Ryzen 7 9700X, yükte 90 dereceye ulaşıyor

R23 testi sonucu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kısaca evet, 5.6'lara boostlamış ama sonuçta yine 95, dünyanın en iyi soğutucusunu da takılsa 95'i görecektir.

Tek fark bizden daha fazlaya boost edebiliyor çünkü silikonu kaliteli çıkmış. -30 yiyor.

Yani kısaca arkadaşın yapması gereken fazla bir şey yok, bu şekilde de kullanabilir. Oyunlarda 60-70 arası kabul edilir seviye zaten.

Gaming ile ilgili bir sıkıntı yaşamayacak zaten. Ben hiçbir sorun yaşamıyorum, oyunlar akıcı, problemsiz. Takılma yok vs.

PBO kapatıp 150W olayından vazgeçsem %20 performans kaybeder miyim?

Anakart değişikliği için şu an müsait bir bütçem yok.

Ben Gigabyte B650M kullanıyorken boşta 55 yükte 75-79 dereceler alıyordum. Sadece anakart değiştirip B850M-K'ya geçtim, aynı soğutucu ve aynı termal macun ile boşta 40 yük altında maksimum 60-65 alıyorum artık.

Önceki anakart bozuktu herhalde bir anakart bu kadar fark ettirmez başka türlü.

Oyundan oyuna değişiyor tabii ki. BF 6'da mesela 82 derecelerde takılıyor. Onun haricinde diğer oyunlarda genelleme yapmam gerekirse 68-77 arası.

Neden 192 W hocam? 141 W'da sınırlanmış olması lazım. Yanlış ayarlamışsınız ayarları. -20 co verin, scalar falan ellemeyin, hepsi otomatikte kalsın. Sadece 105 W modunu açın.

Neden 192W hocam? 141W da sınırlanmış olması lazım. Yanlış ayarlamışsınız ayarları. -20 co verin scalar falan ellemeyin hepsi otomatikte kalsın. Sadece 105W modunu açın.
Bizzat @Ayhan Dönmez hocamla yapmıştık. Scalar 10x, PBO +100, CO -30’da. RTP, P95 Large, VT3 testi hepsi sorunsuz geçti.

Diyorum ya sendeki şans binde bir falandır. Daha hiç çevremde bu kadar iyi bir 9700X görmedim.

6000 CL26 M-die ve 2233 FCLK'yı da beğenmiyor ama. Yok mu çevrenizde böyle? +100/-30 bir de.

@ggbye 'ye de 6800-2267 FCLK lazım. Altı kurtarmıyor RAM OC ile uğraşanları. Bir de CL26-36-36 A-die kit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…