Eki Görüntüle 241650

Şimdi geldi hocam. Bugün forum tuhaf. Atıyorum gelmiyor falan.

Hangi oyun bu? 1.3V 80 derece. Benim beklediğim senaryo bu:

1776478072997.webp

Yani, ben kafaya takmam. 80 derecede de çalışır, fanlar %100 dönerken kaç derece AIO'nun? Silent profilde diye belki 80 olabilir. 70 derece olsaydı hiç sorun yok diyecektim. Ocypus performansını da bilmediğimden yorum yapamıyorum. Etiketlediğim arkadaşlar geri dönüş yapsın, beraber inceleyin. Ama dert edilecek bir durum değil, PBO menüsünden 90 derece limitlersin yine işlemciyi. Shader'da 95 görmemiş olur böylece. 65W moda da alabilirsin, -25 stabilse kalır yine. 60 yerine 80 derece olup da oyun oynamanın eksisi olmaz yani, onu anlatmaya çalışıyorum. Senin için ideal senaryo 70 olurdu şu an için oynadığın oyunda.

Örneğin şu konuyu incelersen 5.7 GHz All Core, -30 verili iken Pearless ile 80 derece sabitledi, diyor. 2 farklı uç var anladığım kadarıyla, sen diğer uçtasın. Diğer arkadaşlar iletsin, sonrasında netleşir. Gaming'de 80 yine de çok mantıklı değil, tek açıklaması fanların %10'da dönüyor oluşu ya da AIO.

Core ve Effective Clock ile Core VID, PPT dengesi önemli. Derece 95 oluşu Render'da eğer diğerleri denklemi sağlıyorsa çok sorun değil. Sende Gaming'de de +10 derece fazla var. AIO'yu BIOS'tan Silent yerine Turbo alıp dene. Pump kısmı zaten %100 kalacak şu aşamada. Bu modelde Pump RPM kısmak mantıklı değil.

Son düzenleme:
Yani, ben kafaya takmam. 80 derecede de çalışır, fanlar %100 dönerken kaç derece AiO'nun? Silent profilde diye belki 80 olabilir. 70 derece olsaydı hiç sorun yok diyecektim. Ocypus performansını da bilmediğimden yorum yapamıyorum. Etiketlediğim arkadaşlar geri dönüş yapsın, beraber inceleyin. Ama dert edilecek bir durum değil, PBO menüsünden 90 derece limitlersin yine işlemciyi. Shader'da 95 görmemiş olur böylece. 65W moda da alabilirsin, -25 stabilse kalır yine. 60 yerine 80 derece olup da oyun oynamanın eksisi olmaz yani, onu anlatmaya çalışıyorum. Senin için ideal senaryo 70 olurdu şu an için oynadığın oyunda.

Örneğin şu konuyu incelersen 5.7 GHz All Core, -30 verili iken Pearless ile 80 derece sabitledi, diyor. 2 farklı uç var anladığım kadarıyla, sen diğer uçtasın. Diğer arkadaşlar iletsin, sonrasında netleşir. Gaming'de 80 yine de çok mantıklı değil, tek açıklaması fanların %10'da dönüyor oluşu ya da AiO.

O fanları ben Turbo yaptım ama yüzdesini görebileceğimiz bir yer var mı anlık olarak? Sıcaklık 80'lere gelince uçak kaldırıyor gibi fan açıyor gerçi. Ayrıca termal macunla alakalı bir durum olabilir mi? Normalde ekran kartına bile çok rahat uyguladığım macunu işlemciye bir türlü uygulayamamistim. Spatula ile yayılmıyordu ve taş gibiydi. Nereye sürsem bir diğer taraf boş kalıyor gibiydi.

O fanları ben Turbo yaptım ama yüzdesini görebileceğimiz bir yer var mı anlık olarak? Sıcaklık 80'lere gelince uçak kaldırıyor gibi fan açıyor gerçi. Ayrıca termal macunla alakalı bir durum olabilir mi? Normalde ekran kartına bile çok rahat uyguladığım macunu işlemciye bir türlü uygulayamamistim. Spatula ile yayılmıyordu ve taş gibiydi. Nereye sürsem bir diğer taraf boş kalıyor gibiydi.

IHS uygularken çarpı ve aralara ufak nokta şeklinde bırakın, kimisi ortaya nokta bırakır. Spatula şart değil yani, baskı ile beraber o eşit yayılacak. Sizdeki sorun macunluk değil, 70-75 bandı kalmalıydı şu an için. 80 bir tık fazla geldi bana, ama sorun değil dediğim gibi. Render olayı da zaten anlamsız, bir anlam ifade etmiyor. 23K puan yerine 15K puan alsaydın anlam ifade ederdi. Silikona göre değişiyor. Gaming önemli, onda da +10 fazlalık var gibi. 65W modu alıp bakın ekstra, PPT 88W sabitlemesi gerekli.

