Crestfallen

Uzman
Tesadüfen bugün bir saati arattım. PttAVM'de 10.000 TL'ye satılan bir saat, Hepsiburada'ya da X, Y, Z saat sitelerinde 15-20.000 TL bandında satılıyor. Sahte olduğunu ben de düşündüm ama bu tuhaf değil mi? Sahte ürünleri bu kadar kolay satmak mümkün mü? Aklıma acaba bu kadar ucuz olmasının başka sebebi olabilir mi diye sorular takıldı. Acaba piyasayı etkilemek için bilerek yüksek tutuyor olabilirler mi?

Daha önce alışveriş yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Satıcılar arasında güvenilir duranlar da var gibi.

Örnek ürünler;

Alttaki Diesel pek matah sayılmaz, fiyatı normal. Ancak Emporio Armani AR60090 modeli kuvvetle muhtemel replika. Hem Diver's 200 sertifikalı, hem de otomatik mekanizmayı 6.500 liraya kim satabilir? :)

Tesadüfen bugün bir saati arattım. PttAVM'de 10.000 TL'ye satılan bir saat, Hepsiburada'ya da X, Y, Z saat sitelerinde 15-20.000 TL bandında satılıyor. Sahte olduğunu ben de düşündüm ama bu tuhaf değil mi? Sahte ürünleri bu kadar kolay satmak mümkün mü? Aklıma acaba bu kadar ucuz olmasının başka sebebi olabilir mi diye sorular takıldı. Acaba piyasayı etkilemek için bilerek yüksek tutuyor olabilirler mi?

Daha önce alışveriş yapan arkadaşlar varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Satıcılar arasında güvenilir duranlar da var gibi.

Örnek ürünler;

Satıcı yeni, puanı 2/10, açıklama bile yazmamış.

Ayrıca:

1777040828754.webp

Satıcı yeni, puanı 2/10, açıklama bile yazmamış.

Ayrıca:

Eki Görüntüle 243463
Buna benzer satıcıları gece mezatlarda görürsünüz :) Ne kadar modlu, replika saat varsa ellerindedir. Orijinal dediklerine inanmayın.

@A1peren, @YXEL, birden fazla e-ticaret platformunda satış yapanlarda bir garip. A platformunda 14K'ya satış yapan bir firma b platformunda 18K'ya kouyuyor mesela. Akıl karı değil.
Maalesef olabiliyor. Bazı indirimleri satıcılardan ziyade platformlar da belirleyebiliyor.

İtibar etmemek daha mantıklı olur.

Öyle yapınca saate değer biçemiyorum. Saatin piyasasını anlayamıyorum. Fırsat ürünü mü kazık mı belli olmuyor. Bir arkadaşım 17k saati 8K ya Hepsiburada üzerinden aldı. Saat orijinal. Ben tereddüt etmiştim. Şu an PttAVM dışında o saati 8-9k bandında satan yok. Saatin değerini kavrayamıyorum.

Bahsettiğim saat; https://www.akakce.com/kol-saati/en-ucuz-tissot-t137-410-11-091-00-prx-erkek-fiyati,1756920623.html

Öyle yapınca saate değer biçemiyorum. Saatin piyasasını anlayamıyorum. Fırsat ürünü mü kazık mı belli olmuyor. Bir arkadaşım 17k saati 8K ya Hepsiburada üzerinden aldı. Saat orijinal. Ben tereddüt etmiştim. Şu an PttAVM dışında o saati 8-9k bandında satan yok. Saatin değerini kavrayamıyorum.
Citizen Tsuyosa değildir umarım.

Bu saatlerin de replikaları çok fazla. Özellikle Powermatic80 leblebi gibi satılıyor. Saatin piyasası şu an 21.990 TL ve fiyatları tüm yetkili satıcılarda aynı anda değişir ve çok fazla fiyatta esneme sağlayamazlar.

Fırsat bulduğunuzda kendisi ile iletişime geçip saatini sisteme kaydedip kaydetmediğini sorabilir misiniz? Sağ üst tarafta "Saatimi kaydet" butonu ile devam edilmesi gerekir. Saatin WS numarasını sistem kabul etmiyorsa modlu saattir/orijinal değildir.