- Makaleler
- 1
1.4v'ta CL28 olarak çalışacak. Stabil olduğu garanti olduğundan o açıdan problem olmaz. Düşük CL daha iyidir. FPS sabitlersen 60 civarına zaten farkı anlamak zor. Yüksek FPS'lerde daha çok etki ediyor %1 olarak da. Lexar alabilirsin yani, sorunsuz kit o.Hocam son bir soru sorayım size. @Ayhan Dönmez.
4800 ve 6000 arasında bile uçurum fark hissedemedim.
Maksimum limit 7K koymaya çalışıyorum. Daha üstüne çıkarsam zaten 64 alırım çünkü, oda gerekmiyor şimdilik.
Hocam Hynix çipli CL28 değerine sahip 6000MHz RAM alsam Lexar. Onları CL30 6000MHz şeklinde çalıştırabilir miyiz B650 Anakart ile stabil şekilde? EXPO açınca direkt CL28 mi olacak? Yoksa ayar mı çekmek gerekir?
Bir de ekran kartına bağımlısın bu hikaye tabanlılarda, CS gibi oyunlarda öyle değil mesela. İşlemci ve RAM daha çok abanıyor. Hikaye oyununda ekran kartın neyse o. RAM ve işlemci sadece yardımcı olur, süreci iyileştirir. 60 FPS sabitlersen EXPO açıp açmamak çok da önem arz etmez. FPS harici sistem gecikmesi, tepkisellik üzerine etkili olur, bir de bandwith artışı olur, o da seni çok etkilemez zaten günlük kullanımda.
1.4v'ta EXPO açtıktan sonra CL değerini 28 yerine 30 yazarsan dediğin olur ama çok gerekli değil. Manuel olarak istediğin gibi oynayabilirsin zamanlarla voltlarla vesaire, EXPO sadece SPD profilini yüklüyor, biz bu profili garanti ettik, %100 stabil diye, onu kullanıyorsun. Tabi onlar sadece RAM IC'leri test ediyor, senin anakartın ve IMC-bellek kontrolcünü test edemez. 6000 MT/s sweet spot denmesinin sebebi o, en kötü işlemci bile açabiliyor AM5'te.Hocam son bir soru sorayım size. @Ayhan Dönmez.
4800 ve 6000 arasında bile uçurum fark hissedemedim.
Maksimum limit 7K koymaya çalışıyorum. Daha üstüne çıkarsam zaten 64 alırım çünkü, oda gerekmiyor şimdilik.
Hocam Hynix çipli CL28 değerine sahip 6000MHz RAM alsam Lexar. Onları CL30 6000MHz şeklinde çalıştırabilir miyiz B650 Anakart ile stabil şekilde? EXPO açınca direkt CL28 mi olacak? Yoksa ayar mı çekmek gerekir?