Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

2 adet SSD kullanıyorum. Bir tanesi Samsung 990 Pro ( içerisinde Windows 11 kurulu ). Diğeri de, WD Black modeli. Her ikisi de heatsink modeli, anakart üzerinde ki heatsinkleri kullanmıyorum. 990 Pro modeli yukarıda ilk slotta, WD Black olan ise ekran kartı altında bulunuyor.

Bir takım sıcaklık testleri yaptım, 990 Pro test esnasında 64 dereceye kadar çıktı, WD Black modeli ise 65 dereceyi gördü.

Kasam cool Master T500V2 modeli. Mesh bir kasaya sahibim.

Bu sıcaklık değerleri nasıldır, boşta iken değerlerini de paylaştım. Fikirlerinizi almak isterim.

@20424

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-04 130023.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-04 130023.webp
    116,3 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran görüntüsü 2025-07-04 130037.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-04 130037.webp
    95,8 KB · Görüntüleme: 74
  • Ekran görüntüsü 2025-07-04 173414.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-04 173414.webp
    335,6 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüsü 2025-07-04 174104.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-04 174104.webp
    272 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Xbox Game Pass üzerinden oyun indirdiğimde de bu sıcaklıklara ulaşıyor, 58-60'ları buluyor oda normal mi sizce? Steam'den indirme yaptığımda 53-55 derece arası alıyorum.

Normal. Değerler gayet iyi. M.2 SSD'ler ısınır zaten. 75 i geçmediği sürece sorun yok.

Selam dostlar,

2 adet SSD kullanıyorum. Bir tanesi Samsung 990 Pro ( içerisinde Windows 11 kurulu ). Diğeri de, WD Black modeli. Her ikisi de heatsink modeli, anakart üzerinde ki heatsinkleri kullanmıyorum. 990 Pro modeli yukarıda ilk slotta, WD Black olan ise ekran kartı altında bulunuyor.

Bir takım sıcaklık testleri yaptım, 990 Pro test esnasında 64 dereceye kadar çıktı, WD Black modeli ise 65 dereceyi gördü.

Kasam cool Master T500V2 modeli. Mesh bir kasaya sahibim.

Bu sıcaklık değerleri nasıldır, boşta iken değerlerini de paylaştım. Fikirlerinizi almak isterim.

@20424

Soğutucu olduğu belli çok iyi çıkmış değerler.

Soğutucu olduğu belli çok iyi çıkmış değerler.

Çok sevindim hocam iyi çıktığına. Resimde işaretledim, anakartım üzerinde ki heatsink SSD'ye baskı yapıyordu. Hatta orta kısmında hafif göçüklüğe sebebiyet verdi. SSD'yi çıkardığımda yamuk duruyordu, ortadan baskı yapmıştı kullanınca. Bende onu söküp direkt soğutuculu modellere yöneldim. Çok da sıkmamıştım aslında, tatlı sıkıp bırakmıştım anakart heatsink soğutucusunu.

Dosya Ekleri

• 1474.webp
    1474.webp
    605,5 KB · Görüntüleme: 55
Bendeki Kioxia Exceria M2 SSD 50 derece üzerine çıkmıyor aslında. 65 derece aşırı fazla olmasa da fazla bence. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Ben Hepsiburada`dan bir tane soğutucu almadan önce 70-80 derecelere çıkıyordu belki deneyebilirsiniz. Yüksek sıcaklıkta çalışan bir SSD olduğunu biliyorumda Kioxia Exceria`da araştırırsanız hep 70 derecelerde sıcak çalışan bir SSD sizinki gibi. Ama soğutucuyla 50 üzerine çıkmıyor.

Bunu almıştım.

Hatta ilk aldığımda açtığım bir konu var boştayken ve test sırasında fotoğraflı şekilde atmıştım. En son mesaja bakarsanız aşağıdaki attığım linkten boşta 51 falan dereceydi maksimum testte 80. Soğutucu sonrası 50 maksimum hatta o zaman 43 alıyordum.

Bu konu

Son düzenleme:
İlginç, aslında fazla baskı yapmaması lazım, iyi çözüm bulmuşsunuz.

Bana da öyle geldi ilginç geldi. Bayağı kalın bir termal pad vardı anakart Heatsink'i üzerinde, acaba ondan mı kaynaklandı emin olamadım. Lexar 710 modeli vardı bende, onda baskı yapıp göçertti. Uzun vadede sorun yaratır diye düşünüp, onu SSD kutusuna yerleştirip depolama SSD'si yaptım. Arada takılmalar yaşatıyordu, anlık donmalar yaşatıyordu bana aynı zamanda. Anakart Heatsink'i ile bile 70 derece üstüne çıkıyordu oyunlarda Lexar 710. bende direkt kendinden soğutuculu alıp, geçeyim dedim. Kendimce bir çözüm oluşturdum artık ne kadar olursa diye.

Bendeki Kioxia Exceria M.2 SSD 50 derece üzerine çıkmıyor aslında. 65 derece aşırı fazla olmasa da fazla bence. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Ben Hepsiburada'dan bir tane soğutucu almadan önce 70-80 derecelere çıkıyordu belki deneyebilirsiniz. Yüksek sıcaklıkta çalışan bir SSD olduğunu biliyorumda Kioxia Exceria'da araştırırsanız hep 70 derecelerde sıcak çalışan bir SSD sizinki gibi. Ama soğutucuyla 50 üzerine çıkmıyor.

Bunu almıştım.

Hocam ben ekstra soğutucu almadım SSD'ler için. Heatsink'li kendinden soğutuculu modeller aldım. Dışarıda satılan SSD soğutucularından da denedim, pek fayda görmedim. Sizin linktekinin bir benzeri de sıcak çalıştırıyordu. Onu da denedim. Henüz 70 derece görmedim 990 Pro ve WD Black modelinde, bu son aldıklarım kendinden soğutuculu modeller. Maksimum 65 derece oda testlerde. Oyunlarda 56-57 derece de geziyorum ortalama.

Yanlış olmasın düzelteyim, elimde aşağıdaki linkte olan modelden vardı. Aksine, daha sıcak çalıştırdı Lexar 710'u geçmiş dönemlerde.

Son düzenleme: