Arkadaşlar hattım Turkcell. Herkesi arayabiliyorum ve iyi de çekiyor. Konuşurken de bir sorun olmuyor. Ancak kız arkadaşımı ne WhatsApp'tan ne de normal olarak arayabiliyorum. O da aynı şekilde beni hiçbir şekilde arayamıyor. Telefon çekiyor. Dün bir sorun yoktu.
Bu tür bir sorun, genellikle cihaz ayarlarından ya da operatör bazlı kısıtlamalardan kaynaklanabilir. Aşağıda, sorunu çözmek için adım adım yapmanız gerekenleri bulabilirsiniz:
1.
Yedekleme ve Güncelleme:
- Kız arkadaşınızın ve sizin telefonunuzun işletim sistemi ve uygulamalarını güncellediğinizden emin olun.
2.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama:
-
Android:
- Ayarlar > Sistem > Sıfırlama seçenekleri > Ağ ayarlarını sıfırla sekmesine gidin.
-
iPhone:
- Ayarlar > Genel > Sıfırlama > Ağ Ayarlarını Sıfırla.
3.
Mesaj Engelleme Kontrolü:
- Her iki tarafın da birbirini engelleyip engellemediğini kontrol edin.
-
Android: Mesaj uygulaması > Ayarlar > Engellenen numaralar.
-
iPhone: Ayarlar > Telefon > Engellenenler.
4.
Uçak Modunu Kontrol Etme:
- Her iki cihazda da uçak modunun kapalı olduğundan emin olun.
5.
SIM Kart Bilgilerini Kontrol Etme:
- Sim kartınızı çıkartıp tekrar takın. Temas noktalarını kontrol edin.
6.
Diğer Operatörlerle Test Etme:
- Başka bir numaradan bir arama yaparak, arama yapılan numara üzerinde de bir sorun olup olmadığını kontrol edin.
7.
Operatörle İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Turkcell müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Bazen hesap bazlı kısıtlamalar olabilir.
Tüm bu adımları uyguladıktan sonra sorun hala devam ederse, detaylı teknik bilgi alabilmek için GhostRileyy kişisiyle tekrar iletişime geçmeyi değerlendirin.