Çözüldü Ryzen 9 9950X işlemcili sistem görüntü vermiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gunay.17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 195
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gunay.17

Uzman
Ekran kartım olmadan yeni bilgisayar topladım. AMD Ryzen 9 9950X işlemci anakart Project Zero B650M. CPU ışığı kırmızı yanıyordu. Flash ile BIOS güncelledim. Daha sonra yeniden başlattım görüntü yine gelmedi. Ekran kartı olmadığı için mi CPU ışığı yanıyor?

Çözüm
PSU'yu kapatıp İşlemci soğutucusunu biraz gevşetip tekrar açın, yine düzelme olmazsa anakartın işlemci soket pinlerine bir bakmak lazım, eğilme olmuş olabilir.
CPU ve boot LED'in birlikte yanması normal değil, BIOS güncellemesinin başarılı olduğuna emin misiniz?

Bilgisayarı ilk açtığımdan beri yanıyor iki ışık da.
BIOS güncelleme dosyasını indirdim. Adını msı.rom yaptım. FAT32 formatındaki USB belleğime attım. Daha sonra anakarta takıp flash BIOS butonuna bastım. Işık yanıp söndü ve sistem çalıştı bir anda daha sonra yanıp sönme devam etti ve en sonunda ışık söndü ama görüntü gelmedi.
2x8 pin takılı.

WhatsApp Görsel 2025-06-25 saat 22.59.58_44d0ae24.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'yu kapatın, sistemi çalıştırma butonuna birkaç kere basın, sonra clear CMOS butonuna 5 saniye basılı tutun, sonra açın sistemi.

Değişen bir şey yok durum hâlâ aynı.
Yarın bilgisayarcıya götüreceğim. Umarım arızalı parçam yoktur, sorun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt