- Makaleler
- 1
Hangi oyun bu? 1.3V 80 derece. Benim beklediğim senaryo bu:
Yani, ben kafaya takmam. 80 derecede de çalışır, fanlar %100 dönerken kaç derece AiO'nun? Silent profilde diye belki 80 olabilir. 70 derece olsaydı hiç sorun yok diyecektim. Ocypus performansını da bilmediğimden yorum yapamıyorum. Etiketlediğim arkadaşlar geri dönüş yapsın, beraber inceleyin. Ama dert edilecek bir durum değil, PBO menüsünden 90 derece limitlersin yine işlemciyi. Shader'da 95 görmemiş olur böylece. 65W moda da alabilirsin, -25 stabilse kalır yine. 60 yerine 80 derece olup da oyun oynamanın eksisi olmaz yani, onu anlatmaya çalışıyorum. Senin için ideal senaryo 70 olurdu şu an için oynadığın oyunda.
Örneğin şu konuyu incelersen 5.7 GHz All Core, -30 verili iken Pearless ile 80 derece sabitledi, diyor. 2 farklı uç var anladığım kadarıyla, sen diğer uçtasın. Diğer arkadaşlar iletsin, sonrasında netleşir. Gaming'de 80 yine de çok mantıklı değil, tek açıklaması fanların %10'da dönüyor oluşu ya da AiO.
O fanları ben Turbo yaptım ama yüzdesini görebileceğimiz bir yer var mı anlık olarak? Sıcaklık 80'lere gelince uçak kaldırıyor gibi fan açıyor gerçi. Ayrıca termal macunla alakalı bir durum olabilir mi? Normalde ekran kartına bile çok rahat uyguladığım macunu işlemciye bir türlü uygulayamamistim. Spatula ile yayılmıyordu ve taş gibiydi. Nereye sürsem bir diğer taraf boş kalıyor gibiydi.
O fanları ben Turbo yaptım ama yüzdesini görebileceğimiz bir yer var mı anlık olarak? Sıcaklık 80'lere gelince uçak kaldırıyor gibi fan açıyor gerçi. Ayrıca termal macunla alakalı bir durum olabilir mi? Normalde ekran kartına bile çok rahat uyguladığım macunu işlemciye bir türlü uygulayamamistim. Spatula ile yayılmıyordu ve taş gibiydi. Nereye sürsem bir diğer taraf boş kalıyor gibiydi.
Zen 4 mimarisi ve silikon piyangosunun en alasi olan 7900X icin oldukca ideal degerler. Kendi 7900 non-xim PBO acikken 5.4-5.5GHz 1.15-1.25V 190-215W'de 88-93 arasi.Bozuk olabilir. Elinizde başka deneyebileceğiniz soğutucu var mı? Stok soğutucu falan da olur.
9700X için anormal denilecek seviyede sıcaklık değerleri. Sorun işlemcide mi soğutucuda mı buradan anlamak zor. Bendeki 9700X y-cruncher testinde bile maksimum 80 dereceleri görüyordu. Soğutucu burada çok önemli. Kaldı ki 9700X aksine serin çalışan bir işlemci. Sıvı soğutucu hakkında bilgim yok ama iyi soğutucu ise ve düzgün montajlandığından eminseniz işlemcide sorun olma ihtimali var gibi görünüyor. 14 sayfa olmuş hepsini okumaya vaktim yok. Sadece ilk sayfadaki iletinizi okudum ve ona göre çıkarımda bulundum.
Bendeki hava soğutucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE.