Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Amakotasita

Başarılı
Merhaba, oyuna girdiğim zaman 10 dakika bazen 30 dakika sonra bilgisayar kendiliğinden gücü kesiyor ve kapanıyor. Açmak istediğim zamanda ise PSU'nun arkasından açma kapama düğmesini kapatıp açtığım zaman açılıyor. Sorun acaba nerede olabilir? Ekran kartının, işlemcinin sıcaklık değerleri gayet normal görünüyor. Ekran kartım Max 73 derecelerde işlemcim ise 68 derecelerde oluyor genelde. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming.
İşlemci: Ryzen 9 5900X.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 3080 Ti.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB CL 16.
SSD: Samsung 990 Pro.
PSU: ASUS ROG STRIX 750G 750W Gold.
Sıvı soğutucu: ASUS ROG Ryujin 360.

Çözüm
Ü
Sorun PSU'nuzda olabilir, OCCT ile Power testi yapar mısınız?
Sorun PSU'nuzda olabilir, OCCT ile Power testi yapar mısınız?

Çözüm

Dosya Ekleri

• IMG_1909.webp
    IMG_1909.webp
    589,6 KB · Görüntüleme: 78
Epey bir süre geçmiş, durdurabilirsiniz testi sorun PSU değil gibi. Herhangi bir mavi ekran var mı veya crash raporu?

5900X için o Voltaj değeri normal mi sence?

Konudan bağımsız sisteme bak arkadaş :D tam rüya sistemi hocam güle güle kullanın. Soruna gelecek olursak büyük ihtimal PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum ben de.

Laptop 4060 ile Desktop 4060'ın neredeyse aynı performansı verdiğini gördükten sonra ben yavaştan Laptop tarafına geçtim sanki :).

Aynı sorunu RAM'leri sök tak, PSU kablolarında gevşeme var mı yok mu diye kontrol edip çözmüştüm. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama işe yaramıştı. Umarım senin sorununda kolay çözülür.