Sabah akşam Dolarex içmek çok zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 606
Merhaba. Ben paramediğim, birkaç önerim olacak. Şunu yapın, bunu yapın demeyeceğim tabii, doktor değilim, bildiğim kadarıyla yardım etmek isterim. Öncelikle dolorex, nsaii (ağrı kesici ilaçlar) grubuna ait bir ilaçtır ve sinüzit, alerjik reaksiyonlar gibi durumlarda kullanılmaz. Siz her ne kadar sizi rahatlattığını düşünseniz bile aslında bu doğru değil. Dolorex, özellikle eklem, kas ve kemik ağrılarının veya adet sancılarının giderilmesinde kullanılır. Bunlar başlaca kullanıldığı alanlardır.

Bahsettiğiniz tıkanıklık, surattaki basınç, baş ağrısı gibi durumlar ise sinüs boşluklarınızın dolu olmasından kaynaklı. Eğer doktora gitmeden Basic yöntemler denemek isterseniz, eczaneden 1 adet 500CC'lik boş serum ve 1 adet enjektör alın. Enjektörün içerisine serumu çekin ve her iki burun deliğinizden 1 defaya mahsus olmak üzere, başınızı geriye doğru yaslayarak burun içine uygulayın. Bu sizi rahatlatacaktır.

Maalesef hocam çoğu ağrı kesicileri kullandım ağrıyı en çok hafifleten dolarex oldu serumuda denedim ancak bende pek işe yaramadı dediğim deniz tuzlu sprey sadece nefes almama yarıyor kısa süre nazal yıkamada yapıyorum gün içerisinde.

Dolarex ağrı kesici değil mi? Sinüzite ne faydası olsun.
Dışarıya çıkıp temiz hava al, camları aç dâhâ iyi.

Ağrı kesici hocam sinüzit ağrısı çektiğim için kullanıyorum zaten dışarıya çıkarsam daha çok ağrı çerkerim sıcağın altında.

Ağrı kesici hocam sinüzit ağrısı çektiğim için kullanıyorum zaten dışarıya çıkarsam daha çok ağrı çerkerim sıcağın altında.
Boşuna kullanıyorsun, gereksiz yere kimyasal sokma vücuduna, tolerans-direnç oluşmasın.

Ben de alerjim dolayısıyla sinüzitten çekerim ama ilaç kullanmıyorum birkaç senedir, temiz hava daha iyi geliyor, cerrahi operasyon harici çözümü yok muhtemelen.

Merhaba. Ben paramediğim, birkaç önerim olacak. Şunu yapın, bunu yapın demeyeceğim tabii, doktor değilim, bildiğim kadarıyla yardım etmek isterim. Öncelikle Dolorex, NSAİİ (ağrı kesici ilaçlar) grubuna ait bir ilaçtır ve sinüzit, alerjik reaksiyonlar gibi durumlarda kullanılmaz. Siz her ne kadar sizi rahatlattığını düşünseniz bile aslında bu doğru değil. Dolorex, özellikle eklem, kas ve kemik ağrılarının veya adet sancılarının giderilmesinde kullanılır. Bunlar başlaca kullanıldığı alanlardır.

Bahsettiğiniz tıkanıklık, surattaki basınç, baş ağrısı gibi durumlar ise sinüs boşluklarınızın dolu olmasından kaynaklı. Eğer doktora gitmeden Basic yöntemler denemek isterseniz, eczaneden 1 adet 500CC'lik boş serum ve 1 adet enjektör alın. Enjektörün içerisine serumu çekin ve her iki burun deliğinizden 1 defaya mahsus olmak üzere, başınızı geriye doğru yaslayarak burun içine uygulayın. Bu sizi rahatlatacaktır.

Oo meslektaşım. Ben de başka bir konuya değinmek istiyorum.

İnsanlar genelde ağrım hemen geçsin diye ağır, ağrı kesiciler kullanıyorlar. Sonra halk arasında parolun hiçbir faydası yok gibi lanse ediliyor. Yüksek doza alışan vücuda düşük doz tabii ki etki veremez.

Sinüzit için en etkili ilaç antibiyotik ne yazık ki. Hocamın dediği gibi tuzlu su olur papatyayı kaynak suya bırakıp buharını solumak iyi gelir. Ben yapıyordum faydasını gördüm.

Boşuna kullanıyorsun, gereksiz yere kimyasal sokma vücuduna, tolerans-direnç oluşmasın.

Ben de alerjim dolayısıyla sinüzitten çekerim ama ilaç kullanmıyorum birkaç senedir, temiz hava daha iyi geliyor, cerrahi operasyon harici çözümü yok muhtemelen.

Hocam ağrısı az olsa sıkıntı yok kafayı da hareket ettiremiyorum aşağıya eğilince şafağım patlayacak gibi oluyor bir tık ağlatacak derecede ağrı yapıyor ilaç kullanmayı bende pek sevmiyorum direnç oluşma olayı korkuttu biraz

Oo meslektaşım. Ben de başka bir konuya değinmek istiyorum.

