O sorun hakkında bir çözüm önerisinde bulunmamışlar. Fabrikasyon olarak defektli demek ki bazı ürünler ya da gerçekten Firmware ile alakalı bir sorun var.

Chipset, Magician güncellemeleri, BIOS güncellemesi, driver, Windows güncellemeleri fark etmiyor faydasız. Bizzat bu sorunu yaşadım, garantilik oldum. Ayda 3-4 kere bir anda BIOS'a atıyor. Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatıp, tekrar açmanız gerekiyor Windows'un açılması için. BIOS ekranında hiç gözükmüyor SSD. Reddit'te bununla ilgili çok konu var. Kimi uyku sorunu diyor, kimi farklı bir şey diyor.

Kalite ucuz olmaz, ROG ile diğer modeller arasında neden 2 kat fark var, mantık aynı mantık.

Samsung 990 Pro'nun da Firmware Update'sini yapman lazım bu arada eski Firmware gelirse, SSD ömründen yiyor diye firma kendisi açıklama yapmıştı. @loewry benim Firmware en son sürümdü, Magician adlı yazılımdan bakmıştım. Kronik sorunluydu eski Firmware firma kendisi de açıklama yaptı.

Evet, al gitsin, kalitelidir problem yaşatmaz. Kullanan çok kişi var zaten, milli M.2'lerden biri fiyatından ötürü.

Hem anakartı hem SSD sipariş ettim hocam. 18k tuttu toplamda, 14.6k anakart, 3.4K SSD.