Jonsbo görsellik, diğeri performans. Ters monte etmende sakınca yok.

Kasa ya da montaj braket kaynaklı bir engel yoksa hayır.
Hocam, Jonsbo RAM soğutucu, 4 RAM slotlu tüm anakartlarla uyumluymuş, benim gibi 2 RAM slotlu anakart kullananlar stand-off veya 3D printer ile RAM soğutucu kullanmak zorunda.

Hava soğutmanın gözünü seveyim, işlemci 250 W çekmesine rağmen throttle olmadan tutuyor, hem de ömürlük.
Bende hava soğutmayı çok seviyorum ama Thermaltake The Tower 300 gibi bir kasan varsa, hava soğutmanın yakışacağını pek düşünmüyorum.

@Ayhan Dönmez hocam, satıcı bana yenisini gönderiyor soğutucunun ve beni daha fazla bekletmemek adına yenisi gönderdiklerini söylediler ama bana biraz kolpa gibi geldi çünkü bozuk olmadığı sürece yenisi göndermezler gibi. Ben, soğutucunun bozuk olduğunu düşünüyorum ama satıcı bunu müşteri memnuniyeti gibi göstermeye çalışıyor. Soğutucunun bozuk mu yoksa doğru mu çalıştığını asla öğrenemeyeceğim sanırım, bel ki sıkıntıyı başka parçada arayacaktım.

Oyunlarda performans veya akıcılık problemleri yaşamıyordum, sadece sıcaklık problemi yaşıyordum ama genede soğutucuda sıkıntı yok mu var mı onu öğrenmek isterdim.

Soğutucu geldiği zaman uzay montajla denyeyim mi yoksa sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260727_153642_n11.webp
    Screenshot_20260727_153642_n11.webp
    72,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Soğutucu geldiği zaman uzay montajla denyeyim mi yoksa sizce?

Değişim olup olmadığını bence anlarsın ürün geldiğinde, iade kolay kolay almıyor esnaf. Amazon ve Hepsiburada kendi satıcısı olmalı, rahat ederdin. Teknobiyotik vs. ise iade zor, değişime hayır demezler. Konu da açarsın belki ayreten, görüş bildirirler. Uzay denemeni kesinlikle tavsiye ederim ilk etapta, en azından radyatörü monte etmeden kasa yan yatırıp bakarsın. Monte işi emin olduktan sonra.

Hocam, şuan abimin telefonundan girdiğim için atamıyorum ama eski hali -25 verdiğimiz halde 140w çekip, saniyesinde 95 dereceye fırlıyordu, yeni gelende hiçbir bios ayarı yapmadığım halde 140 çekip, 90 derecelerde geziyor.

Ters montaj dene bakalım. Senin kasadan da şüpheliyim. Tower deneyimim yok.

@X99 ile fanların yönünü, Airflow inceleyin bir kasada.
Hocam, uzay montaj bu şu anda.

Hocam, şuan abimin telefonundan girdiğim için atamıyorum ama eski hali -25 verdiğimiz halde 140w çekip, saniyesinde 95 dereceye fırlıyordu, yeni gelende hiçbir bios ayarı yapmadığım halde 140 çekip, 90 derecelerde geziyor.

Hocam, uzay montaj bu şu anda.

Yeni gelen sorunsuz gibi duruyor. Pump ters montaj dene bir de. @X99 ile Tower kasaya montajdan sonra Airflow kontrol edin fanların.