İnsanlar genelde ağrım hemen geçsin diye ağır, ağrı kesiciler kullanıyorlar. Sonra halk arasında parolun hiçbir faydası yok gibi lanse ediliyor. Yüksek doza alışan vücuda düşük doz tabii ki etki veremez.

Sinüzit için en etkili ilaç antibiyotik ne yazık ki. Hocamın dediği gibi tuzlu su olur papatyayı kaynak suya bırakıp buharını solumak iyi gelir. Ben yapıyordum faydasını gördüm.

Denememiştim hiç içme suyu ile olur mu yoksa saf su falan mı lazım klordan sıkıntı olmaz herhalde.

Hocam ağrısı az olsa sıkıntı yok kafayı da hareket ettiremiyorum aşağıya eğilince şafağım patlayacak gibi oluyor bir tık ağlatacak derecede ağrı yapıyor ilaç kullanmayı bende pek sevmiyorum direnç oluşma olayı korkuttu biraz

Denememiştim hiç içme suyu ile olur mu yoksa saf su falan mı lazım klordan sıkıntı olmaz herhalde.

İçme suları çok da güzel olmasa da olur. ABD bir kadın burnunu çeşme suyuyla temizleyince beyin yiyen amip bulaşmıştı. Şansa bak🙂
Aynısını bende yaşıyordum önceden. Tavsiyelerim:

Sigara varsa bırakmak ya da pasif içici olmamak.
Motor vb taşıt kullanıyorsanız kafanıza soğuktan rüzgardan koruyun.
Kuru papatya alıp sıcak suda onun buharını burundan çekin. Kafanızın üstüne bir tülbent koyarsanız güzel olur ama buhar yüzünüzü yakmasın.
Tuzlu su çekmek iyi olur. Tuzu fazla kaçırmayın.

İçme suları çok da güzel olmasa da olur. ABD bir kadın burnunu çeşme suyuyla temizleyince beyin yiyen amip bulaşmıştı. Şansa bak🙂
Aynısını bende yaşıyordum önceden. Tavsiyelerim:

Sigara varsa bırakmak ya da pasif içici olmamak.
Motor vb taşıt kullanıyorsanız kafanıza soğuktan rüzgardan koruyun.
Kuru papatya alıp sıcak suda onun buharını burundan çekin. Kafanızın üstüne bir tülbent koyarsanız güzel olur ama buhar yüzünüzü yakmasın.
Tuzlu su çekmek iyi olur. Tuzu fazla kaçırmayın.

Üzüldüm kanıda gerçektende şansa bak :D

Nadiren pasif içici olduğum oluyor maalesef genelde puff.

Motor kullanmıyorum.

Papatyayı deneyeceğim.

Tuzlu günde 4 5 kere yapıyordum tuzunu tekrar alacağım en son sofra tuzunu biraz fazla kaçırmıştım beyaz ışığı ucundan gördüm sayılır :D

Dolarex güçlü bir analjezik ve antienflamatuvar ilaçtır. Nonsteroid (NSAİİ) kısa süreli kullanımlarda problem yaratmayabilir fakat mide'ye müthiş baskı yapar, uzun kullanımlarda kemik yapınızı bile bozabilir, sorun östaki borusunun tıkanması veya sinüzit olabilir genelde ilaçlar dozu ayarlanmış zehirdir. mutlaka yan etkileri vardır diyebiliriz, oluşan basınç hissi orta kulakta östaki disfonksiyon tıkanma olabilir! bunun için KBB uzmandan randevu alabilirsiniz.

Üzüldüm kanıda gerçektende şansa bak :D

Nadiren pasif içici olduğum oluyor maalesef genelde puff.

Motor kullanmıyorum.

Papatyayı deneyeceğim.

Tuzlu günde 4 5 kere yapıyordum tuzunu tekrar alacağım en son sofra tuzunu biraz fazla kaçırmıştım beyaz ışığı ucundan gördüm sayılır :D

Hava temizleyici kullan. Xiaomi tavsiyemdir.

Dolarex güçlü bir analjezik ve antienflamatuvar ilaçtır. Nonsteroid (nsaii) kısa süreli kullanımlarda problem yaratmayabilir fakat Mide'ye müthiş baskı yapar, uzun kullanımlarda kemik yapınızı bile bozabilir, sorun östaki borusunun tıkanması veya sinüzit olabilir genelde ilaçlar dozu ayarlanmış zehirdir. Mutlaka yan etkileri vardır diyebiliriz, oluşan basınç hissi orta kulakta östaki disfonksiyon tıkanma olabilir! Bunun için kbb uzmandan randevu alabilirsiniz.

Randevum var cumaya gidip bu konu için danışacağım.

Hava temizleyici kullan. Xiaomi tavsiyemdir.

Almam biraz zor ama aslında burnumdan nefes alamadığım için çok öksürüyorum odamda bulunması iyi olur.

Aynı dertten muzdaribiz. 10 günde 1 sinüzit oluyorum. İçim dışım antibiyotik ve aferin oldu. Hastalıktan yaz kış kurtulamıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt