Canım arkadaşım sensörlerin boyutlarını resmi verilerle hesaplayıp attım ve karşılaştırdım. Yani hesabım yuvarlama vesaire değil resmi verilerle konuştum çizip atmadım. HP9 kullanan periskop kameraların boyutunu bilmeden neden hesap kitap yapmaya çalışıyorsunuz ki?
Yaptığınız modülün neredeyse 2 tanesinin yan yana gelmiş halinden uzun.

Eki Görüntüle 155180

Arkadaşım sığdıramamışsın ki 14 Ultra da olan periskop modül S25 ultranın ana modülünden daha büyük ona rağmen sığmamış.
Hadi diyelim günah keçisi HP9, sırf bu tasarım bu yüzden. Xiaomi 14 Ultra'da HP9 yok. Onun tasarımı neden öyle peki? Ya Xiaomi 13 Ultra? Yarın HP9 koyarız diye mi böyle üretmişler :D
Bu şekilde birebir sığmayacak tabii ki. Sana 10 mesajdır anlatmaya çalışıyorum, tasarımı ben yapmıyorum, değişebilir, telefon uzayabilir, genişleyebilir, kart ve pil tasarımları değişebilir ama nafile.

Hadi diyelim günah keçisi HP9, sırf bu tasarım bu yüzden. Xiaomi 14 Ultra'da HP9 yok. Onun tasarımı neden öyle peki? Ya Xiaomi 13 Ultra? Yarın HP9 koyarız diye mi böyle üretmişler :D
Bu şekilde birebir sığmayacak tabii ki. Sana 10 mesajdır anlatmaya çalışıyorum, tasarımı ben yapmıyorum, değişebilir, telefon uzayabilir, genişleyebilir, kart ve pil tasarımları değişebilir ama nafile.

Canım arkadaşım o 5 mm hesabında değişen onlarca dolar var ki; daha büyük ekran, daha büyük buhar odası, daha büyük kasa, daha ağır telefon. Sence firmalar bunu mu yapar, yoksa kolay olan ocağa benzer tasarımı mı? Sabahtandır anlattığım şey bu. İnsanlar zaten boyutları eleştirirken kimse bu dediğine yönelmez. Hatta şirketler cihazlarını küçültmek istiyorlar, bu yüzden de LYT818 yapıldı. S25 Ultra’nın rakibi Xiaomi 15 Ultra, onu neden örnek vermediniz, onu anlamadım neyse. Xiaomi 14 Ultra’nın periskop modülü S24 Ultra’nınkinden daha büyük; aynı modül 13 Ultra’da da var. 12S Ultra’da ise sensör farklı fakat yine boyut yakındı.

Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum ve tasarımı berbat; hem görünüş hem de kullanış olarak berbat. Fakat ne kadar inkar etseniz de başka çaresi yok: Ya sensörler küçülecek ya da ufacık bataryalar yapılacak. En son çare ise 7 inç, 250 gr telefon yapmak oluyor. Yaptığınız çizimdeki hâliyle 5 mm kurtarıyor desek bile bu sefer periskop modülünden mahrum kalınılıyor. Altı üstü 3 mm, 5 mm ne olacak ki diyebilirisiz; haklısınız da fakat bunun ar-ge'sinde ve üretiminde milyon dolarlar kaybediliyor. Bu kayıp fazlasıyla büyük risk. Bu yüzden Vivo boşu boşuna LYT818 kullanmadı.

Son düzenleme:
Her sene IPhone'da neyin degismesini istiyorsunuz anlamıyorum pek, bu tasarimin ustune ust duzey sensor, batarya, ekran teknolojileri tasarlanip dahil edilmedigi surece ustune eklenecek pek bir şey yok. Devasa sensorlerin cizilmesi de kacinilmaz, telefonda korumaya calistiginiz 2. bir bolum oluyor açıkçası ekrandan sonra. Xiaomi'nin hiçbir modelini ne tasarim ne de cihaz olarak begenmiyorum. İsletim sistemini fazla geri plana atiyorsunuz asil kullanim kolayligi saglayan kisim orasi. Pixel cihazlari bende begeniyorum keske ulkemizde olsalardi.
60Hz alerjiniz yoksa iPhone kesinlikle tercih edilebilir.

Merhaba arkadaşlar,

Ben çok büyük bir mağduriyetten bahsedeceğim. Son zamanlarda telefon araştırmasına girdim. Aktif olarak iPhone 11 kullanıyorum ve bundan önce de A72 dışında hep iPhone tercih ettim. Şu an iPhone tarafında bütçem yalnızca iPhone 15 veya 16’ya yettiği için Android cihazlara yöneldim. Ancak şunu fark ettim ki gerçekten Samsung dışında Android tarafında hiçbir marka düzgün bir tasarım kullanmıyor.

Abi, niye böyle? Mesela Honor Magic 7 Pro alacaktım fakat arka tasarımı ortada yuvarlak bir kamera şeklinde. Gerçekten bu nedir? Ben profesyonel kameramı kullanıyorum zaten, sade ve şık bir telefon arıyorum. Bu istediklerimi koca telefon piyasasında yalnızca iPhone ve Samsung mu karşılıyor? Pixel almak istedim, ama Türkiye’de resmi satışı yok. Yani bu cihazları bütçeniz yüksek olsa bile içiniz el vererek alıyor musunuz? Bana çok garip geliyor.

Eki Görüntüle 155115

Eki Görüntüle 155116

Eki Görüntüle 155117

Eki Görüntüle 155119

Eki Görüntüle 155120

Eki Görüntüle 155121
1750503417465.webp

Sony Xperia 1 Mark 6 (2024)

1750504061005.webp

Sony Xperia 5 Mark 5 (Tasarim biraz tanidik geliyor degil mi? Apple'in arakladigi tasarim bu iste. 2023)

1750503834026.webp

Sony Xperia Z5 (2015)

1750503895593.webp

Samsung Galaxy S6 (Uper kaliteli OS ve kasa ile!, 2015)

Diger Xperia cihazlara da bakmani oneririm. Bazi modeller harici Samsung cihazlarin genelinden cok daha guxeller. Ayrica alt segment hariic daha premium ve dayanikli cihazlar.

Donanim kalitesi cok daha iyi, 10 yasinda olan Xperia Z5'im 1-1.5 gunu cikariyor, ayrica bu mesajida kendisi ile yaziyorum. Zamaninda sifir alidigim A70 ve M51 cihazlarim ise dolapta soeunlari olmamasina ragmen yatiyorlar. Bataryalari igrenc ve kalitesiz cunku.

ve yazilim farkini soylemeye gerk yok bence, Xperia UI cok daha stabil ve iyi OneUI'a oranla.

Sevis diyorum. Benim bütçem zaten ultra düzey sayılmaz; 16e veya 15'e düşünüyorum. Yani ortalama maksimum 55 bin TL gidip, 30 bin TL'ye yurtdışı telefon aldım. Diyorsunuz ki maksimum düşürürsen bozulur. Abi, hadi bir şekilde bozuldu, ne yapacaksınız? Mesela Pixel aldın, nereye yaptıracaksınız?
Pixel getirttigin yerden servis ekranini getirttireceksin, evde YouTube, iFixit vs. ile kendin yapacaksin :) Anakart, kamera vs. sorunu yasarsan eBay'da ekrani kirik kelepir bir Pixel daha alip adama 27 Euro alti olarak gonderim yapmasini yazacaksin, ama fiyati neyse onu vereceksin o ayri. Anakarti evde degistireceksin.

BlackBerry 8700G'mi boyle tamir etmistim mesela, T Mobile telefonu idi.

Son düzenleme:
Xiaomi 15 güzel mi? Göreceli bir şey ama iPhone veya Samsung'a bakarak, pura 70 ve Xiaomi 15 çok çirkin. Nothing Phone'da çok çocuk işi duruyor. Işıklı mı ışıklı, toplantıda elime aldığımda utanırım.
Eki Görüntüle 155134Eki Görüntüle 155135Eki Görüntüle 155136

Pura 70 efsane gözüküyor bu arada nothing şirketinin tarzı o Xiaomi 15 gibi tek bir telefona odaklanacağımıza Xiaomi 17 gibi cihazlara bakabiliriz bence sonuçta bayağı geniş bir dünya Android kısmı Apple gibi değil.