Saç egzaması için tavsiyeler

Bende aynı sorundan muzdariptim. Genetik mi bilmiyorum ama dedemde de var. 75 yaşında kafasında hala daha egzama var. Ben şekeri ve yağı diyet yaparak azalttım. Örneğin 2 hafta yağ ve şekeri minimum seviyeye indiriyorum, 2 gün serbest, sonra tekrar minimum gibi diyet uyguluyorum. Çok şükür yara, kaşıntı kalmadı. Bu arada probiyotik de kullandım. Doktorların verdiği şampuan, losyon çok işe yaramıyor. Egzamanın da çeşitleri var, sizde hangi tür olduğuna bakmadan direkt herkese aynı şampuanı ve losyonu yazıp yolluyorlar maalesef. Özel hastanelerde de durum çok farklı değil. Dediğim gibi ben çözümü diyet yapmakta buldum. Umarım sizde de işe yarar. Gerçekten illet bir durum.

Bende aynı sorundan muzdariptim. Genetik mi bilmiyorum ama dedemde de var. 75 yaşında kafasında hala daha egzama var. Ben şeker ve yağ diyeti yaparak azalttım. Örneğin 2 hafta yağ ve şekeri minimum seviyeye indiriyorum, 2 gün serbest, sonra tekrar minimum gibi diyet uyguluyorum. Çok şükür yara, kaşıntı kalmadı. Bu arada probiyotik de kullandım. Doktorların verdiği şampuan, losyon çok işe yaramıyor. Egzamanın da çeşitleri var, sizde hangi tür olduğuna bakmadan direkt herkese aynı şampuanı ve losyonu yazıp yolluyorlar maalesef. Özel hastanelerde de durum çok farklı değil. Dediğim gibi ben çözümü diyet yapmakta buldum. Umarım sizde de işe yarar. Gerçekten illet bir durum.
Bende de aynı sorunlar vardı bundan 7-8 yıl önce. Hepsini bir anda bitirdim. Sorun bağırsaklarda. Bağırsaklarda antibiyotik ve yanlış beslenmeden dolayı candida mantarları çoğalıyor ve bu da geçirgen bağırsak sendromuna yol açıyormuş. Bu olunca da vücutta cilt hastalıkları, sinüzit alerjileri ve birçok hastalığı tetikliyormuş. Candida mantarı ise şekerle beleniyor. Bağırsak sağlığını düzeltmeden kullanılan her şey kısa süreli geçici çözüm oluyor. Candida diyeti yapmak gerekiyor en az 2 ay. Sonrasında ise ekmek ve unlu ürünlerden uzak durulursa düzeliyor her şey yavaş yavaş. Sağlıklı olmak için tek yol var arkadaşlar ne yazık ki başlarda zor ve mutsuz ediyor insanı ama yapacak bir şey yok. Ekmek ve unlu gıdalardan, çikolatalardan, bisküviden, pastalardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekiyor.

Bende de aynı sorunlar vardı bundan 7-8 yıl önce. Hepsini bir anda bitirdim. Sorun bağırsaklarda. Bağırsaklarda antibiyotik ve yanlış beslenmeden dolayı candida mantarları çoğalıyor ve bu da geçirgen bağırsak sendromuna yol açıyormuş. Bu olunca da vücutta cilt hastalıkları, sinüzit alerjileri ve birçok hastalığı tetikliyormuş. Candida mantarı ise şekerle beleniyor. Bağırsak sağlığını düzeltmeden kullanılan her şey kısa süreli geçici çözüm oluyor. Candida diyeti yapmak gerekiyor en az 2 ay. Sonrasında ise ekmek ve unlu ürünlerden uzak durulursa düzeliyor her şey yavaş yavaş.
Söylediklerinize katılıyorum. Şeker, yağdan çok daha zararlı. Diyet yapıp bu maddeleri bırakmak gerekiyor. Ben hala ekmek veya unlu mamülleri yemiyorum. Çikolata vesaire ağzıma sürmüyorum. Haftada 2 gün çay, kahve içerek diyeti bozuyorum. Şu anda cildimde (özellikle kafa derimde) bir sorun yok. Şampuan veya losyonlar etki etmiyor.

Bilmediğin şeyler hakkında bu kadar emin olma. Arkadaşta muhtemelen seboreik dermatit var. Ergenlikle uzaktan yakından alakası yok.

