Phantom spirit kullanıyorum, sessiz ve inanılmaz F/P. Almadan önce epey araştırdım. User Config'in basitleştirilmiş hali, sanki sistemi upgrade etmemişsiniz gibi önceki ayarlarda çalışıyor oyun. Ben Valorant'ta \AppData\Local\VALORANT\Saved\Config kısmından hepsini silerek çözümümü sağladım ama diğer oyunlarda işlemci kullanımımı nasıl arttırabilirim halen üzerinde çalışıyorum. Eğer bir yol bulamazsam sanıyorum ki Ryzen Master üzerinden oto Overclock'u deneyip ardından hepsini 5.200MHz'e sabitleyeceğim.
Kimse %100 kullansın demiyor. Bu işlemcinin Rust gibi bir oyunda %10 kullanım sağlamak yerine ortalama değerler dediğimiz, %35-45 civarlarına geçmesini istiyorum sadece. Şu anda tüm yük ekran kartına biniyor ve ekran kartımın %100 kullandığını görmek güzel. Fakat benim istediğim şey işlemcinin kafasına göre 3000-5000MHz arasında çalışması yerine bunu sabitleyip en azından Idle'da bile %20-30ları kullanması ve bana biraz da olsa performans sağlaması. Normalde bu işlemci Rust gibi bir oyunda bile 280 FPS değerlerine çıkıyor. İlla yanına 4090 koymama gerek yok zaten bahsettiğim oyunda 80 FPS değerlerini görüyordum. En azından 180'lere çıkması gerekiyor. Non-GPU dediğimiz, ekran kartı olmadan sadece işlemcinin içerisindeki grafik kartla bile insanlar Valorant'ta 300 FPS alıyor.