Detaylar
Kim cevapladı?Karşılaştırmayı TAA yerine DLAA ile yapmaları gerekirdi.Bozma konusunda emin değilim. DLSS artık native'in üstünde bir kalite sunuyor bazı oyunlarda.
Üstelik bunu diyen ben değilim. Zamanında NVIDIA'nın ambargo uygulamaya kalktığı Hardware Unboxed.
![]()
Is Upscaling Useful at Lower Resolutions? Nvidia DLSS vs Native at 1080p
While higher resolution monitors are becoming more popular and we recommend them, 1080p continues to have the most usage among PC gamers. We take a look at...www.techspot.com
Aynı oyunları native oynadın mı? Muhtemelen hayır.Katılmıyorum. Bugüne kadar DLSS ile oynadığım oyunların hepsinde bozulmalar bariz meydana geliyordu. Ancak DLSS 4 ile durum ne olur emin değilim, onca zamandan sonra düzeltmişlerdir diye umuyorum.
Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Oynadım tabii ki. Kafama göre görüş sunmuyorum hocam. Ekran çok dibimde, dibinden bakıldığında belli oluyor. Ha bazen TV'de oynuyorum, uzaktan olduğu için belli olmuyor. Güzel Teknoloji mi, bana kalırsa çok iyi. FPS 2 katına çıkıyordu, şimdi 4 katına çıkıyor.Aynı oyunları native oynadın mı? Muhtemelen hayır.
Negative Sir
Uzman
180 watt çekmiş 1080 Ti, bir terslik var video fake olabilir.
Sanmam. 1080 Ti normalde de 180 wattan fazlasını çeken bir kart.
Tamam işte fazla çekmesi lazım.Sanmam. 1080 Ti normalde de 180 wattan fazlasını çeken bir kart.
Negative Sir
Uzman
Kullanılan işlemciden dolayı hocam. Mesela bu videoda ise i9 13900K kullanılmış ve çekilen watt değeri ortada. Diğerine göre 40 watt fazla çekmiş.
Dosya Ekleri
Asus Turbo modeli bile 250 watt çekiyor, işlemciyle falan alakası yok durumun. Strix 280 300 civarı çekiyor. Zotac AMP EXTREME 370 watt çekebiliyor.Kullanılan işlemciden dolayı hocam. Mesela bu videoda ise i9 13900K kullanılmış ve çekilen watt değeri ortada. Diğerine göre 40 watt fazla çekmiş.
Negative Sir
Uzman
Bu upscaling teknolojilerine bu kadar karşı olan güruhu anlamıyorum ben. Görüntü çoğu kullanıcı için yeterince iyi, performans yeterince iyi. Deneyim olumlu olduktan sonra ne fark eder ki?
Keşke gigabit internetim olsa da GeForce NOW kullansam bilgisayara ihtiyaç duymasam.
Hocam ortada yanlış anlaşılma var. Şimdi bir mantık üretelim, saksıyı çalıştıralım. NVIDIA 1080 Ti gibi bir ekran kartını 10 sene önce piyasaya sürmüş ve şurada 4 sene önce çıkardığı ekran kartına o zamanın üretim teknolojisine göre fark atıyor. NVIDIA bir GPU üretiyor ama eski bir ekran kartına yetişemiyor. Güncel bir ekran kartı üretiyorsun, canlı yayına çıkıp tanıtımda şöyle böyle açıklama yapıyorsun ama sonuç ortada. Yani RTX 5K serisini de tanıtırken bunların aynısını yaptı. Yani göz boyamak gibi bir şey oluyor bu. Aynı iOS 18'in tanıtımında iPad'lere hesap makinesini getiren Apple'ın "bunu ilk biz yaptık" gibi demesine benziyor, veya uygulama logosunu özelleştirmekte aynı şekilde.
ASUS Turbo modeli bile 250 watt çekiyor, işlemciyle falan alakası yok durumun. STRIX 280 300 civarı çekiyor. Zotac AMP Extreme 370 watt çekebiliyor.
AMD'nin işlemcileri az watt yüksek performans ile, işlemcinin tamamına yakınını oyuna harcayıp, kalanını ekran kartına devreden bir işlemcidir. Kısacası oyun odaklı çalışan CPU. Lakin Intel'de ise bu tam tersi. Bu yüzden Intel ile yapılan bir testi koydum ve bilerek i9 modelini barındıran bir fotoğraf attım.
FSR mahvediyor görüntüyü, her yerin kenarlarını tırtıklı tırtıklı (piksel piksel) yapıyor ve çok kötü bir şey bu ama DLSS'den gayet memnunum.
FSR'ı denemeyen arkadaşlar CS 2 de fidelity ayarını performansa getirerek ne olduğunu anlarlar
Son düzenleme:
Benim anlamadığım şey 5070'in 4090'dan güçlü olduğunu iddia eden ya da olsun isteyen insanlar neden yeni çıkan orta seviye bir ekran kartın eski nesil en üst seviye ekran kartından daha güçlü olmasını istiyorlar. Aldığınız şeyler hemen eskisin sizde yenisini almak zorunda mı kalın istiyorsunuz? 1080Ti ve 3060 karşılaştırmasında da arada iki nesil var bence yine normal o zamanlar 1080Ti alabilen insan şimdinin 4090 alanı ile aşağı yukarı aynı seviyede görülüyordu ve bu üst seviye kartlar yıllarca eskimiyor yani durum buydu hep. Ekran kartı bu telefon değil ki 2 senede bir değiştirmek zorunda kalalım ki ben telefonlarda da ona karşıyım insanlar artık her şeyi çok hızlı tüketir oldu. Oyunlar, eşyalar hatta insanlar birbirini bile hızlı tüketiyor da neyse artık konu bu değil.
Son düzenleyen: Moderatör: