RFKaya

Başarılı
Merhaba dostlar, Sahibinden'de Param Güvende ile bir SSD satıyorum. Ürün alıcıya ulaşıyor ve ödemeyi henüz onaylamadan önce "Bu SSD'nin sağlığı 24" diye bana yazıyor. Satmadan önce ben aşağıdaki testleri yapmıştım ve ürün ilanına aynen görsellerini eklemiştim. Alıcı ürünü reddedebilir mi? Reddetmesi haklı mı?
SSD: Corsair FORCE LE200 120 GB
Ekran görüntüsü 2024-12-23 171517.webp Ekran görüntüsü 2024-12-23 173549.webp Ekran görüntüsü 2024-12-23 180824.webp

Merhaba dostlar, Sahibinden'de Param Güvende ile bir SSD satıyorum. Ürün alıcıya ulaşıyor ve ödemeyi henüz onaylamadan önce "Bu SSD'nin sağlığı 24" diye bana yazıyor. Satmadan önce ben aşağıdaki testleri yapmıştım ve ürün ilanına aynen görsellerini eklemiştim. Alıcı ürünü reddedebilir mi? Reddetmesi haklı mı?
Eki Görüntüle 120408Eki Görüntüle 120409Eki Görüntüle 120410
İşte param güvende denen rezalet sistemin kullanılmasından dolayı oluşabilecek kötü durumlardan birisi. Param güvende değil param yaman ellerde olmalı ismi. Elinden gelebilecek pek bir şey yok. Yalan ile iade edebilir veya ürünü gerçekten %24 sağlıklı bir SSD ile değiştirip sana geri postalayabilir. Şansına kalmış artık.

Böyle durumlarda aklıma gelebilecek bütün test programlarıyla bilgisinin ekran görüntüsünü alıyorum.(Harddisk Sentinel, Crystal Disk İnfo, HD Tune vb) Bazı kullanıcılar ayak yapmasın diye.

Alıcı iade edebilir, elinden pek bir şey gelmez.
Tam ne anlama geldiğinden emin olmamakla beraber SSD sağlığıyla ilgili 24 verisi zaten ilanda mevcut diye görüyorum. Buradaki veri, adamın söylediğiyle aynı şey mi ki?
1738334423897.webp

Yani Corsair SATA SSD üretmeyi bırakalı çok olduğu için bence adam reddederse çok da haksız sayılmaz.
Corsair'in SATA SSD üretmeyi bırakmasıyla ilgisini anlayamadım hocam. İkinci el olarak sattım zaten.
CrystalDiskInfo ile de bakar mısınız?
SSD benim elimde değil.

Tam ne anlama geldiğinden emin olmamakla beraber SSD sağlığıyla ilgili 24 verisi zaten ilanda mevcut diye görüyorum. Buradaki veri, adamın söylediğiyle aynı şey mi ki?
Eki Görüntüle 120416

Corsair'in SATA SSD üretmeyi bırakmasıyla ilgisini anlayamadım hocam. İkinci el olarak sattım zaten.

SSD benim elimde değil.
O zaman sattığınız kişi kursun bir baksın hocam. Sağlık değeri daha kolay anlaşılır.

Eki Görüntüle 120408Eki Görüntüle 120409Eki Görüntüle 120410
SSD umarım sizin gönderdiğiniz gibi size geri gelir, pek sanmıyorum ama :(. Size umarım bir deneyim olur ve bu iğrenç sistemi bir daha kullanmazsınız. Keşke satmadan önce bu sistemi biraz araştırsaydınız.