Erdemkilic7

Gelişen
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, merhaba,

Samsung 980 PRO M.2 SSD ürünüm mevcut. Windows 11 kullanıyorum. M.2 alma sebebim tamamen oyunların hızlı açılması ve akıcı bir şekilde çalışmasıydı; fakat M.2'ye kurduğum oyunlar inanılmaz kasıyor ve geç açılıyor. Ben de oyunu normal SSD diske taşıyorum ve oyun akıcı bir şekilde çalışıyor. M.2 SSD'de ölü alan olup olmadığını kontrol ettim, uygulamaları tarattım ve güncellemelerini yaptım; hiçbir sorun yok, canavar gibi çalışıyor. Ancak oyun kurduğum ve oynamak istediğimde oyunlar resmen acı çekiyor. Bu konuyla ilgili aklıma hiçbir fikir gelmiyor, ne yapabilirim, nasıl bu sorunu giderebilirim bilmiyorum.

Oyunları normal SSD'ye kurduğumda hiçbir sorun olmuyor, 144 FPS ile oynuyorum. M.2'ye kurunca ise 20-30 FPS'ye düşüyor ve kasma sorunu yaşıyorum. Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Sinirden kafayı yemek üzereyim bu kadar emek verip sistem topladım ama stabil şekilde oyun oynamıyorum.

Anakart : MSI MPG B550 GAMING
Ekran Kartım : ASUS Radeon RX 6750 XT ROG Strix
İşlemci : Ryzen 5-5600X

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-27 092441.webp
    Ekran görüntüsü 2024-08-27 092441.webp
    59,1 KB · Görüntüleme: 134
  • Disk.webp
    Disk.webp
    78,6 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası var mıdır bilmiyorum ama o diskte dosya sistemini ReFS yapmışsınız, NTFS yapıp deneyebilir misiniz bir de?
Görseli aldığımda ben de fark etmiştim. Sonra dediğinizi yaptım ama yine de aynı şekilde devam ediyor.
CrystalDiskInfo yazılımı ile veya Samsung'un kendi SSD yazılımı ile SSD'nin sağlığını kontrol eder misin?
Bütün testlerden başarılı şekilde geçiyor. Herhangi bir ölü sektör veya başka bir sorun yok. Okuma ve yazma hızları da noksansız doğru çıkıyor.

Evet, bütün donanımların son güncellemelerini yaptım. BIOS da dahil. Her şey son güncellemeler ile hazır şekilde.
Hocam peki temiz kurulumla 980 PRO'yu ana diskiniz yaparak denediniz mi? Bunun yanı sıra sisteme sadece 980 PRO'yu takıp deneyebilirsiniz. Faydası olur mu emin değilim ama isterseniz deneyin.
Amacım şuydu: İki tane M.2 yuvam var. Birinci M.2 yuvasına işletim sistemini kurmak, sonrasında ikinci M.2 yuvasında oyun ve programlarımı kullanmak istiyorum. Bu yüzden 2 TB M.2 aldım.

980 Pro'yu ana disk yapıp hem işletim sistemi hem oyun için kullanmak istemiyorum açıkçası. Ama denemedim tabii, mantıklı gelmedi.

@Recep Baltaş abi senin bir düşüncen var mı acaba? Neyi kontrol etmeliyim yardımcı olabilir misin?

Evet, bütün donanımların son güncellemelerini yaptım. BIOS da dahil. Her şey son güncellemeler ile hazır şekilde.

Amacım şuydu: İki tane M.2 yuvam var. Birinci M.2 yuvasına işletim sistemini kurmak, sonrasında ikinci M.2 yuvasında oyun ve programlarımı kullanmak istiyorum. Bu yüzden 2 TB M.2 aldım.

980 Pro'yu ana disk yapıp hem işletim sistemi hem oyun için kullanmak istemiyorum açıkçası. Ama denemedim tabii, mantıklı gelmedi.

@Recep Baltaş abi senin bir düşüncen var mı acaba? Neyi kontrol etmeliyim yardımcı olabilir misin?

Sıcaklık olay olabilir mi M.2 ekran kartının yakınındamı. Oyundayken bir kontrol edin.