Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dogukanm

Çalışkan
Geçen hafta tebiliyorsundan bu bilgisayarı aldım: AMD 7500F-MSI RTX 4060 TI GAMING X SLIM 16G-A620M-E-500GB-16GB Ram Uygun Fiyatları ile Tebilonda
Ancak fazla test etme fırsatım olmadı. Bugün oyun oynamak için girdiğimde fortnie ve Apex de işlemci ısım 75- 80'in altına dusmuyor sık sık 80'in üstüne cıkıyor hatta 90'ı gördüğü seferler bile oldu. CPU fan hızını arttırdım, sistem fan hızını arttırdım ancak fayda etmedi. yuksuz olarak bile 55 derecede çalısıyor. Ne yapmam gerekli (kasa fanları çalışıyor ancak MSI Center ve BIOS da 0RPM görünüyor, işlemci stok fan RPM'i görünüyor sadece)? Yardımıcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok fan o işlemciye yetmiyor. Kule tipi bir soğutucu alarak sorunu çözebilirsin. Korkuyorsan soğutucu alana kadar limitleyerek kullanabilirsin.
Geçen hafta tebiliyorsundan bu bilgisayarı aldım: AMD 7500F-MSI RTX 4060 TI GAMING X SLIM 16G-A620M-E-500GB-16GB Ram Uygun Fiyatları ile Tebilonda
Ancak fazla test etme fırsatım olmadı. Bugün oyun oynamak için girdiğimde fortnie ve Apex de işlemci ısım 75- 80'in altına dusmuyor sık sık 80'in üstüne cıkıyor hatta 90'ı gördüğü seferler bile oldu. CPU fan hızını arttırdım, sistem fan hızını arttırdım ancak fayda etmedi. Yuksuz olarak bile 55 derecede çalısıyor. Ne yapmam gerekli (kasa fanları çalışıyor ancak MSI Center ve BIOS da 0RPM görünüyor, işlemci stok fan RPM'i görünüyor sadece)? Yardımıcı olursanız sevinirim.

CPU bench testi sonucları da bu şekilde. Bir sorun var mı anlayamadım donanım olarak.

Cevap verdiğin için teşekkürler abi. Stok işlemci ile bu ısılara 10dakikalık oyun sonucu çıkması normal mi biraz fazla değil mi? Biraz da olsa bir şeyler oynayabilmek için soğutucu mu almak zorundayım. Tehlikeli sıcaklık değerleri değil mi bunlar. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• cpuz1.webp
    cpuz1.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 118
  • cpuz.webp
    cpuz.webp
    87,8 KB · Görüntüleme: 103
cevap verdiğin için teşekkürler abi. Stok işlemci ile bu ısılara 10dk lık oyun sonucu çıkması normal mi biraz fazla değil mi. Biraz da olsa bir şeyler oynayabilmek için soğutucu mu almak zorundayım.Tehlikeli sıcaklık değerleri değil mi bunlar.Teşekkürler.

İdarelik kullanabilrisiniz ama soğutucu şart maalesef. Ayrıca tek çekirdek skoru berbat çıkmış. Muhtemelen soğutucudan dolayı.

Stok fan o işlemciye yetmiyor. Kule tipi bir soğutucu alarak sorunu çözebilirsin. Korkuyorsan soğutucu alana kadar limitleyerek kullanabilirsin.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Evet maalesef herkes hemfikir olduguna göre almak zornda kalacağım, yukarıdaki kule tipi dısında uyguna alınabilecek F/P sıvı sogutma önerisi olan var mı?

Evet maalesef herkes hemfikir olduguna göre almak zornda kalacağım, yukarıdaki kule tipi dısında uyguna alınabilecek F/P sıvı sogutma önerisi olan var mı?

Bir daha soğutucunun yüzüne bakmam derseniz:

Stok fan yüksek frekansda çalışan işlemciyi iyi soğutamaz.
Araba motoru gibi düşün, motor soğutma sisteminde aksaklık olsa motor hararet yapar ve performanslı çalışmaz, benzer işler.