Max'da kullanıyor arkadaş, 158 watt işlemci güç çekiyor. Bu seviyedeyken C23 testinde 95 görmesi çok normal.
158W ise normal. Söylemeyi unuttum, yaptığım Linpack Xtreme testinde benim işlemci de 150W seviyelerini gördü hatta 95 dereceye çıkmıştı. Endişe edilecek bir durum yok o halde.

Son düzenleyen: Moderatör:
158W ise normal. Söylemeyi unuttum, yaptığım Linpack Xtreme testinde benim işlemci de 150W seviyelerini gördü hatta 95 dereceye çıkmıştı. Endişe edilecek bir durum yok o halde.

Yani konu genelinde Çok iyi silikon kalitesine sahip bir 9700X örneği verdi 5.7 all Core da uçmuş -30 curve yemiş nadir bir elmas :D

Hani o olur mu diye bakıldı ama yok yani. Aslında normal konu sahibi arkadaş soğutucu sıvı olduğu için hava soğutmaya göre çok büyük fark alacağını düşünmüş. Biraz da durum bu. Yani 95 değil de sıvı soğutmam olunca Max 65 falan olur diye düşünmüş olabilir. Ama öyle olmadığını anlattık.

Gaming'de yine de 80 idi dün, onu olmazsa tekrardan bir gözden geçirin. @TechMad -30 CO sende yapılıyken R23 testi alıp HWiNFO iletir misin aynı konu sahibi gibi? Bir bakalım değerlere, en azından 5.5 Boost sabitleyip mi 155W çekiyor? O kısım önemli çünkü.

Stress test yüklerinde ve Render'da 95 olağan karşılıyorum, eğer Boost yerli yerindeyse. Onun haricinde Gaming 55-70 aralığı seyretmeli en geniş aralıkta. 75-80 sabit olması, şu an için sorun görünüyor. Yazın 85-90 olacaktır o Wukong'da örneğin. Boost kısmaya başlar yavaştan. 80 üzeri, PBO Boost Algorithm kısıyor. 95 limit zaten bu çiplere.

@X99 DC fanlar kontrol edilemiyor anakarttan, kasa Dark idi sanırım. Kasanın kendi kontrolcüsüne ve oradan anakarta bağlı, kontrol edilemiyordan kasıt acaba fanlar zaten 1000 RPM ise 1000 RPM'den yukarı mı gitmiyor? Bu kısmı bir detaylı irdelenmesi lazım. Fan bağlantıları ve kontrolcü kontrol edilmeli. Colorful kartlara DC fan taktığında kontrol edemiyorsun, DC kontrolcü koymamışlar ama ASUS'ta PWM seçip modu istediğin hız tayini yaparsın. ASUS'ta böyle bir durumda karşılaşmadım.

Pompa ve AIO fanlar RPM kontrol edilmeli, Fan Control adlı yazılımda da yazar, BIOS, HWiNFO, OCCT gibi yazılımlarda da hepsine yazar. Pompa bu model için son devirde olacak, radyatör fanları CPU_Fan bağlantısı gerçekleştirdi ise Turbo moda alsın. Bir şeyler yanlış olduğu belli, Gaming 80 uçuk bir rakam.

Son düzenleme:
Kullandığı sıvı soğutucu Ocypus Delta L36 ise; fanları 1900-2050 RPM'ye kadar çıkabiliyor, pompa devri 2900 RPM'ye kadar.

Dediğiniz gibi hocam, bir yerde bağlantı hatası olabilir. @Ayhan Dönmez.

Denemek lazım, kontrolcüden ayırsın fanları, direkt anakarta çoklayıcı kablo ile bağlasın, kontrolcünün durumu ortaya çıkar, ya da kontrolcünün SATA güç soketini söksün, diğer sokete bağlasın; ihtimal çok.

Kullandığı sıvı soğutucu ocypus Delta L36 ise; fanları 1900-2050 RPM'ye kadar çıkabiliyor, pompa devri 2900 RPM'ye kadar.

Dediğiniz gibi hocam bir yerde bağlantı hatası olabilir. @Ayhan Dönmez.

