerekecek yoksa bu sorunları yaşamaya devam edeceksin. Ekran kartı donanımsal olarak bozuk ve 15 gün içinde alındıysa kesinlikle iade edilmeli.
AMD kartlarda genel sorun bu. 9xxx serisinde var. Ben 6700 kullanıyorum bende bu sorun yok. Forumda kaç kişinin sorunu böyle çözüldü.

AMD kartlarda genel sorun bu. 9xxx serisinde var. Ben 6700 kullanıyorum bende bu sorun yok. Forumda kaç kişinin sorunu böyle çözüldü.

Ben sorunun kaynağını ve çözümünü çok net biliyorum bu sorun donanımsal olarak bozuk ekran kartı olduğunu gösteriyor çünkü; bununla alakalı rehberim de var. MPO kapatarak sorunu tüm program ve oyunlar için çözüyor tek tek uğraşmasına gerek yok fakat yine söylüyorum bu sorun donanımsal olarak bozuk ekran kartlarında meydana geliyor.