Uzaklar mı? Tasarımın böyle olmasının sebebi sensör boyutu arasındaki fark mı, markanın tercihi mi?Ortalama olarak 13.1X 9.8mm ile 9.6X7.2mm sensörler sizce yakınlar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Tabii 2 gün sonra bozulursa yurt dışına gidersin tamir ettirmeye.
Herkesin senin kadar bütçesi olmayabilir. Yarı fiyatına alabilirken neden iki katına alayım ki? Kaydı 2 bin lira bile değilken bir de.
- Makaleler
- 1
Sevis diyorum. Benim bütçem zaten ultra düzey sayılmaz; 16e veya 15'e düşünüyorum. Yani ortalama maksimum 55 bin TL gidip, 30 bin TL'ye yurtdışı telefon aldım. Diyorsunuz ki maksimum düşürürsen bozulur. Abi, hadi bir şekilde bozuldu, ne yapacaksınız? Mesela Pixel aldın, nereye yaptıracaksınız?Herkesin senin kadar bütçesi olmayabilir. Yarı fiyatına alabilirken neden iki katına alayım ki? Kaydı 2 bin lira bile değilken bir de.
Arlecchino
Başarılı
Uzaklar mı? Tasarımın böyle olmasının sebebi sensör boyutu arasındaki fark mı, markanın tercihi mi?
%46 daha küçük sensör sence yakınlar mı? Daha büyük sensöre daha büyük optik sabitleyici elemanlar ve daha büyük optik elemanlar yapman gerekiyor; o zaman da modül daha da büyüyor. Tek ana sensörde değil, HP9 kullanan cihazların telefotosu 1/1.4 boyutunda. Fiziki sınırı geçtim, soğutma sistemi de yuvarlak alanda daha verimli oluyor kısaca tek buhar odası ile hem anakart hem de modüller soğuyabiliyor. Dikey veya yatay şekilde o modüller sığamıyor. Yani boşu boşuna kalas gibi ve çirkin tasarım yapmıyorlar. Attığım örneklerde X200 Pro mini ve X200 harici hepsinde HP9 var. X200 Pro'da ise 1/1.28 sensör var; ona rağmen dikey sığdırmak zor ve saçma bir görüntü oluşturuyor. Fotoğraftan kırpıp kendin de tek tek dikey veya yatay koyabilirsin.
- Makaleler
- 1
Yani boşu boşuna kalas gibi ve çirkin tasarım yapmıyorlar.
Ben de öyle düşünüyordum ama hiç düşünmedim böylesini.
- Makaleler
- 6
Nothing ve pixel in tasarımı güzel. Pixelde yakında TR'ye gelebilir. İhtimali var.
- Makaleler
- 1
Çok heveslenme, bence yıllardır aynı şeyleri söylüyorlar.
Arlecchino
Başarılı
Ben de öyle düşünüyordum ama hiç düşünmedim böylesini.![]()
Yer sorunu yaşandığı için Vivo X200 Pro serisinde yeni batarya teknolojisi ile sensör olarak LYT818 kullandı. Bu sayede eski X100 Pro'ya göre hem daha büyük telefoto sensör kullanıp hem de telefonu inceltmeyi başardılar.
Türkiye'de en iyi tasarımı olan telefon bence Nothing markasına ait telefonlar. Samsung da klişeleştiği için gözüme artık estetik gelmiyor, yıllardır aynı tarzı yapıştırıp duruyorlar. Apple'a dahi girmek istemiyorum, durumunuz mâlum.
Samsung klişe, Apple'da aynı telefonları minimal farklarla tasarlayıp duruyor. Bu nedenle Nothing iyidir.
Samsung klişe, Apple'da aynı telefonları minimal farklarla tasarlayıp duruyor. Bu nedenle Nothing iyidir.