Müsaitken kontrol ederseniz sevinirim, 9700X kullanıcıları da konuya davet ettim. R23'te 9800X3D'de 95 görülemiyor çünkü. Kıyas yanlış olacaktır. Diğer forumlardaki veriler de @Hellmonger ilettiği gibi kimisi 5.7 -30 iken, diğeri 5.5 -10 yemiyor. Silikon arasında uçurum olduğundan, Render kıyası bu çip için yapılamaz. Yapılacağı tek şey Gaming kıyasıdır. Onda da 60-70 derece seyretmeli. 80 derece ise fan kontrolcü, CPU_Fan ve Pump bağlantıları tekrardan kontrol edin. B650M-R Pump bağlantısı yoksa Pump kısmını CPU_Fan takmıştır, radyatör fanları SYS_Fan takmıştır. Ve hepsini Silent alıp kullanıyor. Dark kasa fanları DC olayından kontrol edilemiyor. Bu konu detaylı incelenmeli, bu dediğim kısımlar çok önemli.

Kullandığı sıvı soğutucu Ocypus Delta L36 ise; fanları 1900-2050 RPM'ye kadar çıkabiliyor, pompa devri 2900 RPM'ye kadar.

Dediğiniz gibi hocam, bir yerde bağlantı hatası olabilir. @Ayhan Dönmez.

Denemek lazım, kontrolcüden ayırsın fanları, direkt anakarta çoklayıcı kablo ile bağlasın, kontrolcünün durumu ortaya çıkar, ya da kontrolcünün SATA güç soketini söksün, diğer sokete bağlasın; ihtimal çok.

Ne yapmam lazım hocam benim şimdi?

Müsaitken kontrol ederseniz sevinirim, 9700X kullanıcıları da konuya davet ettim. R23'te 9800X3D'de 95 görülemiyor çünkü. Kıyas yanlış olacaktır. Diğer forumlardaki veriler de @Hellmonger ilettiği gibi kimisi 5.7 -30 iken, diğeri 5.5 -10 yemiyor. Silikon arasında uçurum olduğundan, Render kıyası bu çip için yapılamaz. Yapılacağı tek şey Gaming kıyasıdır. Onda da 60-70 derece seyretmeli. 80 derece ise fan kontrolcü, CPU_FAN ve Pump bağlantıları tekrardan kontrol edin. B650M-R Pump bağlantısı yoksa Pump kısmını CPU_FAN takmıştır, radyatör fanları SYS_FAN takmıştır. Ve hepsini Silent alıp kullanıyor. Dark kasa fanları DC olayından kontrol edilemiyor. Bu konu detaylı incelenmeli, bu dediğim kısımlar çok önemli.

Radyatör CHA_FAN 1 kısmına bağlı. Pompa ise CPU fan hocam evet doğru tahmin ettiniz. Ama fanlar silent modda değil. Gece 3 kere söylemiştim aslında ama görmediniz sanırım. Bir de sabah farklı bir oyun oynarken -25 maalesef crash sorununa yol açınca -20 yapmak zorunda kaldım.

Size de @Mr. Falcon B850M-K değişikliği, olmazsa yeni bir 9700X gerekecek o zaman. Bu hali Render'dan ziyade oyun için sıkıntı. Ama Ocypus aldığınız için de yorum yapamıyorum. Lian Li Trinity'de bu değerleri almış olsan kesinkes dünyanın en kötü silikonu, derdik.

Size de @Mr. Falcon B850M-K değişikliği, olmazsa yeni bir 9700X gerekecek o zaman. Bu hali Render'dan ziyade oyun için sıkıntı. Ama Ocypus aldığınız için de yorum yapamıyorum. Lian Li Trinity'de bu değerleri almış olsan kesinkes dünyanın en kötü silikonu, derdik.

PBO kapatıp 150W olayından vazgeçsem %20 performans kaybeder miyim?

Anakart değişikliği için şu an müsait bir bütçem yok.

65W moda alıp bir deneyin ve PBO Auto iken -20 kalsın, C-state kapalı kalsın. 80 yerine kaç olacak, onu iletin.

B650M-R'nin CHA_FAN 1 soketi çok saçma yerde. Pompa CPU_FAN'da tam çalışıyor mu ki, sıcaklığa göre mi değişiyor devri yoksa BIOS'tan son hıza ayarladılar mı sürekli?

B650MR.webp