Fan eğrisi çizin radyatör fanları için, CPU_Fan bağlamadınız mı? Diğer kasa fanları şu an için önemsiz, kasa açıkta zaten.

BIOS harici, Fan Control yazılımından kontrol edebilirsin, Armory bulaşmak çok akıl karı değil. PawnIO istiyor artık ZenTimings ve Fan Control gibi yazılımlar. Hata alırsan PawnIO kurman gerekli.

Fan Control'den de görünür ve ayarlarsın. HWiNFO'dan da RPM'ler görünür. Kontrol sağlayın, kontrolcü görselini de iletin. DC olsa dahi kontrol edilebilmesi lazım, bağlantılar tekrardan gözden geçirilmeli. 9700X'te anladığım kadarıyla silikonlar arasında bir uçurum var. Diğer forumlarda da çok sıkça dile getirilmiş bu sorun Tray çiplerde özellikle. Belli ki silikon iyi denk gelmiyor, Core VID ihtiyacı yüksek. Haliyle Render'a direkt olarak yansıyor bu durum. Wukong için 70 derece bandı sizin için kabul edilebilir. Macunluk sorun olduğunu çok sanmam, çarpı şeklinde uygulaman yeterlidir. İnce hat çekmekle IHS'te fark görmek zor. MX-6 katı macun, sıkıntı yaşarsın. Spatula şart değil TF-7, MX-6 gibi macunlara, katkısını da çok göremezsin zaten. Die uygularken ince hat çekmen lazım, GPU'daki uygulama şeklin doğru.

@Dagster3532 Bunları netleştirdikten sonra bir de 65W moda geri alın, PPT 88W sınırı olmalı onda. -25 CO ve C-State kapalı ile aynı oyunda 80 yerine 70 derece bandına gerilerse sorun yok, demektir. Render olayı sizi bağlamıyor, çok etken var onda. Ocypus'tan Atmos performansı beklememek lazım. Fan ve Pump devirleri kontrol edilecek önce sizde. Bir de fan kontrolcü bağlantıları gözden geçirelim, kontrol edilemiyor oluşu mantık dışı çünkü. AIO fanları da Silent'da değil, sizin belirleyeceğiniz eğride dönmeli.

Bozuk olabilir. Elinizde başka deneyebileceğiniz soğutucu var mı? Stok soğutucu falan da olur.
Zen 4 mimarisi ve silikon piyangosunun en alasi olan 7900X icin oldukca ideal degerler. Kendi 7900 non-xim PBO acikken 5.4-5.5GHz 1.15-1.25V 190-215W'de 88-93 arasi.

FSP MP7 kullaniyorum ve islemcim MPK idi. C0-15, C11 -30, C1-5 -35, C6-10 -40. +200MHz. Yanlis PBO (C0 -15, C11 -30, Digerleri -35) ayarlari ile 1.10-1.15V, 200W ama hep 95 sabit kaliyor ve 5.1GHz'yi gecmiyordu.

PBO kapali iken full yukte 55'i gecmiyor mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
9700X için anormal denilecek seviyede sıcaklık değerleri. Sorun işlemcide mi soğutucuda mı buradan anlamak zor. Bendeki 9700X y-cruncher testinde bile maksimum 80 dereceleri görüyordu. Soğutucu burada çok önemli. Kaldı ki 9700X aksine serin çalışan bir işlemci. Sıvı soğutucu hakkında bilgim yok ama iyi soğutucu ise ve düzgün montajlandığından eminseniz işlemcide sorun olma ihtimali var gibi görünüyor. 14 sayfa olmuş hepsini okumaya vaktim yok. Sadece ilk sayfadaki iletinizi okudum ve ona göre çıkarımda bulundum.

Bendeki hava soğutucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

9700X için anormal denilecek seviyede sıcaklık değerleri. Sorun işlemcide mi soğutucuda mı buradan anlamak zor. Bendeki 9700X y-cruncher testinde bile maksimum 80 dereceleri görüyordu. Soğutucu burada çok önemli. Kaldı ki 9700X aksine serin çalışan bir işlemci. Sıvı soğutucu hakkında bilgim yok ama iyi soğutucu ise ve düzgün montajlandığından eminseniz işlemcide sorun olma ihtimali var gibi görünüyor. 14 sayfa olmuş hepsini okumaya vaktim yok. Sadece ilk sayfadaki iletinizi okudum ve ona göre çıkarımda bulundum.

Bendeki hava soğutucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE.

Max'da kullanıyor arkadaş, 158 watt işlemci güç çekiyor. Bu seviyedeyken C23 testinde 95 görmesi çok normal.

Son düzenleyen: Moderatör: