Detaylar
Kim cevapladı?Bir anormallik yok. Değerler normal. PBO'dan co ayarlaması yaptınız mı?
PBO'dan co ayarlaması yaptınız mı? Hocam bu cümleyi açıklar mısınız pek bilgim yok BIOS menüsünde.
ErdemK
Yetkin
BIOS'da Precision Boost OverDrive ayarını bulun ve Advanced olarak ayarlayın. Altında açılan menülerden Curve Optimizer bölümüne girip, all cores, negative -20 değerini girip kaydedip çıkın. MSI Center üzerinde yaptıgını ayarları kaldırın. Anakart modeline göre mesela "MSI PBO settings" yazarak YouTube'dan da örnek videolar izleyebilirsiniz.
BIOS'da Precision Boost OverDrive ayarını bulun ve Advanced olarak ayarlayın. Altında açılan menülerden Curve Optimizer bölümüne girip, all cores, negative -20 değerini girip kaydedip çıkın. MSI Center üzerinde yaptıgını ayarları kaldırın. Anakart modeline göre mesela "MSI PBO settings" yazarak YouTube'dan da örnek videolar izleyebilirsiniz.
Core Performance Boost Auto damı kalsın.
ErdemK
Yetkin
Evet.
Hocam sizin işlemcinizde 9700X galiba sizde de değerler bu civarda mı?
Evet 92-93 dereceler takılıyor benimkiside. Fakat çektiği güç sizinkinden farklı +180W çekiyor testte.
Dediğiniz ayarları yaptım 2 derece düşüş yaşadım. MHz 5000 civarına çıktı.
Watt değeri düşüklüğü ve ısının fazla olması görüntüyü işlemci üzerinden aldığım için olabilir mi?
Dosya Ekleri
ErdemK
Yetkin
TDP limite takılıyor olabilir. Diğer ekstra PBO ayarları da yapmak gerekir. PBO ayalarının altında ki diğer ayaları şöyle yapalım. PBO limits "motherboard", scalar "10X", Boost clock override "enable" ve clock olarak da "+200" MHz olarak ayarlayın. Bu ayarlar ile OCCT de 15 dakika kadar test edip sorun yaşanmadığı halde ilk başta yaptığımız -20 co yu -25 olarak değiştirip tekrar test edin. Fakat soğutucunuz biraz Low tier bana pek güven vermedi.