Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MiniRayss

Uzman
Yer
Kimsesiz bir yer.
AMD'yi kaldırmak istiyorum, laptop olduğundan APU'nun driverini kurunca bu geldi. Normalde ayarlarımı yapıp software siliyordum fakat şimdi silmeye kalktığımda sürücüyü de siliyor, mecbur kalacak. Performans düşürüyor diye duymuştum çünkü bir arkadaşımdan software arkada yük bindiriyor. Silmenin yöntemi var ise silelim, yok ise sağ tık menüsünden kaldıralım.

1713515050607.webp

Çözüm
@MiniRayss buldum, dene bakalım:

1. Kayıt defteri düzenleyicisini açın.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked yolunu takip edin.
  3. {FDADFEE3-02D1-4E7C-A511-380F4C98D73B} ekleyin.
Peki Freesync gibi özellikleri devre dışı bırakmadan ve driveri silmeden sadece software yi silmek mümkün mü?

1713515861779.webp

Rahatsız edici.

Program kurulurken veya kurulduktan sonra ayarı yoksa bununla bağlam menüsünden kaldırabiliyor olmanız lazım.

Programı anlayamadım. AMD yok burada veya ben anlamadım

Performansa etkisi yok gibi duruyor. Eğer olursa yeni konu açarım, bu sağ tık anlamadım ama silemedim.

Son düzenleme:
Aslında şöyle yapabilirsin:

İlk önce DDU ile mevcut sürücüyü kaldır. Ardından sürücüyü manuel olarak indirip ''driver only'' olarak kur. DDU yerine AMD Cleanup Utility de kullanabilirsin.
Dediğimde Freesync ve gecikme önleyici tarzı şeyler kapalı oluyor. Programdan kendim açıyorum.

Ve performansı etkilemiyor gibi duruyor, Warzone de denedim FPS aynı. Şu sağ tıkı çözsem yeter.

AMD'yi kaldırmak istiyorum, laptop olduğundan APU'nun driverini kurunca bu geldi. Normalde ayarlarımı yapıp software siliyordum fakat şimdi silmeye kalktığımda sürücüyü de siliyor, mecbur kalacak. Performans düşürüyor diye duymuştum çünkü bir arkadaşımdan software arkada yük bindiriyor. Silmenin yöntemi var ise silelim, yok ise sağ tık menüsünden kaldıralım.

Eki Görüntüle 37480
Kolay ...

Aşağıdaki , portable sağ menü yazılımı (Çin yapımı) indirip(beraberinde İngilizce dil dosyasını da indirmeniz gerekir, aksi halde arayüz dili geleneksel çin lehçesi tao çinçesi) ile ekran alıntısındaki yer/bölümdeki yatay slider (kaydırma düğmesi) aksi istikamete kaydırarak , sağ menüden görünmez olmasını sağlarsın yada dişli çarka sağ tıklayıp "delete" komutu ile silersin.

Yazılımı "Context Menu Manager v4.0" şeklinde aratabilirsin, netten

Ayrıca yazılımı Microsoft NetFramework 4.8 ve üstü microsoft birleşeni istemektedir.

Dosya Ekleri

• ContentManager.webp
    ContentManager.webp
    51 KB · Görüntüleme: 136
@MiniRayss buldum, dene bakalım:

1. Kayıt defteri düzenleyicisini açın.
  2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked yolunu takip edin.
  3. {FDADFEE3-02D1-4E7C-A511-380F4C98D73B} ekleyin.

Çözüm