Bu arada bende Dell'i %100 parlaklıkta kullanıyorum 1 haftadır falan. Böyle kullanmaya devam edeceğim gibi. %90-100 bandında kullanınca parlaklık açısından çok kötü olmuyor. Dell gibi akıcı olan ama biraz daha iyi parlaklık sunan bir monitör arıyorsanız XG27ACDNg var fakat çok pahalı. Bu yüzden önermiyorum. G6'nın tepki süresi oled monitörlere göre bir tık daha yavaş ama bu kadar fark hissedeceğinizi düşünmemiştim. 360HZ'den 240hz'ye düşmenizden kaynaklı da olabilir. 60-120HZ bandında da bu kadar fark oluyor mu? Yani rekabetçi hariç diğer oyunlardan bahsediyorum.
Upscale ile 4k kullanılır bence. Hatta yabancı bir teknoloji kanalı neden 1080p veya 4k kıyaslaması yapıyorsunuz, 5070 ti ve 9070xt 1440p kartı diyen birisi için video çekti. Kısaca diyor ki 4k performans>1440p native çözünürlükten daha iyi gözüküyor, ayrıca daha fazla FPS alabiliyorsunuz diyor.
Üstelik 27inç monitörden bahsediyoruz, ekstra keskin gözükecek.
TR'ye gelince öğrenci indirimiyle bunu çekin.
Eki Görüntüle 166177
Hocam peki bu upscale olayını PS kendi mi yapıyor yoksa ayar mı gerekiyor ? Valla ben ne kadar parlaklığı fullesem de alışabileceğim bir parlaklık yoktu Dell modelinde ama G6'da çok yerindeydi. İnanın anlamadım ama benim beynimin bir oyunumuydu bilmem, Dell model düz siyah ekranda monitörler kapalıyken bile yandaki IPS panelinden akıcı görünüyordu. Dell 25K felan olsa tekrar şans verir bir süre alışmaya çalışırdım gerçekten. Peki sizce fiyatları da aynı zaten, Dell 2K mı yoksa G81Sf 27" 4K mı ?