VDD: 1.65Nitro kaç şu anda? VDD 1.65 kalsın aynen. Tek tek dene hangisi hataya sebep oluyorsa onu yüksek bırak @Engin Nitro 1-2-1 ise ve stabilse öyle kalsın.
CPU SoC: 1.29
Nitro: 1-2-1
Ayarlar bu sekilde hocam. Testmem5 Ryzen3D testi 27 dakikadir devam ediyor ve hata cikmadi. VDD 1.62 denedigimde 12. dakikada hata vermisti. 1.65 yapinca hata vermedi henuz.
Valla hocam gorursem direkt yapistiririm benim konuyu. Mevzu ince ince voltaj ve timing ayarlamadan geciyormus megerse. Bakin 1.65 ile 1.62 arasinda mouse cursor akiciligi bile farkli. Bu konuyu acmadan once format, bios update ve clear cmos dahil denemedigim sey kalmadi. G-Sync kapatip actim, farkli Display Port kablosu denedim hicbiri cozmedi bu isi.Şu az konuları gez de akıcı değil diyen arkadaşları ikna et RAM ayarlamaya, ben laf anlatamıyorum. Adamlar Free-sync kapattım akıcılık düzeldi diyor, halbuki kel alaka yani.
Su an keyfini cikariyorum. Gercekten hakkinizi odeyemem. Elimde olsa bir tepsi fistikli baklava gonderirim size ama su siralar butce biraz sikintida.