Xiaomi 15 çirkin mi mesela? Pura 70 çirkin mi? Nothing Phone 2 çirkin mi?

Üst düzey 1-2 telefonun arkası daire diye bütün telefonlar çirkin olacak diye bir kâide yok. O telefonu biliyorsunuz zaten Xiaomi 15 Ultra. Çirkin falan ama özellikleri çok iyi.

Xiaomi 15 çirkin mi mesela? Pura 70 çirkin mi? Nothing Phone 2 çirkin mi?

Üst düzey 1-2 telefonun arkası daire diye bütün telefonlar çirkin olacak diye bir kâide yok. O telefonu biliyorsunuz zaten Xiaomi 15 Ultra. Çirkin falan ama özellikleri çok iyi.
Xiaomi 15 güzel mi? Göreceli bir şey ama iPhone veya Samsung'a bakarak, Pura 70 ve Xiaomi 15 çok çirkin. Nothing Phone'da çok çocuk işi duruyor. Işıklı mı ışıklı, toplantıda elime aldığımda utanırım.
1749985035230.webp
1749985049089.webp
1749985075524.webp

Xiaomi 15 güzel mi? Göreceli bir şey ama iPhone veya Samsung'a bakarak, pura 70 ve Xiaomi 15 çok çirkin. Nothing Phone'da çok çocuk işi duruyor. Işıklı mı ışıklı, toplantıda elime aldığımda utanırım.
Eki Görüntüle 155134Eki Görüntüle 155135Eki Görüntüle 155136

Xiaomi 13 Ultra kullanıyorum ve Xiaomi 15 bana göre daha güzel duruyor. Tasarımlar görecelidir; Samsung ve Apple tasarımını bozmadan devam ettirebiliyorlar çünkü neredeyse 3 yıldır sensör boyutları sabit duruyor.

İkisini de almam; Xiaomi 15 Ultra alırdım. Çünkü yapay ışık kaynağı olmayan ortamlarda uzun pozlama fotoğraflar çekiyorum yani benim için sensör boyutu önemli.

Benim de bahsettiğim bu standart bir kullanıcı tasarım odaklı bakacak olsa, Türkiye'de Samsung ve Apple dışında seçenek yok.

Yazılım, yani işletim sistemi hepsinde temelde aynı, Android. Donanım tarafında da amiral gemileri hariç giriş ve orta segment çoğu model aynı marka çipleri, aynı marka donanımları kullanıyor. Hemen hemen aynı çözünürlüklerde kameralar, aynı boyutlarda bataryalar vs. Kağıt üstünde çoğu Android benzer özelliklere sahip, farklarını yalnızca bilenler biliyor. Bu nedenle firmalar birbirlerinden ayrılmak ve müşterinin ilgisini daha fazla çekmek için tasarımı değiştiriyor. Hatta bazıları kopyalıyor. Bence de Android tarafında Samsung dışında çoğu firmanın tasarımı hoş değil. Göze en iyi gelen Samsung bence.

Xiaomi 15 güzel mi? Göreceli bir şey ama iPhone veya Samsung'a bakarak, Pura 70 ve Xiaomi 15 çok çirkin. Nothing Phone'da çok çocuk işi duruyor. Işıklı mı ışıklı, toplantıda elime aldığımda utanırım.
Eki Görüntüle 155134Eki Görüntüle 155135Eki Görüntüle 155136
Sadece bu telefonlar değil. Sony xperia mesela güzel. Google pixel güzel.

Asıl iPhone 16'nın arkası zaten çirkin olmuş. Arkasındaki kamera tasarımı da sıktı artık.

Ama samsung'a bir şey diyemem. Tasarımları harbi güzel.