Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Birtakım sağlık sorunlarım var, kemik iliği yetmezliği vs. Saçım yavaş çıkıyor ve çıksa da çok saçma bir şekilde çıkıyor, bunu geçtim; günde 2 kere banyo yapsam bile deli gibi kepek oluyor. Durmadan çıkarıyorum istemsizce, saçla bütün olarak geliyor bunlar. İğrenç bir saçım var açıkçası şu an.

Bu sorunu çözebilecek ilaç, bitkisel bir yöntem fark etmez. Açıkçası her şeye açığım.

Gecmis olsun o halde cildiyeye gidin o bilir en iyisini burada kafana gore sampuan kullanma belki tahris edecek cildini daha kotu sonuclari olabilir bilemeyiz. İnşaallah iyileşirsin tez vakitte.

Teşekkürler, Arap sabunu fazla kurutur cildimi. En mantıklısı @Essex in dediği gibi 2 yağ karışımından haftada 1 2 kez yapmak sanırım, ancak çay ağacı yağı fazla koyarsam tahriş eder büyük ihtimalle 1 2 damla yeter gibime geliyor. Haftada 3 kez banyo yapsam yeridir sanırım. Bir de o banyoları 1 ya da ikisinde dediğiniz şampuandan kullanayım.

Teşekkürler, Arap sabunu fazla kurutur cildimi. En mantıklısı @Essex in dediği gibi 2 yağ karışımından haftada 1 2 kez yapmak sanırım, ancak çay ağacı yağı fazla koyarsam tahriş eder büyük ihtimalle 1 2 damla yeter gibime geliyor. Haftada 3 kez banyo yapsam yeridir sanırım. Bir de o banyoları 1 ya da ikisinde dediğiniz şampuandan kullanayım.

Hocam benim dusuncem rahatsizliginizdan dolayi olmus ve cildiyeye gitmeni siddetle tavsiye ederim. Yarin sabah erkenden giderseniz sekretere hastaliginizi soylerseniz sizi randevusuz kabul edebilecegini dusunuyorum.

Hocam benim dusuncem rahatsizliginizdan dolayi olmus ve cildiyeye gitmeni siddetle tavsiye ederim. Yarin sabah erkenden giderseniz sekretere hastaliginizi soylerseniz sizi randevusuz kabul edebilecegini dusunuyorum.

Keşke o kadar basit olsa her şey :) 9 senedir uğraşıyorum ben. Emin olun doktorlar da çözüm üretemiyor. Bu hastalıkta iyileşme süresi maksimum 2.5 yıl diye geçer normalde. Garip bir adamım ben bu konuda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birtakım sağlık sorunlarım var, kemik iliği yetmezliği vs. Saçım yavaş çıkıyor ve çıksa da çok saçma bir şekilde çıkıyor, bunu geçtim; günde 2 kere banyo yapsam bile deli gibi kepek oluyor. Durmadan çıkarıyorum istemsizce, saçla bütün olarak geliyor bunlar. İğrenç bir saçım var açıkçası şu an.

Bu sorunu çözebilecek ilaç, bitkisel bir yöntem fark etmez. Açıkçası her şeye açığım.
İlk öncelikle Clear şampuan kullanıyorsan hemen bırak. Loreal Elseve Dream Long şampuan var. Onu öneririm.

Ayrıca genetik bir sorun olabilir. Ailende yaşayan başka var mı? Baba tarafı falan?

Keşke o kadar basit olsa her şey :) 9 senedir uğraşıyorum ben. Emin olun doktorlar da çözüm üretemiyor. Bu hastalıkta iyileşme süresi maksimum 2.5 yıl diye geçer normalde. Garip bir adamım ben bu konuda.

Yok garip degilsin sadece bünyen hassas sanirim kemoterapi yuzunden.

@Essex şöyle bir plan yaptım, sizce nasıl?

Pazartesi | yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Ketoral ile banyo.

Çarşamba | 1 yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Dalin gibi hafif bir şampuan.

Cumartesi | 1 yk jojoba yağı | 1 damla çay ağacı yağı | Ketoral şampuan ile banyo.

3-4 hafta düzelmezse başka bir sorun var demektir herhalde.

Genelde ya her gün ya da 2 günde bir alıyordum zaten. Saçım normal saç gibi değil öyle bir sıkıntı var. Çıkış şekli inanılmaz saçma, her yerinde kepek var. Saç kalmayacak böyle yolmaya devam edersem. Dediğiniz şampuana bakayım bir.

Stokta yok diyor sanırım.

Bir de buna bakın.

İlk öncelikle Clear şampuan kullanıyorsan hemen bırak. Loreal Elseve Dream Long şampuan var. Onu öneririm.

Ayrıca genetik bir sorun olabilir. Ailende yaşayan başka var mı? Baba tarafı falan?

Yok garip degilsin sadece bünyen hassas sanirim kemoterapi yuzunden.

Kemoterapi yüzünden mds oluyor zaten, ancak asıl konu bu değil. Kür çok olsa bile kemik iliği yetmezliği bu kadar uzun süren bir hastalık değil normal şartlarda. Tamamen benim şansımla alakalı bir durum.

Yok hayır, sadece bende.

Senin durumunda dermatolog ve kemik iliği yetmezliğinle ilgilenen doktorlarla görüşerek şampuan kullansan daha iyi olur, bizim önereceklerimiz senin tedavine zarar verebilir.