Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç gün sonra hava soğutma ve macun temin edince konu açacağım saygıdeğer hocam.

Takıntılı derken hocam yani tek takıldığım şey artık stabil verim alayım şu sistemden. Canımı o sıkıyor. Güçlendirme kiti dediğiniz ne oluyor?

Contact Frame bahsediyor. Katkısı çok sınırlı AM5'te, çok dikkatlice monte edilmesi lazım. Frame ve AiO baskısını iyi ayarlayamazsan Memory Train hataları sebebiyet verir. Uzmanlık gerektirir biraz baskı ayarlama işi, herkes beceremez. Uğraşıp durursun sonrasında. Anakarta çok zarar vereceğini sanmam ya da pinlere, aşırı sert girişirsen ancak bu mümkün olur. Baskı muhabbeti ile uğraşamam dersen stok ILM devam edeceksin.

Bende vaziyet böyle, @Ayhan Dönmez neler yaptığımı çok iyi biliyor. Elindeki kit tek hayalimiz.

@Picky Sen konuyu şimdiden aç, @ggbye kit görsün. H16M+Intel geçmeyi planlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

AM5'te soket yapısı gereği maksimum 1-2 derece, asıl etkisi İntel LGA1700'de. AMD kare soket yapısında etkisiz faktör diyebiliriz. 1-2 derece peşinde koşacaksan ve macun olayına takıksan mantıklı. Baskı ayarlayamazsan sıkıntı yaşama ihtimali %100.

Evet, ben aldırtmıştım onu da CL26. Forumda B850-Force ve CL26 kitlerin hepsini ben aldırttım.

Çok yüksek oranda yani. Hepsini demeyelim şimdi. :)

Kimmiş bu birkaç başka arkadaşlar? :) Phantom yanında gelen TF-7 fazlasıyla yeterli. Uzun süre kullandım ben de bu macunu. GPU için de uygun hatta, Pump-out oranı düşük bir macun. Cryofuze ya da MX-6 ikinci seçenek olabilir.

Macunu az ısıtırsan sürmeden kolaylaşıyor. TF-7 de problem. Vizkozite yüksek macunlar.

Eki Görüntüle 223761

@Picky Tekrardan söylüyorum, Power testi bunu yapıyor OCCT'de. Eğer Custom yoksa 95 derece altı gördüremezsin. Güncel böyle şu anda.

Bench ile 7/24 uğraşmayanlar bilemez bu tarz durumları. Benim işim bu. 5.2 GHz sınırlıyor.

Eki Görüntüle 223771

@Picky Senin için 200 W gördürdüm. Limit bu 9800X3D. Custom harici ne takarsan tak, bunu göreceksin. Drop sorunları @SunseTTime ve @ggbye senaryosu ile aynı. AM5 ve Tuning.
Hangi soğutma bu hocam?

1770035603318.webp

Maksimum bu oluyor. @Picky Macun ya da AIO ile bu iş zor. Sen @ggbye ile Tuning işlemine gir, fayda etmezse diğer dediklerimi uygula. Fazlaca detay verdim.

AM5'te soket yapısı gereği maksimum 1-2 derece, asıl etkisi Intel LGA1700'de. AMD kare soket yapısında etkisiz faktör diyebiliriz. 1-2 derece peşinde koşacaksan ve macun olayına takıksan mantıklı. Baskı ayarlayamazsan sıkıntı yaşama ihtimali %100.

Evet, ben aldırtmıştım onu da CL26. forumda B850-Force ve CL26 kitlerin hepsini ben aldırttım.

Bununla sen ilgilenmen gerek. @Picky 1 tornavida ayarla arka cebine at. Vantilatör ayarla masaya bırak. Yeni konu aç etiketi bas geliyoruz.

Contact Frame bahsediyor. Katkısı çok sınırlı AM5'te, çok dikkatlice monte edilmesi lazım. Frame ve AiO baskısını iyi ayarlayamazsan Memory Train hataları sebebiyet verir. Uzmanlık gerektirir biraz baskı ayarlama işi, herkes beceremez. Uğraşıp durursun sonrasında. Anakarta çok zarar vereceğini sanmam ya da pinlere, aşırı sert girişirsen ancak bu mümkün olur. Baskı muhabbeti ile uğraşamam dersen stok ILM devam edeceksin.

@Picky Sen konuyu şimdiden aç, @ggbye kit görsün. H16M+Intel geçmeyi planlıyor.
Bazı terimleri anlayamıyorum ancak baskıda sorun olma ihtimali yüksek. Bir de benki AIO modelinde eklentisini taktıktan sonra pompayı yandan sürükleyerek geçiriyorum işlemci üzerine. Yani hava soğutma gibi tepeden bırakıp sıkma gibi değil. Yani varya şu AIO'yu almasaydım keşke.

Bu braket var hocam bende, takılı şu an işlemci üzerinde.

AM5'te soket yapısı gereği maksimum 1-2 derece, asıl etkisi İntel LGA1700'de. AMD kare soket yapısında etkisiz faktör diyebiliriz. 1-2 derece peşinde koşacaksan ve macun olayına takıksan mantıklı. Baskı ayarlayamazsan sıkıntı yaşama ihtimali %100.

Evet, ben aldırtmıştım onu da CL26. Forumda B850-Force ve CL26 kitlerin hepsini ben aldırttım.

Neymiş bu baskı ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.