Ben 30 derece olmasını istiyorum beklentim doğal mi?

Değil. Kullandığınız işlemci 65W'lık eften püften bir işlemci değil. Bende sıcaklık değerlerini kafaya takan birisiyim bir ara iade edip 9700X almayı da düşünmedim değil. Ancak bu sıcaklığını ve çalışma prensibini kabullendim. Size de tavsiye ederim :). Eğer sıcaklıklar sizi etkiliyorsa alttaki ayarları uygulayın. Curve Optimizer en fazla -30'a çıkarsınız diye tahmin ediyorum. Sonra mavi ekran yersiniz.
PBO -> Advanced.
PBO limits -> motherboard.
PBO scalar -> Auto.
CPU Boost clock -> Auto.
Curve Optimizer -> -10 (5'er 5'er yükselt)
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.
CSM -> kapalı.

Değil. Kullandığınız işlemci 65W'lık eften püften bir işlemci değil. Bende sıcaklık değerlerini kafaya takan birisiyim bir ara iade edip 9700X almayı da düşünmedim değil. Ancak bu sıcaklığını ve çalışma prensibini kabullendim. Size de tavsiye ederim :). Eğer sıcaklıklar sizi etkiliyorsa alttaki ayarları uygulayın. Curve Optimizer en fazla -30'a çıkarsınız diye tahmin ediyorum. Sonra mavi ekran yersiniz.
PBO -> Advanced.
PBO limits -> motherboard.
PBO scalar -> Auto.
CPU Boost clock -> Auto.
Curve Optimizer -> -10 (5'er 5'er yükselt)
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.
CSM -> kapalı.

Performansı etkiler değil mi hocam.
Sizce sıvı soğutmayı degistirmeme gerek var mı?

Performansı etkiler değil mi hocam.
Sizce sıvı soğutmayı degistirmeme gerek var mı?

Hocam yani o soğutucunun üstü belki Arctic 3 Pro'dur ancak 1 derece oynar belki de oynamaz. Değişmek saçma olur. Performansı evet etkiler çekirdek değerlerine - voltaj verdiğimiz için FPS biraz düşebilir ancak sıcaklıkta düşecektir. Çok önemli bir FPS ve sıcaklık düşüşü olacak mı derseniz hayır :).

Aynı işlemci ve aynı soğutucuya sahibim oyunlar da önceden msi mag corekuqid m360 sahip iken 70 derecelerdeydi ryujine geçince 60 65 dereceler de sürekli olarak oyunlar da 90 derece ise problem olabilir benim başta shader yüklerken ya da ani yüklerde 90 derece oluyor ama kısa süreliğine.