Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen yarın gel, ben de işteyim. Gece sizin için bilgi toplayıp, deneme yapacağız. Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun?

Hocam ben masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum. Nasıl bir şey derseniz eğer örneğin başlata basıyorum 1-2 saniye sonra gecikmeli açılıyor, takılarak açılıyor yani. Onun yanı sıra mesela masaüstü sağ aşağıda bildirim merkezi var ona tıklayınca da takılarak açılıyor. En son RDR 2 oynuyordum, mesela at sürme esnasında anlık böyle saniyelik takılma olup sonra devam ediyordu. Şu sıralar Black Desert Online oynuyorum onda da aynı şekilde karakterle yürüyorum mesela, belli aralıklarla saniyelik takılmalar şeklinde oluyor. Bazen biraz daha artıyor bu takılmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum. Nasıl bir şey derseniz eğer örneğin başlata basıyorum 1-2 saniye sonra gecikmeli açılıyor, takılarak açılıyor yani. Onun yanı sıra mesela masaüstü sağ aşağıda bildirim merkezi var ona tıklayınca da takılarak açılıyor. En son RDR 2 oynuyordum, mesela at sürme esnasında anlık böyle saniyelik takılma olup sonra devam ediyordu. Şu sıralar Black Desert online oynuyorum onda da aynı şekilde karakterle yürüyorum mesela, belli aralıklarla saniyelik takılmalar şeklinde oluyor. Bazen biraz daha artıyor bu takılmalar.

RAM sorun olabilir mi? EXPO açık kapalı ve profiller arasında geçiş yap. Masaüstünde nasıl donuyor aklım almıyor.

Gitmeden bir zen paylaş. Ben Ayhan hocaya yanlarım biraz. Latency yönelik mi olsun?
BIOS 1.2.7.0. En son bu var sitede. Anakart zen görselde yazıyor. Windows 10 LTSC 2019 kurulu.

1770036425524.webp
1770036441406.webp

RAM sorun olabilir mi? EXPO açık kapalı ve profiller arasında geçiş yap. Masaüstünde nasıl donuyor aklım almıyor.
Ben de düşündüm ancak @Ayhan Dönmez hocamla o kadar ayar yaptık. Yani bir sorun yoktur diye ve bir de ayıp olmasın hocama diye sormaya çekindim açıkçası. Benim tavsiyelerimi mi sorguluyor olmasın diye.

BIOS 1.2.7.0. en son bu var sitede. Anakart zen görselde yazıyor. Windows 10 LTSC 2019 kurulu.

Eki Görüntüle 223786Eki Görüntüle 223789

Bu ayarları kaydet. Bunları geçir, sağ tarafta 8-8 olanları 1 yap sadece. Teste gir bakalım.

Bu ayarları kaydet. Bunları geçir, sağ tarafta 8-8 olanları 1 yap sadece. Teste gir bakalım.

SD olan ayarlar 1-1 yap direk geçir. Bende iyi test böyle. Daha fazlada sıkarız.

SD olan ayarlar 1-1 yap direk geçir. Bende iyi test böyle. Daha fazlada sıkarız.

Kaydet, BIOS sıfırla. iGPU, BT-Wi-Fi, iGPU global C state ve bank group swap disabled ard 3 olarak ayarlı bende.

Dosya Ekleri

• IMG_6948.webp
    IMG_6948.webp
    360,5 KB · Görüntüleme: 26

RAM testte şu an bile hata almıyorum hocam. Teste gir derken sorun yaşadığım yerleri mi tekrar kontrol etmemi kast ettiniz?

Ayrıca profil değiştireyim mi önce BIOS'tan?

SD olan ayarlar 1-1 yap direk geçir.

iGPU BT-wf, iGPU global C state ve bank group swap disabled ard 3 olarak ayarlı bende.
Hocam affınıza sığınıyorum tam anlayamadım. Bizzat yazdığınız gibi BIOS'ta yazıyor mu bu terimler?

Önce bunları kaydet sıfırla. Attığım rehbere bir göz at.

Eksiksiz geçir, zen at oyuna gir dene. Hızlı çözüm olarak böyle yaparız. Diğer türlü kite özel timing girmek gerek.

Hocam affınıza sığınıyorum tam anlayamadım. Bizzat yazdığınız gibi BIOS'ta yazıyor mu bu terimler?

Evet yazıyor. BIOS girip aratın her şey çıkar.

Eksiksiz geçir, zen at oyuna gir dene. Hızlı çözüm olarak böyle yaparız. Diğer türlü kite özel timing girmek gerek.

Daha önce timing girdiğiniz için, zen profilini doğru yapacağınızdan eminim. Nitro kısmı dediğim gibi olsun bias 0-1 1-2-0 ayarları 8x8X ve enbaled.

Daha önce timing girdiğiniz için, zen profilini doğru yapacağınızdan eminim. Nitro kısmı dediğim gibi olsun bias 0-1 1-2-0 ayarları 8x8X ve enbaled.

Arp değerini DRAM timings içinde pmu diye bir yer var orada bulursun.

@Ayhan Dönmez benim timingleri attım. Biraz düşük kalırda bir denesin. SD olanları 1 yapsın bakalım.

Arp değerini DRAM timings içinde pmu diye bir yer var orada bulursun.

@Ayhan Dönmez benim timingleri attım. Biraz düşük kalırda bir denesin. SD olanları 1 yapsın bakalım.

Bank Swap APU haricindekileri deneyin, APU kalsın bu. 6000 CL24 1.55 VDD deneyin ya da 1.6 VDD. Bu kit yapabiliyor. Yarın denersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.