Benim enermax PSU olan sistemde sorun, PSU şalteri açtığımda usblere güç gidiyor. Klavye RGB'si yanıyor. İlginç bir sorun.

ErP ayarını S5 konumuna getir çözülür sorunun yüksek ihtimalle. Anakarttan kaynaklı o. S5 konumunda sistemdeki tüm elektirği kesiyor. Buradaki sorun daha farklı.

Sistemde dönüştürücü kullanıyor iseniz onu bir sökün ( VGA'dan HDMI dönüştürücü vs) onu sökün daha sonra bir gözlemleyin FSP Hyper Pro H3-650W da aynı sorunu yaşıyorum. Dönüştürücü takılı iken PSU'nun fanı dönüyordu şalter kapalı olsa bile, ARGB LED'ler kendisi yanıyordu yani sistem güç alıyordu bu şekilde ara ara da LED'ler yanıyordu.

Dönüştürücü yok sistemde. Hoparlörün ses ayarlama tekerleği var hoparlörden ayrı. Orada kapasitör olma ihtimali var mıdır? Veya dirençle falan alakalı olabilir mi?

ErP ayarını S5 konumuna getir çözülür sorunun yüksek ihtimalle. Anakarttan kaynaklı o. S5 konumunda sistemdeki tüm elektirği kesiyor. Buradaki sorun daha farklı.

Deneyeceğim hocam. Yaşadığım sorunu bu konuda paylaştım;

Dönüştürücü yok sistemde. Hoparlörün ses ayarlama tekerleği var hoparlörden ayrı. Orada kapasitör olma ihtimali var mıdır? Veya dirençle falan alakalı olabilir mi?

Kabloyu sökünce olmaması HDMI veya başka bir enerji kaynağından kaçak almadığı anlamına geliyor.

PSU şalteri gücü tamamen kesmiyor anlaşılan, bu PSU'nun bir özelliği olabilir, ufak bir voltaj geçişine izin veriyor olabilir.

PSU iç donanımından anlayan birilerine soralım.

@Andar Han
@Oreki

PSU şalteri kapalı olmasına rağmen enerji tam olarak kesilmiyor.

Hoperlerde kapasitör olur fakat bu daha çok Power ile ilgili şalteri kapatsam bile akım geçiriyor benim sorun dönüştürücüyü sökünce düzeldi sayılır ama arada LED'ler yanıyor çok kısık da olsa. Sistemde bağlı olan ekipmanlarınızı sökün bir öyle deneyin.