Rehber Saç bakımı nasıl yapılmalı? Hangi markalar tercih edilmeli?

Isaacc

Çalışkan

Şampuanın doğru kullanımı​

• Şampuanı direkt saçınıza dökmektense, saç derinize masaj yaparak yedirmeniz gerek. Şampuanın asıl hedefi oradaki yağ, kir. Aşırı yağlı saçınız varsa, ona göre yağlı saça özel şampuan alın.

Saç kremi​

• Ne kadar iyi bir şampuan kullanırsanız kullanın, saçı kendi yağından arındırdığınız için neme ihtiyaç duyar. Saçınız belirli bir uzunluğu geçmeden kullanmanızı önermiyorum. Belirli bir uzunlukta veya uzunsa, saçınızın uç kısımlarına doğru uygulayın. Aşırı kullanmayın. Saçınız düşük gözenekli ise, yani diğer insanların saçlarına göre daha zor ıslanıyorsa, içerik kısmı daha hafif bir şey kullanmanız gerekir.

Saç maskesi​

• Saçınız yıpranmış veya işlem görmüş ise kullanabilirsiniz. Haftada bir yapın, yoksa saçı ağırlaştırır. Saçı düz olanlara kesinlikle önermiyorum.

Hangi markalar tercih edilmeli​

• Yves Rocher
  • Cròga
  • Pyhto
  • OGX
  • Insight
  • Herbal Essences
  • URBAN Care
  • L'Oréal Paris
  • Davines
  • Cantu
  • Moroccan Oil
  • The Ceel
  • La Rachel-Paris

Ek olarak​

• Eğer saçınızda kepek varsa, normal şampuanlar yerine Ketoconazole gibi anti-fungal içeriği olan şampuan kullanın.

Son düzenleme:
Erkek için uzun sayılacak saçlarım var ve aşırı yağlanıyor, o yüzden günlük duş alırım. Son 4-5 aydır şampuan olarak aşağıdakini kullanıyorum. Fena değil, eskiden daha hızlı yağlanırdı, bi nebze iyi geldi saçıma bu. Genel olarak çok değişmedi tabii.
1748474195752.webp

Erkek için uzun sayılacak saçlarım var ve aşırı yağlanıyor, o yüzden günlük duş alırım. Son 4-5 aydır şampuan olarak aşağıdakini kullanıyorum. Fena değil, eskiden daha hızlı yağlanırdı, bir nebze iyi geldi saçıma bu. Genel olarak çok değişmedi tabii.
Eki Görüntüle 151260

Bu markayı ben de kullandım. Saç derimde yara yapmıştı garip bir şekilde. Ondan önermedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çinko priton avrupa birliği tarafından kozmetikler için yasaklandı bizde de yasak. Prikton olamin kullanılıyor genel olarak. Haldır şaldır ve clear ileri düzey kepek sorunu olmayanlar için iyidir. Onun dışında şampuanlara çok para vermeye gerek yok. Saçta durma süresi zaten max 1 dakika sürüyor. Hele bitkisel, vitamin içerikli yazanlara hiç para bayılmanın anlamı yok.

Çinko priton Avrupa Birliği tarafından kozmetikler için yasaklandı bizde de yasak. Prikton olamin kullanılıyor genel olarak. Haldır şaldır ve clear ileri düzey kepek sorunu olmayanlar için iyidir. Onun dışında şampuanlara çok para vermeye gerek yok. Saçta durma süresi zaten Max 1 dakika sürüyor. Hele bitkisel, vitamin içerikli yazanlara hiç para bayılmanın anlamı yok.

Herkesin saç derisi aynı değil ben mesela market şampuanı kullansam yara ve kepek yapıyor.

Herkesin saç derisi aynı değil ben mesela market şampuanı kullansam yara ve kepek yapıyor.
Market şampuanıyla binlerce lira verdiğiniz şampuanlar arasında inanın çok fark yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Büyük çoğunluğu(%60-80) sudan oluşuyor. Daha sonra temizleyici maddeler geliyor genellikle SLS/SLES kullanılıyor. Hatta pahalı oldugu için kaliteli sanılan çoğu şampuan bunu kullanıyor. Örneğin kerastase bazı ürünlerinin içeriğine bakarsanız market şampuanlarından farkı yok. Mesela linkini paylaştığım ürün 1200 liradan satılıyor. :)

Market şampuanıyla binlerce lira verdiğiniz şampuanlar arasında inanın çok fark yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Büyük çoğunluğu(%60-80) sudan oluşuyor. Daha sonra temizleyici maddeler geliyor genellikle SLS/SLES kullanılıyor. Hatta pahalı oldugu için kaliteli sanılan çoğu şampuan bunu kullanıyor. Örneğin kerastase bazı ürünlerinin içeriğine bakarsanız market şampuanlarından farkı yok. Mesela linkini paylaştığım ürün 1200 liradan satılıyor. :)

Kullandığım şampuan 200-300 TL bir şey hocam anlattıklarınızı zaten biliyorum doğal olup ucuz olan alternatiflerde var. Market şampuanlarında silikonla parfüm oluyor genelde herkesin saçına iyi gelen şeyler değil.

Önce sabunla yıkayıp daha sonra şampuanla yıkayınca saç düz ve pürüzsüz oluyor. Daha çabuk şekil alıyor, yağlı hissi vermiyor. Mesela bazen banyodan çıkınca saç telleri havada oluyor, sabun da kullanınca olmuyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt