Sağolun hocam, bende commander aldım bakalıö, sessizlik benim içinde çok önemli, sorun olmaz inşallahPhantom spirit kullanıyorum, sessiz ve inanılmaz f/p. Almadan önce epey araştırdım. User config'in basitleştirilmiş hali, sanki sistemi upgrade etmemişsiniz gibi önceki ayarlarda çalışıyor oyun. Ben valorant'da \AppData\Local\VALORANT\Saved\Config kısmından hepsini silerek çözümümü sağladım ama diğer oyunlarda işlemci kullanımımı nasıl arttırabilirim halen üzerinde çalışıyorum. Eğer bir yol bulamazsam sanıyorum ki Ryzen Master üzerinden oto overclock'u deneyip ardından hepsini 5.200mhz'e sabitleyeceğim
Detaylar
Kim cevapladı?İşlemcimin ne kadar güçlü olduğunun farkındayım. Valorant'daki ilk aldığım 250 fps değerleri için de muhtemelen aynı yorumu yapacaktınız. Ekran kartı düşük olduğu için düşük performans aldığımı sanıyorsunuz fakat benim bahsettiğim şey, hiç ekran kartı olmadan da insanların hemen hemen aynı sonuç aldığı. Yani aslında bu da demek oluyor ki, %100 ekran kartıma güç bindirmektense işlemcimi gerekirse 5200mhz'deki potansiyel tam gücü alıp verimliliğini arttırabileceğim yöntemler var. Ben sizden bunları soruyorum. Örneğin ekran kartınızın kullanımı düşük olursa 2k'ya geçer, ya da artırabileceğiniz kadar oyun grafiklerini artırırsınız ve ekran kartı kullanımınız artarak performansınız da artar. Ben ortadaki dengesizlikten bahsediyorum. Belki de sistemimi yeni montajladığım için bir şeyi eksik yapmışımdır ya da kurmuşumdur. 750 fps alırken Valoranttaki Clarity ayarını düşürdüğümde maksimum 300 fps alabiliyorum mesela. User config'i silmeden önce de aynı eski kasamın performansını alıyordum. Neden bir keskinleştirme ayarı 400 fpsimi yiyor? Ya da hangi ayarları açmalıyım, Nvidia ayarını yapmalıyım vb..Hocam ortada bir sorun yok ki çözülsün. Ekran kartınız işlemcinize göre gerçekten aşırı düşük kalıyor bu sebeple işlemciniz ekran kartını beslemek için yüksek bir çaba sarfetmiyor. İşlemcinizin ne kadar güçlü olduğunun farkında değilsiniz galiba![]()
- Makaleler
- 17
Hocam zaten kendiniz de demediniz mi config'i silince 900 FPS'e çıktı diye? E o zaman neden böyle diyorsunuz ki şuanda? Asıl anlamadığım yer burası zaten.Valorant'daki ilk aldığım 250 FPS değerleri için de muhtemelen aynı yorumu yapacaktınız. Ekran kartı düşük olduğu için düşük performans aldığımı sanıyorsunuz fakat benim bahsettiğim şey, hiç ekran kartı olmadan da insanların hemen hemen aynı sonuç aldığı.
Appdata'ya girip User Config'i sildim, 900 FPS değerlerine çıktı.
Dostum Valorant'daki fps değerim şu an beni rahatsız etmiyor. Bahsettiğim şey, Clarity ayarını açtığım zaman 400 fps kaybı yaşıyorum. Ha açmam mesela, sorun çözülür eyvallah. Ama neden bu benim bu kadar fpsimi yiyor? Yani ortadaki dengesizliği anlamaya çalışıyorum. Valorant fps sorununu çözdüm, o ayarı kapalı tuttuğum sürece 450-900 arası gidip geliyor sürekli dalgalı olarak ama zaten 300hz'im olduğu için gram fps drop yemiyorum. Bu benim için bir sorun değil fakat şu an çözmeye çalıştığım şey diğer oyunlardaki işlemci kullanımımı artırma yolunda. Yani zaten Rust'da 80 fps alıyorken yine 80 fps alıyorum. Rust da işlemci oyunu.Hocam zaten kendiniz de demediniz mi config'i silince 900 FPS'e çıktı diye? E o zaman neden böyle diyorsunuz ki şuanda? Asıl anlamadığım yer burası zaten.
Ben LoL için appdata dosyalarını bulamadım, internette de pek bulamadım nasıl bulabilirim hocam ?Phantom spirit kullanıyorum, sessiz ve inanılmaz f/p. Almadan önce epey araştırdım. User config'in basitleştirilmiş hali, sanki sistemi upgrade etmemişsiniz gibi önceki ayarlarda çalışıyor oyun. Ben valorant'da \AppData\Local\VALORANT\Saved\Config kısmından hepsini silerek çözümümü sağladım ama diğer oyunlarda işlemci kullanımımı nasıl arttırabilirim halen üzerinde çalışıyorum. Eğer bir yol bulamazsam sanıyorum ki Ryzen Master üzerinden oto overclock'u deneyip ardından hepsini 5.200mhz'e sabitleyeceğim
Yeni konular
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
Yeni mesajlar
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347