Eki Görüntüle 120602
Bi hayırlı olsun, alırım. Genel hatlarıyla yaşadığım sorun en başta, cfdisk yazılımına karşı bir alerjim oluşmasına sebebiyet oldu; diskin aktif olduğunu söyleyip işlem yapmamı engelliyordu. Çözüm olarak EndeavourOS Live Linux üzerinden terminalden cfdisk çalıştırdım. Gene aynı hatayı alırsam, diskin bağlantısını keserdim, o kolay. Sonra diski cfdisk içerisinden ayarladım, sonra tekrar Arch Linux’a geçtim. Burada takip ettiğim kaynak EndeavourOS üzerinden kuruyormuş, bu sebeple bazı işlemlerde sorun yaşadım ve tekrar en baştan başladım. Bu sefer
buradaki rehberi takip ettim, sonrası aktı geldi, kolaydı.
Diğer yaşadığım sorun Ventoy kaynaklı oldu. Aslında uzun zamandır vardı ama pek lazım olmadığı için umursamamıştım. Arch Linux ISO dosyasını rahatça açarken, Cachyos ve EndeavourOS gibi dağıtımları açmadı, sorun çıkardı. Bunun sebebi yüksek ihtimalle bir güncelleme sonrası geldi. İşin sonuna gelmişken erken konuşmak istememek için, Hyprland’ın bence Arch Linux’tan bile daha zor olduğunu, kafa ağrıtıcı olduğunu düşünüyordum; haklı çıktım. Hyprland neden baş ağrıtıcı? Yüksek ihtimalle her şeyini doğru kurdum ama şu an çalışmıyor. Arayüze erişiyorum ama, hem kendi config dosyam hem de wiki sitesindeki hazır config dosyası ile denedim, hiçbir tuş aktivasyonu çalışmıyor, çok ilginç. Bununla ilgili bir başlık açmayı düşünüyorum.
Neyse, işin aslı böyle. Saat 1 gibi falan başladım, sabah saat 6:30’da bitti. Hep Cachyos ve EndeavourOS kullanıp "I use Arch btw" diyordum, şimdi hakkıyla söyleyebilirim.
Son olarak, yanlış veya eksik yaptığım kritik şeyler olabilir. Neleri kontrol etmemi önerirsiniz? Şimdilik KDE üzerindeyim, Hyprland var ama düzgün çalışmıyor.
Gelişme: Hyprland’i başarılı bir şekilde ayarladım, eskisinden daha iyi oldu. Hatta "CachyOS mi, saf Arch mı?" sorusuna ise kesinlikle cevabım saf Arch! Bilgisayar cillop gibi bir şey oldu.