Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Picky

Uzman
İşlemci sıcaklığının dengesizliğinden kaynaklı olabileceği düşünülen droplar, anlık takılmalar yaşıyorum sistemde. @Hasan Merkit hocam ve birkaç başka arkadaşın da tavsiyesi ile sıvı soğutmayı çıkarıp hava soğutma ile işlemciyi test etmem gerekiyor. Thermalright Phantom Spirit 120 SE ile birlikte bir macun alacağım. Ne tavsiye edersiniz bu işlemci için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master Cryofuze 5'i alabilirsin. Hem 7600X hem de 9700X ile uzay sistemde denedim, yük altında maksimum gördüğüm 75 derece oldu. Genelde 60-65 derecede çalıştı.

MX-6 alma çimento. Ucuz olarak MX-4 iyi.

İşlemci sıcaklığının dengesizliğinden kaynaklı olabileceği düşünülen droplar, anlık takılmalar yaşıyorum sistemde. @Hasan Merkit hocam ve birkaç başka arkadaşın da tavsiyesi ile sıvı soğutmayı çıkarıp hava soğutma ile işlemciyi test etmem gerekiyor. Thermalright Phantom Spirit 120 SE ile birlikte bir macun alacağım. Ne tavsiye edersiniz bu işlemci için?

Kimmiş bu birkaç başka arkadaşlar? :) Phantom yanında gelen TF-7 fazlasıyla yeterli. Uzun süre kullandım ben de bu macunu. GPU için de uygun hatta, Pump-out oranı düşük bir macun. Cryofuze ya da MX-6 ikinci seçenek olabilir.

Macunu az ısıtırsan sürmeden kolaylaşıyor. TF-7 de problem. Vizkozite yüksek macunlar.

1770033119451.webp

@Picky Tekrardan söylüyorum, Power testi bunu yapıyor OCCT'de. Eğer Custom yoksa 95 derece altı gördüremezsin. Güncel böyle şu anda.

Bench ile 7/24 uğraşmayanlar bilemez bu tarz durumları. Benim işim bu. 5.2 GHz sınırlıyor.

1770033998807.webp

@Picky Senin için 200 W gördürdüm. Limit bu 9800X3D. Custom harici ne takarsan tak, bunu göreceksin. Drop sorunları @SunseTTime ve @ggbye senaryosu ile aynı. AM5 ve Tuning.

Kimmiş bu birkaç başka arkadaşlar? :) Phantom yanında gelen TF-7 fazlasıyla yeterli. Uzun süre kullandım ben de bu macunu. GPU için de uygun hatta, Pump-out oranı düşük bir macun. Cryofuze ya da MX-6 ikinci seçenek olabilir.

Macunu az ısıtırsan sürmeden kolaylaşıyor. TF-7 de problem. Vizkozite yüksek macunlar.

Eki Görüntüle 223761

@Picky Tekrardan söylüyorum, Power testi bunu yapıyor OCCT'de. Eğer Custom yoksa 95 derece altı gördüremezsin. Güncel böyle şu anda.

Bench ile 7/24 uğraşmayanlar bilemez bu tarz durumları. Benim işim bu. 5.2 GHz sınırlıyor.

Eki Görüntüle 223771

@Picky Senin için 200 W gördürdüm. Limit bu 9800X3D. Custom harici ne takarsan tak, bunu göreceksin. Drop sorunları @SunseTTime ve @ggbye senaryosu ile aynı. AM5 ve Tuning.
Tamam hadi OCCT'yi önemsemiyorum Ayhan hocam ama çok canımı sıkıyor takılmalar artık. Bir yerlerde bir sorun olmalı yani. Neyden kaynaklı bu? Ne yapmak lazım? Tuning derken bu yaptığımız RAM ve işlemci ayarları mı?

İşlemci sıcaklığının dengesizliğinden kaynaklı olabileceği düşünülen droplar, anlık takılmalar yaşıyorum sistemde. @Hasan Merkit hocam ve birkaç başka arkadaşın da tavsiyesi ile sıvı soğutmayı çıkarıp hava soğutma ile işlemciyi test etmem gerekiyor. Thermalright Phantom spirit 120 SE ile birlikte bir macun alacağım. Ne tavsiye edersiniz bu işlemci için?

140 kullanıyorum, memnun kaldım. MX-6 aldım pişman oldum. Çimento harcı kullanıyoruz sanki. Drop ve shutter için yardımcı oluruz.

Hocam çok canımı sıkıyor takılmalar artık. Bir yerlerde bir sorun olmalı yani. Neyden kaynaklı bu? Ne yapmak lazım? Tuning derken bu yaptığımız RAM ve işlemci ayarları mı?

Onlarla alakalı stabilite sorunu vardır. CL26 kit vardı sende sanırım, @ggbye ile onu ayarlarsınız. Çok sever o kiti.

Yeni BIOS vesaire çıktı, NORM ayarlayın beraber.

Hocam çok canımı sıkıyor takılmalar artık. Bir yerlerde bir sorun olmalı yani. Neden kaynaklı bu? Ne yapmak lazım? Tuning derken bu yaptığımız RAM ve işlemci ayarları mı?

@Ayhan Dönmez daha kaç kişi çıkacak böyle? Emin ol çoğu konu açmaya çekiniyor. Forum dışındaki kişileri saymıyorum bile. Biz AMD kötülemiyoruz, zaten sorunlu.

@Picky Montaj kusuru vesaire yok ise sendeki durum anlattığım senaryoya uyuyor. Yeniden monte et, vidaları çapraz şekilde 2-3 tur birini, 2-3 tur ötekini sırasıyla sıkacaksın ve dönmediği yerde bırakacaksın. Yoksa hem bahsettiğin temas kusuru kaynaklı sıcaklık sorunlarına hem de dengesiz baskı kaynaklı Memory Train hatalarına sebep olur. Takılma, drop da yapar.

Forumda hepsine ben ayarlattım. @Picky 'e de ayarlatmıştım. Ondan öncesinde 6000 CL26 kite Nebi Amca'nın 6000 CL32 yapıyordu herkes. Öyle düşün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.