Merhaba,

Şu anda elimin sakatlığı yüzünden işte çalışamıyorum. Sonra bir iş bulup çalışacağım.

Ömrü hayatımda Apple'ın bir ürününü kullanmadım. Sıradan kullanıcı olarak hem internette gezinme ve ofis işlemleri görecek bir MacBook düşündüm. Oyun umurumda değil. LoL oynuyorsa bir onu oynarım.

Bir de sadece bunları yapacak bir MacBook önerir misiniz?

Merhaba,

Şu anda elimin sakatlığı yüzünden işte çalışamıyorum. Sonra bir iş bulup çalışacağım.

Ömrü hayatımda Apple'ın bir ürününü kullanmadım. Sıradan kullanıcı olarak hem internette gezinme ve ofis işlemleri görecek bir MacBook düşündüm. Oyun umurumda değil. LoL oynuyorsa bir onu oynarım.

Bir de sadece bunları yapacak bir MacBook önerir misiniz?

2. el M1 MacBook Air işini görür üstü sizin için gereksiz.

Sanırım m1'lerde RAM ve SSD anakarta gömülü olduğu için yapamıyorsunuz.
Şimdi şöyle bir şey diyeyim; https://app.hb.biz/T5TtB888suPs

Bunun gibi bir Huawei sizin işinizi rahatlıkla görür, Huawei'ye de bir bakmanızı tavsiye ederim. Apple kullanmadım merak ediyorum diyorsanız MacBook alabilirsiniz arkadaşın dediği gibi, çok iyi bir macbooka ihtiyacınız yok günlük işler için, ikinci el M1 işinizi görür doğrudur.
İki bilgisayar arasında bir tercih sizin için doğru olacaktır. Apple merak ediyorsanız MacBook, Huawei hoşunuza giderse attığım linkteki gibi bir örnek olabilir.

Depolama kapasitesi az. Yanına harici disk alsam nasıl olur? Tabii takılıyorsa...

Ha dışarıdan kablo ile bağlayabileceğiniz bir disk olur tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun dışında her türlü amaca uygun. Lol gibi hafif oyunları oynarsınız.

Depolama konusuna takılmanıza gerek yok. İstediğiniz dosyalar icloud drive ile senkronize olup depolama alanından yemiyor. 2 TB depolama aylık 250 TL. Hem verileriniz cloud'da yedeklenmiş oluyor hem de disk taşıma derdinden kurtuluyorsunuz.

Yani kullanıcıya ve bütçeye göre değişir, pil ömrü ve tembellik için bakarsak gayet alınır (kullanması basit ve genellikle sorun çıkmıyor troubleshooting vs işleriniz olmaz, sürücü kurma güncelleme derdi yok vs) internet bilgisayarı olarak iş görür. Aynı bütçedeki cihazlara göre bakarsak oyun oynama işini unutun (destekli veya arka kapılar var demeyin farkındayım) ama onun haricinde geriye kalan her işinizi yaparsınız.