Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Birtakım sağlık sorunlarım var, kemik iliği yetmezliği vs. Saçım yavaş çıkıyor ve çıksa da çok saçma bir şekilde çıkıyor, bunu geçtim; günde 2 kere banyo yapsam bile deli gibi kepek oluyor. Durmadan çıkarıyorum istemsizce, saçla bütün olarak geliyor bunlar. İğrenç bir saçım var açıkçası şu an.

Bu sorunu çözebilecek ilaç, bitkisel bir yöntem fark etmez. Açıkçası her şeye açığım.

Birtakım sağlık sorunlarım var, kemik iliği yetmezliği vs. saçım yavaş çıkıyor ve çıksa da çok saçma bir şekilde çıkıyor, bunu geçtim; günde 2 kere banyo yapsam bile deli gibi kepek oluyor. Durmadan çıkarıyorum istemsizce, saçla bütün olarak geliyor bunlar. İğrenç bir saçım var açıkçası şu an.

Bu sorunu çözebilecek ilaç, bitkisel bir yöntem fark etmez. Açıkçası her şeye açığım.

Fazla duş almak kepeği bitirmez, hafif serin su ile duş al; sıcak su, kepeği artırıyor.

İşine yarar mı bilemem, ben bunu kullanıyorum; kepeği engelliyor. Saçım uzun zaten, dalgalı-dağınık yapabiliyorum. Bir de biberiye suyu al, fıs fıs, o da iyi gelir.

Fazla duş almak kepeği bitirmez, hafif serin su ile duş al; sıcak su, kepeği artırıyor.

İşine yarar mı bilemem, ben bunu kullanıyorum; kepeği engelliyor. Saçım uzun zaten, dalgalı-dağınık yapabiliyorum. Bir de biberiye suyu al, fıs fıs, o da iyi gelir.

Genelde ya her gün ya da 2 günde bir alıyordum zaten. Saçım normal saç gibi değil öyle bir sıkıntı var. Çıkış şekli inanılmaz saçma, her yerinde kepek var. Saç kalmayacak böyle yolmaya devam edersem. Dediğiniz şampuana bakayım bir.

Stokta yok diyor sanırım.

Jojoba yağı ve çay ağacı yağı benim kepek sorunumu çözdü.

Bir kaseye 1 yemek kaşığı jojoba yağı, üstüne 4-5 damla çay ağacı yağı döküyorsun ve karıştırıyorsun. Parmak uçlarını karışıma bandırıp saç diplerine masaj yap güzelce. Saç diplerine yayılsın iyice. 30 dakika bu şekilde bekleyin sonrasında banyoya girip kepek karşıtı bir şampuanla yıkanın.

https://ty.gl/7lsuw31t1qq1k

https://ty.gl/9vre74l3fca7s

Jojoba yağı ve çay ağacı yağı benim kepek sorunumu çözdü.

Bir kaseye 1 yemek kaşığı jojoba yağı, üstüne 4-5 damla çay ağacı yağı döküyorsun ve karıştırıyorsun. Parmak uçlarını karışıma bandırıp saç diplerine masaj yap güzelce. Saç diplerine yayılsın iyice. 30 dakika bu şekilde bekleyin sonrasında banyoya girip kepek karşıtı bir şampuanla yıkanın.

https://ty.gl/7lsuw31t1qq1k

https://ty.gl/9vre74l3fca7s
Teşekkürler, İkisini de alacağım. Rica etsem kepek karşıtı bir şampuan atabilir misiniz bir de?

Bu arada bendeki kepek ile sizin kepek benzer mi bilmiyorum ama bende neredeyse serçe parmak kalınlığında kepekler çıkıyor her yerinden saçın. Saçla beraber tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yasadigin kepek sorunun bir tik hafifini yasamistim. Sacimi sirkelemeye basladigimda bembeyaz oluyordu o yer. Yaptığım şey gunde 5-6 sefer Arap sabunuyla yikadim ardindan saglik ocaginin yazdigi sampuani dokup kullanma kılavuzuna gore yazilan oranda beklettim, sonra duruladim. Tabii o doktorun yazdigi sampuani sadece 1 sefer aksamlari kullandim. Bu kesin çözüm ayrica tırnaklarini fazla kesme diplerini iyi sabunlamak icin ve bir cildiye doktoruna mutlaka git bakalim egzema veya sedef rahatsizligin olabilir.

Teşekkürler, İkisinide alacağım. Rica etsem kepek karşıtı bir şampuan atabilir misiniz birde?

Bu arada bendeki kepek ile sizin kepek benzer mi bilmiyorum ama bende neredeyse serçe parmak kalınlığında kepekler çıkıyor her yerinden saçın. Saçla beraber tabii ki
Ketoral şampuan var eczanelerde satılıyor haftada 2 veya 3 kere saçınızı bununla yıkayın. Geçmiş olsun.

Ketoral şampuan var eczanelerde satılıyor haftada 2 veya 3 kere saçınızı bununla yıkayın. Geçmiş olsun.
Bu yasadigin kepek sorunun bir tik hafifini yasamistim. Sacimi sirkelemeye basladigimda bembeyaz oluyordu o yer. Yaptığım şey gunde 5-6 sefer Arap sabunuyla yikadim ardindan saglik ocaginin yazdigi sampuani dokup kullanma kılavuzuna gore yazilan oranda beklettim, sonra duruladim. Tabii o doktorun yazdigi sampuani sadece 1 sefer aksamlari kullandim. Bu kesin çözüm ayrica tırnaklarini fazla kesme diplerini iyi sabunlamak icin ve bir cildiye doktoruna mutlaka git bakalim egzema veya sedef rahatsizligin olabilir.
Kemik iliği yetmezliğim var kansere bağlı, genel olarak ondan kaynaklı.