Merhaba. Ben paramediğim, birkaç önerim olacak. Şunu yapın, bunu yapın demeyeceğim tabii, doktor değilim, bildiğim kadarıyla yardım etmek isterim. Öncelikle dolorex, nsaii (ağrı kesici ilaçlar) grubuna ait bir ilaçtır ve sinüzit, alerjik reaksiyonlar gibi durumlarda kullanılmaz. Siz her ne kadar sizi rahatlattığını düşünseniz bile aslında bu doğru değil. Dolorex, özellikle eklem, kas ve kemik ağrılarının veya adet sancılarının giderilmesinde kullanılır. Bunlar başlaca kullanıldığı alanlardır.
Bahsettiğiniz tıkanıklık, surattaki basınç, baş ağrısı gibi durumlar ise sinüs boşluklarınızın dolu olmasından kaynaklı. Eğer doktora gitmeden Basic yöntemler denemek isterseniz, eczaneden 1 adet 500CC'lik boş serum ve 1 adet enjektör alın. Enjektörün içerisine serumu çekin ve her iki burun deliğinizden 1 defaya mahsus olmak üzere, başınızı geriye doğru yaslayarak burun içine uygulayın. Bu sizi rahatlatacaktır.
Maalesef hocam çoğu ağrı kesicileri kullandım ağrıyı en çok hafifleten dolarex oldu serumuda denedim ancak bende pek işe yaramadı dediğim deniz tuzlu sprey sadece nefes almama yarıyor kısa süre nazal yıkamada yapıyorum gün içerisinde.
Dolarex ağrı kesici değil mi? Sinüzite ne faydası olsun.
Dışarıya çıkıp temiz hava al, camları aç dâhâ iyi.
Ağrı kesici hocam sinüzit ağrısı çektiğim için kullanıyorum zaten dışarıya çıkarsam daha çok ağrı çerkerim sıcağın altında.