Selam, bu sistem kurulurken RAM'ler o anın şartlarının gerekliliği yüzünden farazi olacak şekilde alınıp, takıldı. RAM konusunda pek bir bilgiye sahip değilim ve nispeten performansa etki edecek bir RAM tavsiyesi yapabilir misiniz? Bütçe sınırı 8.000-9.000 bin lira. 2 slot kullanacağım.
Teşekkür ederim ama bir noktada daha kafam karışıyor. Aşağıda belirttiği gibi AMD tarafından 5200 mt/s demelerine karşın devamında OC ile daha yüksek hızlara çıkılabilir denmiş. Belirttiğiniz MHz değerline sahip bir RAM almam sorun yaratmaz sanırım? Şu an halihazırda 5600'de çalışıyor ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Teşekkür ederim ama bir noktada daha kafam karışıyor. Aşağıda belirttiği gibi AMD tarafından 5200 mt/s demelerine karşın devamında OC ile daha yüksek hızlara çıkılabilir denmiş. Belirttiğiniz MHz değerline sahip bir RAM almam sorun yaratmaz sanırım? Şu an halihazırda 5600'de çalışıyor ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Kesin değil. Anlamak için HWİNFO tam menüden bakılabilir veya tRFC değerinden anlaşılabilir.
A-Die ise 450'nin altı bir değeri boot eder. M-Die ise boot edemez.
Ayrıca son zamdan sonra albenisi kalmadı Patriot'un.
Kesin A-Die alınabiliyorken M-Die çıkma ihtimali olan bir RAM'i şahsen almazdım.
OC ile çok uğraşılmayacaksa yine alınabilir tabi. Ancak özellikle X3D işlemciler için OC daha iyi sonuçlar veriyor.
Linkteki RAM nasıldır? Belirttiğiniz 2 marka değil lakin kasada güzel duracağını düşündüm ve duyduğum kadarıyla güzel bir marka. Sizden de direkt link önerilerine açığım. @LH44@20424