Dostum bir de bunu dene derim ben de dahil olmak üzere birçok kişide işe yarıyor. https://www.hepsiburada.com/vichy-d...yagli-ve-kepekli-390-ml-k6022-pm-sgdrmkd41007
Evet, aynı sorundan bende muzdaripim. Kaç tane cilt doktoruna gözüktüm ben bile unuttum. En son gittiğim özel dermatoloğumun teşhisi ile bu şampuana başladım. Ve başladığım günden itibaren sorun tamamen çözüldü diyebilirim. Konu sahibine imkani var ise bu şampuanı denemesini tavsiye ederim.

Aynı lanet olası şey bende de var. Özel şampuan yazdı doktor. Bir de losyon yazdı. Ona rağmen çok etkisi olmadı. Ayrıca çok sıcak suyla yıkanıyorsan yıkanma. Hafif soğuk su ile yıkan. Ben öyle azalttım biraz. Ama geçmiyor lanet olası hastalık. Her sabah kalktığımda saçlarım kepek içinde oluyor.

Bende aynı sorundan muzdariptim. Genetik mi bilmiyorum ama dedemde de var. 75 yaşında kafasında hala daha egzama var. Ben şekeri ve yağı diyet yaparak azalttım. Örneğin 2 hafta yağ ve şekeri minimum seviyeye indiriyorum, 2 gün serbest, sonra tekrar minimum gibi diyet uyguluyorum. Çok şükür yara, kaşıntı kalmadı. Bu arada probiyotik de kullandım. Doktorların verdiği şampuan, losyon çok işe yaramıyor. Egzamanın da çeşitleri var, sizde hangi tür olduğuna bakmadan direkt herkese aynı şampuanı ve losyonu yazıp yolluyorlar maalesef. Özel hastanelerde de durum çok farklı değil. Dediğim gibi ben çözümü diyet yapmakta buldum. Umarım sizde de işe yarar. Gerçekten illet bir durum.

Aynı şekil benimki kadar ileri olmasa da babamda da var. Fazla şekerli yağlı gıdalar tüketiyorum doktorun verdiği şampuan ve losyon dediğiniz gibi işime yaramadı hatta saç dökülmesi de başladı stresleniyorum sonra daha çok dökülüyor dediğiniz gibi bende şekeri azaltmaya çalışacağım umarım işe yarar sağ olun.

Bende de aynı sorunlar vardı bundan 7-8 yıl önce. Hepsini bir anda bitirdim. Sorun bağırsaklarda. Bağırsaklarda antibiyotik ve yanlış beslenmeden dolayı candida mantarları çoğalıyor ve bu da geçirgen bağırsak sendromuna yol açıyormuş. Bu olunca da vücutta cilt hastalıkları, sinüzit alerjileri ve birçok hastalığı tetikliyormuş. Candida mantarı ise şekerle beleniyor. Bağırsak sağlığını düzeltmeden kullanılan her şey kısa süreli geçici çözüm oluyor. Candida diyeti yapmak gerekiyor en az 2 ay. Sonrasında ise ekmek ve unlu ürünlerden uzak durulursa düzeliyor her şey yavaş yavaş. Sağlıklı olmak için tek yol var arkadaşlar ne yazık ki başlarda zor ve mutsuz ediyor insanı ama yapacak bir şey yok. Ekmek ve unlu gıdalardan, çikolatalardan, bisküviden, pastalardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekiyor.

Söylediğiniz'in benzerini Eczane'ci söylemişti beslenmeden olduğunu pek düşünmüyordum ama sanırım söydiğiniz doğru.

Bilmediğin şeyler hakkında bu kadar emin olma. Arkadaşta muhtemelen seboreik dermatit var. Ergenlikle uzaktan yakından alakası yok.

Dostum bir de bunu dene derim ben de dahil olmak üzere birçok kişide işe yarıyor. https://www.hepsiburada.com/vichy-d...yagli-ve-kepekli-390-ml-k6022-pm-sgdrmkd41007
sağolun hocam deniyecem

Aynı lanet olası şey bende de var. Özel şampuan yazdı doktor. Bir de losyon yazdı. Ona rağmen çok etkisi olmadı. Ayrıca çok sıcak suyla yıkanıyorsan yıkanma. Hafif soğuk su ile yıkan. Ben öyle azalttım biraz. Ama geçmiyor lanet olası hastalık. Her sabah kalktığımda saçlarım kepek içinde oluyor.

Aynisi hocam bende de işe yaramadı şampuan ve losyon. Sıcak suyla yıkanıyordum normalde ama son birkaç aydır bıraktım. Her sabah benimki de kepekleniyor ne yaptıysam geçmiyor.

Geri
Yukarı Alt