S24 Ultra vs S25

Ne anlamda değil? Ana kameralarının günümüzdekilere göre biraz küçük olması dışında S25'in premium bir cihazdan ne eksiği var?

Düz S25le düz 16'nın ahım şahım farkının oldugunu düşünmüyorum özellikle kamerada 16 daha iyi bence.

Yok hiç de tuhaf değil base iPhone'lar her zaman geride kalıyor segmentinde.

Tamam sen direkt düz Android alabilirsin.

Direkt iPhone base modellerinden sıkıldım demiş. Samsung base modelleri de öyle pek üst düzey değil. 120 Hz tek başına yeterli gelmiyor bana ama tabii konu sahibi bilir.
Yo yıllardır telefotosuyla, Ultra ile aynı SoC'a sahip olmasıyla, paneliyle tercih edilebilir hâlde base Samsung'lar. S23 ve S25 on numara iki cihaz mesela fiyatı dengeli olduğu sürece.

Düz S25le düz 16'nın ahım şahım farkının oldugunu düşünmüyorum özellikle kamerada 16 daha iyi bence.
Kamera için evet, tartışılır olmakla birlikte olan kameralarda 16'yı daha iyi bulabilirsiniz. Bunda sorun yok ama 16'da telefoto yok. Bence bu büyük bir eksik. Zaten 16 kamera anlamında birçok üst segment cihazla rahatlıkla yarışabilir.

Samsung uzun yıllardır aynı sensörü kullanıyor. Buna biraz önem verse zaten bayağı ön plana çıkar ama önem vermiyor aksine Apple'ı taklit ediyor bana göre. Bugün yazılım konusunda sorun yaşamasa Xiaomi bile geçer Samsung'u. Düz mi 15 mesela S25'ten daha iyi. @ubadu

Direkt iPhone base modellerinden sıkıldım demiş. Samsung base modelleri de öyle pek üst düzey değil. 120 Hz tek başına yeterli gelmiyor bana ama tabii konu sahibi bilir.

Ultra ile aynı donanımı kullanıyor kendisi. IPhone'da bu durum hiçbir zaman olmadı. iPhone 4 serisinden beri böyle. Kameralarda S25'in gayet iyi. iPhone base modelleri çok düz kalıyor. Pro ile arada çok fark var. Ama Samsung tarafında kamera ve daha büyük ekran dışında pek fark göremedim.

Samsung uzun yıllardır aynı sensörü kullanıyor. Buna biraz önem verse zaten bayağı ön plana çıkar ama önem vermiyor aksine Apple'ı taklit ediyor bana göre. Bugün yazılım konusunda sorun yaşamasa Xiaomi bile geçer Samsung'u. Düz mi 15 mesela S25'ten daha iyi. @ubadu

S22'den beri aynı sensör evet. Ama kameralar konusunda iPhone ile Samsung'un base modelleri birbirlerine yakın zaten. Mi 15 batarya ve kamera konusunda geçer S25'i.

Eğer daha büyük, premium hissettiren, kalem desteği olsun bir tık daha gelişmiş kamerası olsun donanımlı bir telefon istiyorsan S24 Ultra.

Daha minik, ele cebe sığan, güncellemeleri bir tık daha iyi, performans olarak daha güçlü ve son model bir telefon istiyorsan S25

Kalem desteği ve bir kamera farkı aşırı da önemli değil diyorsan bence bu ikisinin ortası diyebileceğimiz S25+'da düşünülebilir.

Eğer S24 Ultra'yı yurt dışı düşünüyorsan kumlanma riskini de kabul ediyorsun demektir. Olası bir sorunda muhatap bulman zor olabilir.

Premium bir görünüş ve hissiyat için S24 Ultra. Dezavantajı ise eliniz küçükse kullanmakta zorlanabilirsiniz şayet ekranı büyük; köşeli olmasından dolayı avuç içi ve cepteyken de bazen zorlayabiliyor seni. S25 ise dümdüz küçük oval sıradan bir telefon gibi duruyor.

Ayrıca TR alırsan kumlanma olmaz, yurt dışında olur diye bir şey yok. Cihazım TR ama kumlanma var. Ha ama bu bir sorun mu dersen, değil. Tamamen karanlık bir odada, %1 parlaklıkta, dikkatli bakıldığında göze çarpıyor sadece. "Kumlanma"nın varlığından haberiniz olmasa düşünmezsiniz bile üzerinde.

S24 Ultra bence. S25 alınacaksa S25+ alınmalı. Ne gibi kullanım olacak?

Kamera ve batarya.

Düz Apple kullanmak istemiyorum deyip düz S25 istemek biraz tuhaf. Ultra modelini almanı öneririm.
Çünkü düz 16'ya bütçem yetmiyor ve yetecek olsa bile yapay zeka özellikleri kötü. Yeni iOS güncellemesi de çok kötü. Bu nedenle S25, 15'ten daha iyi olduğuna göre, teknolojisi eskimiş 16e de mantıklı olmayacağına göre hangisi daha mantıklı? 15 mi, 16e mi? Anladın mı şimdi?

Kumlanma sorunu yaşasan bile TR garantili cihaz alırsan değişim, iade hakkın var(yurt dışı filan düşünüyorsan filan girme bence bu topa). Fabrika çıkışı olarak bu sorunu yaşaman çok yüksek zaten.

TR cihazı alacağım.

Düz Apple ile düz Samsung modeller arasında fark var. Belki adam 60 Hz cihaz kullanmak istemiyordur? Ayrıca herkes büyük ve ağır bir cihaz kullanamaz.

Açıkçası 60 Hz hiç sorun değil ama yeni iOS arayüzünü hiç beğenmedim.

Yurt dışı S24 Ultra kullanıyor arkadaşım, sormak istediğin bir soru varsa iletirim.

Çok büyük geliyor mu ekranı? iPhone 11'den geçeceğim.

Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum. Son olarak, eğer yeterli yanıt gelirse bir konu daha açmayacağım. Sizce şu telefonlar arasında en mantıklısı hangisi? En önemli 2 faktör: kamera ve batarya.

iPhone 16e vs iPhone 15 vs Samsung S25 vs S24 Ultra vs iPhone 16

Şu anki cihazım: iPhone 11.

Bu arada, bu seçenekler arasında 16 olursa ve olmazsa diye 2. seçeneği de belirtirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt