Yer
Trabzon
Arkadaşlar, yeni bir sistem topladım. Phanteks Glacier One 360 M25G2 sıvı soğutmam mevcut. Ancak işlemci anlık peak'lerde 90 dereceleri görüyor. Bu durum doğal mı? Mesela oyun shader yüklerken işlemci 5-10 saniyeliğine 80-90 oluyor, fanlar çıldırıyor, sonra düzeliyor ve oyun içerisinde 60'lara düşüyor. BIOS ayarlarım şu şekilde:

PBO -> Advanced.
PBO limits -> motherboard.
PBO scalar -> 10X.
CPU Boost clock -> +200 MHz.
Curve Optimizer -> -15 (20 ve üstünde mavi ekran aldım)
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.
ReSize BAR -> açık.
CSM -> kapalı.
BIOS'ta atladığım bir şey mi var? Kasam NV5, yan camı şimdilik açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Phanteks glacier One 360 M.25G2 sıvı soğutmam mevcut. Ancak işlemci anlık peaklerde 90 dereceleri görüyor. Bu durum doğal mı? Mesela oyun shader yüklerken işlemci 5 10 snyeliğine 80 90 oluyor fanlar çıldırıyor sonra düzeliyor ve oyun içerisinde 60'lara düşüyor. BIOS ayarlarım şu şekilde. BIOS da atladığım bir şey mi var? Kasam NV5 yan camı şimdilik açık.

PBO -> Advanced.
PBO scalar -> 10X.
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.
ReSize BAR -> açık.
CSM -> kapalı.

Merhaba. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

9950X3D işlemcimde bahsettiğin ayarlarda sadece EXPO ve ReSize BAR açık olarak kullanıyorum. Diğer yazdığın ayarları üşendiğim ve bilmediğim için açmadım. Bir de yanlış hatırlamıyorsam ccd parker mıydı neydi o açık.
Bende de dediğin gibi çok kısa bir süre çıldırıyor 72-75 derecelere çıkıyor ardından 50-57'lere düşüyor.

Normal olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Phanteks glacier One 360 M.25G2 sıvı soğutmam mevcut. Ancak işlemci anlık peaklerde 90 dereceleri görüyor. Bu durum doğal mı? Mesela oyun shader yüklerken işlemci 5 10 snyeliğine 80 90 oluyor fanlar çıldırıyor sonra düzeliyor ve oyun içerisinde 60'lara düşüyor. BIOS ayarlarım şu şekilde. BIOS da atladığım bir şey mi var? Kasam NV5 yan camı şimdilik açık.

PBO -> Advanced.
PBO scalar -> 10X.
ReSize BAR -> açık.
EXPO -> açık.
Dahili GPU -> kapalı.
ReSize BAR -> açık.
CSM -> kapalı.

Yazın ortasında +200 verip undervolt yapmak sistem stabilitesini bozar. Ben kışın rahatlıkla +200 -20 yapabilirken şu an yapamıyorum. Sıcaklık yükseldikçe UV oranı azalır. 5.250 MHz üzerinde bizim CPU da verimlilik çok düşüyor. Yani istediği voltaj oranı absürt şekilde artıyor. Yaz sıcakları da birleşince +200 tavsiye etmiyorum genel olarak. Onun yerine +75 ya da stokta kullanıp -15 -20 üzerinde vermeyin -co. Naçizane tavsiyem budur. Zaten X3D cacheli bir CPU'ya sahibiz. Oyunlarda +200 OC sıcaklıkları yükseltmekten bir fayda sağlamıyor. Özellikle yaz ayında.

Yazın ortasında +200 verip undervolt yapmak sistem stabilitesini bozar. Ben kışın rahatlıkla +200 -20 yapabilirken şu an yapamıyorum. Sıcaklık yükseldikçe UV oranı azalır. 5.250 MHz üzerinde bizim CPU da verimlilik çok düşüyor. Yani istediği voltaj oranı absürt şekilde artıyor. Yaz sıcakları da birleşince +200 tavsiye etmiyorum genel olarak. Onun yerine +75 ya da stokta kullanıp -15 -20 üzerinde vermeyin -co. Naçizane tavsiyem budur. Zaten X3D cacheli bir CPU'ya sahibiz. Oyunlarda +200 OC sıcaklıkları yükseltmekten bir fayda sağlamıyor. Özellikle yaz ayında.

Onu bilmiyordum. Ayarların tamamını araştırarak yaptım. Ancak +200'ü stok ayara çekip yine -15 vermemde bir sakın olmaz umarım.