Normal ayni sekilde oluyordu benim islemcide. Hatta fanlar hemen hizlaniyordu ara sira. Fan ayarlarindan 3 saniye gecikme verince boyle bir sorun kalmadi. Masaustunde islem yaparken bile anlik 5.2 GHz'a cikiyor ve sicaklik sicriyor.

Anlık sıçramalar normal ancak boşta sıcaklık fazla. Pompa çok düşük devirde sanırsam. 80 de bile olsa bu kadar olmaz.

Eğer bilerek daha düşük seviyeye alındıysa normal tabii.
Ben pompaya ve fanlara hiç bir ayar çekmemiştim toplandığından beri hocam.

Sıkıntı olmaz çözülecek durumlar, sadece pump out süresi kısalır. Ayarları karışmış. Fan gecikme süresi ile ani artış ve düşüşler çözülüyor zaten. Pompayı hangi sokete bağladın? CHA_FAN 1 mi 2 mi? @oğuz sasi.
Pompayı hatırlamıyorum CHA_FANlardan birine bağlamıştım. Anakartın en sağında ki olana taktıydım sanırım. Kablosu çok uzun değildi.

BIOS'a girdiğinde fan profilinin olduğu kısmı kontrol et bakalım, ya da kabloyu takip edip buraya yazarsın.
image.webp

Ben pompaya ve fanlara hiçbir ayar çekmemiştim toplandığından beri hocam.

Pompayı hatırlamıyorum cha_fanlardan birine bağlamıştım. Anakartın en sağında ki olana taktıydım sanırım. Kablosu çok uzun değildi.

Pompayı son hıza al sabit kalacak hep. Fanlar içinde kendine göre sessiz bir profil yaparsın.