@20424 hocam belirttiğim ayarları yaptım. DDU ile 2 kere temizledim 2. reboot sırasında BIOS'a girip dahili GPU'yu kapattım (işlemler sırasında interneti kesmiştim). Ancak AMD cleanup ile temizlik yapmadım (AMD cleanup dediğinizi yeni okudum ben DDU dediniz sandım). İşlemci yine boşta 50 oyunda 50 bir şey anlamadım :D. Tüm driverlar kurulu. Yükleme ekranlarında işlemci 90lara fırlıyor. Örnek vermek gerekirse CS2'ye girerken Valve yazısında anlık 90'a peak atıyor sonra 50'lere düşüyor. Yaptığım ayarlardandır diye düşündüm stok ayarlarda tekrardan deneme yaptım yine aynıydı. Sanırım doğal inşallah alışırım.
PBO -> Advanced.
PBO limits -> motherboard.
PBO scalar -> 10X.
CPU Boost clock -> +200 MHz.
Curve Optimizer -> -20
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.

Sıvı soğutmalarda ani ısı artışı olabiliyor, pompa hızını sıcaklığa göre ayarladıysanız düşük ısıdaki hızını biraz arttırın.

Sıvı soğutmalarda ani ısı artışı olabiliyor, pompa hızını sıcaklığa göre ayarladıysanız düşük ısıdaki hızını biraz arttırın.

Hocam pompa hızı dediğiniz göbekteki fan ise o DC fan zaten epey yüksek ayarda çalışıyor. Bence 9800X3D soğutulamaz bir işlemci :D.

Göbekteki fan değil sıvıyı hareket ettiren pompadan bahsediyorum.

O blok kısmından 2 tane kablo çıkar biri oradaki fan için biri pompa için, pompanın bağlı olduğu portun hızına bakın.

Son düzenleme:
Göbekteki fan değil sıvıyı hareket ettiren pompadan bahsediyorum.

O blok kısmından 2 tane kablo çıkar biri oradaki fan için biri pompa için, pompanın bağlı olduğu portun hızına bakın.

Pompadan çıkan herhangi bir kablo yok bu sıvı soğutmada gördüğüm kadarıyla. Göbekten ARGB ve DC fan çıkıyor DC fanı anakarta takıyorum ARGB'yi radyatör fanlarıyla birleştiriyorum onu da anakartta CPU fana takıyorum.

O fan ile RGB zaten linq6 ile bağlı olması lazım, pompa kablosu ayrı görünüyor.

Screenshot_2025-07-17-09-49-45-85_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp