Modele bağlı bir şey, ben mat veya glossy kaplama ile akıcılık farkını bir tutmanı anlayamadım açıkçası. Mat ekranın donuk, puslu ve daha cansız gözükmesini sağlarken yansımayı daha iyi tutuyor, glossy ise bunun tam tersi. Ekranda kullanılan kaplamanın akıcılığa etki edeceğini düşünmüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 TL
PC Uzmanı
Başarılı
Bence spesifik kullanıcılar haricinde çok fazla sorun olmaz. Altıüstü kaplamadan ötürü 4K'den 2K'ya düşmek mantıklı değil, kaldı ki gen 4 panel varken diğerlerinin yüzüne bakmam.
Bende bu durumdan dolayı hocam yani kaplamadan ötürü 4K'den 2kya düşmemek için XG32UCWMg bu monitörü bekliyorum tam istediğim gibi hem WOLED hem de parlak bir de yeni kaplama türü olan True Black glossy WOLED.
@Genzonzi Arkadaş yazdığı için bende öyle dedim tam olarak bunu yazmış paneldeki akıcılığın sebebi QD-Oled olmasıymış yani glossy panel muhabbeti herhalde. Samsungtaki Mat ve Woledteki matlıktan dolayı daha az akıcı gözüküyor. Rtingste karşılaştırmaları okuyunca 100% olarak bu yüzden olduğunu düşünüyorumModele bağlı bir şey, ben mat veya glossy kaplama ile akıcılık farkını bir tutmanı anlayamadım açıkçası. Mat ekranın donuk, puslu ve daha cansız gözükmesini sağlarken yansımayı daha iyi tutuyor, glossy ise bunun tam tersi. Ekranda kullanılan kaplamanın akıcılığa etki edeceğini düşünmüyorum.
@Genzonzi arkadaş yazdığı için bende öyle dedim tam olarak bunu yazmış paneldeki akıcılığın sebebi qd-OLED olmasıymış yani glossy panel muhabbeti herhalde. Samsung'taki mat ve woledteki matlıktan dolayı daha az akıcı gözüküyor. RTINGS'te karşılaştırmaları okuyunca 100% olarak bu yüzden olduğunu düşünüyorum.
Samsung G6 240-360Hz'nin piksel optimizasyonu diğer OLED modellere kıyasla kötü.
LG 480hz hareket halinde ne ghosting ne de doğru düzgün bulanıklık yapmıyor. Tertemiz görüntüsü var. Ki bu mat woled, 271QRX de kullanılan kaplama ne bilmiyorum ama monitors unboxed'ın dediğine göre AW2725DF ile aynı hareket performansına sahip bu monitör. LG daha iyi gözüküyor.
271qrx parlak kaplamaymış.
Yeni G6 da düzeltmişler bu sorunu.
AW2725df 360hz, diğer arkadaş g6'nın 240hz versiyonunu aldığı için akıcılık farkı olmuştur. Aradaki farkı normal bir kullanıcının anlayabileceğini zannetmiyorum. @PC Uzmanı
Alttaki ufo testi G60SD'ye ait, yani 360hz versiyonu.
Bu da AW2725DF ile denk olan MPG271QRX, bu monitörde Glossy kaplama kullanıyor.
Veya mat woled monitörlerden birisi. Bu modelde 9.9 tepki süresi almış. G60SD daha düşük puan aldı çünkü her markanın piksel optimizasyonı aynı değil.
Son düzenleme:
PC Uzmanı
Başarılı
Samsung G6 240-360Hz'nin piksel optimizasyonu diğer OLED modellere kıyasla kötü.
LG 480Hz hareket halinde ne ghosting ne de doğru düzgün bulanıklık yapmıyor. Tertemiz görüntüsü var. Ki bu mat woled, 271qrx de kullanılan kaplama ne bilmiyorum ama monitors Unboxed'ın dediğine göre AW2725DF ile aynı hareket performansına sahip bu monitör. LG daha iyi gözüküyor.
Eki Görüntüle 167236
271qrx parlak kaplamaymış.
Yeni G6 da düzeltmişler bu sorunu.
Eki Görüntüle 167238
AW2725DF 360Hz, diğer arkadaş g6'nın 240Hz versiyonunu aldığı için akıcılık farkı olmuştur. Aradaki farkı normal bir kullanıcının anlayabileceğini zannetmiyorum. @PC Uzmanı
Alttaki UFO testi G60SD'ye ait, yani 360Hz versiyonu.
Eki Görüntüle 167242
Bu da AW2725DF ile denk olan MPG271QRX, bu monitörde glossy kaplama kullanıyor.
Eki Görüntüle 167243
Veya mat woled monitörlerden birisi. Bu modelde 9.9 tepki süresi almış. G60SD daha düşük puan aldı çünkü her markanın piksel optimizasyonı aynı değil.
Anladım hocam yani anladığım kadarıyla kaplamaların hıza etkisi yok peki WOLED'in veya QD-OLED'in bir etkisi var mı? İkisinin arasında hız farkı var mı çünkü bu panel türü olduğundan biraz daha kafamı kurcalıyor.
Modele göre değişir. Ama uçuk kaçık farklar olmaz. Bence hareket performansından çok görüntüye önem verin. Oledlerde en son bakacağım şey hareket performansı.Anladım hocam yani anladığım kadarıyla kaplamaların hıza etkisi yok peki WOLED'in veya QD-OLED'in bir etkisi var mı? İkisinin arasında hız farkı var mı çünkü bu panel türü olduğundan biraz daha kafamı kurcalıyor.
Hatta size şöyle söyleyeyim AW2725DF'den G6'ya geçtim, yabancı bir kaynaktan testlerede baktım monitörlerin içini açtı incelemeci, o kadar detaylı bir incelemeydi. G6 hareket performansında daha net gösteriyordu diyen bir kullanıcı yorumu vardı. Yani oledlerin ne kadar hızlı olduğunu siz anlayın, en son takılacak şey hareket performansı. Kaynak paylaşmasını istedim de videoyu unutmuş. Benim baktığım testlerde Dell daha hızlı çıkıyor, örneğin rtings testinde ama başka bir incelemede böyle görmüş. Videoyu yanlış yorumladı gibime geliyor. @PC UzmanıAnladım hocam yani anladığım kadarıyla kaplamaların hıza etkisi yok peki WOLED'in veya QD-OLED'in bir etkisi var mı? İkisinin arasında hız farkı var mı çünkü bu panel türü olduğundan biraz daha kafamı kurcalıyor.
Herkes farklı telden çalıyor.
Reddit kullanıcısı yorumu:
Kişiden kişiye göre değişiyor, kimine göre dell kimine göre samsung daha iyi gözüküyor. Kullanıcı yorumları çelişkili oluyor, bu yüzden profesyonel incelemecilerin yorumlarını tercih ederim.
Son düzenleme:
PC Uzmanı
Başarılı
Modele göre değişir. Ama uçuk kaçık farklar olmaz. Bence hareket performansından çok görüntüye önem verin. Oledlerde en son bakacağım şey hareket performansı.
Hatta size şöyle söyleyeyim AW2725DF'den g6'ya geçtim, yabancı bir kaynaktan testlerede baktım monitörlerin içini açtı incelemeci, o kadar detaylı bir incelemeydi. G6 hareket performansında daha net gösteriyordu diyen bir kullanıcı yorumu vardı. Yani oledlerin ne kadar hızlı olduğunu siz anlayın, en son takılacak şey hareket performansı. Kaynak paylaşmasını istedim de videoyu unutmuş. Benim baktığım testlerde Dell daha hızlı çıkıyor, örneğin RTINGS testinde ama başka bir incelemede böyle görmüş. Videoyu yanlış yorumladı gibime geliyor. @PC Uzmanı
Eki Görüntüle 167295
Eki Görüntüle 167296
Herkes farklı telden çalıyor.
Reddit kullanıcısı yorumu:
Eki Görüntüle 167300
Eki Görüntüle 167302
Kişiden kişiye göre değişiyor, kimine göre Dell kimine göre Samsung daha iyi gözüküyor. Kullanıcı yorumları çelişkili oluyor, bu yüzden profesyonel incelemecilerin yorumlarını tercih ederim.
Evet aynen öyle kişiden kişiye göre değişen bir durum ve gerçekten de her kafadan bir ses çıkıyor

Pratik değilde teorik düşünürsek dell daha düşük parlaklığa sahip fakat glossy kaplama kullanıyor, bu yüzden daha iyi gözükmesi gerek. Tabii bu dediğim %100 parlaklık için geçerli, %75 gibi değerlerde cidden sönük gözüküyor. Başta yetiyordu fakat %100 de bir süre kullanınca %75'in çok fazla sönük geldiğini fark ettim. Ayrıca daha iyi kalibrasyona ve piksel optimizasyonuna sahip gibi gözüküyor. Ama samsung da mat kaplamadan dolayı yansımayı daha iyi işliyor, bu sayede ekranı görmek daha kolay. E zaten daha yüksek parlaklığa sahip dedik, bu ekranı daha da rahat görmenizi sağlayacak. Gündüz kullanımda bariz samsung daha mantıklı iken, akşam vakti kullanımda dell'in daha iyi olması gerek. Bu tamamen inceleme verilerine göre bir kıyas. G6'yı kullanmadım ama kullanıcı yorumlarının taraflı olduğunu düşünüyorum. Objektif olan incelemeler. E bende incelemede yazanı söylüyorum.Evet aynen öyle kişiden kişiye göre değişen bir durum ve gerçekten de her kafadan bir ses çıkıyorevet dediğiniz gibi profesyonel incelemecilerin yorumları önemli benim içinde
![]()
Rtings yorumu da benim dediğimi doğruluyor zaten.
Dell Alienware AW2725DF ve Samsung Odyssey OLED G60SD S27DG602S, 27 inç 360Hz QD-OLED oyun monitörleridir. Her iki monitör de mükemmeldir ve sizin için en uygun olanı tercihlerinize bağlıdır. Ortam ışığınız bolsa, parlamayı gerçekten iyi azaltan mat kaplaması sayesinde Samsung daha iyi bir seçimdir. Ancak, parlak bir ekranın netliğini tercih ediyorsanız veya karanlık bir odada oyun oynuyorsanız ve mat kaplamadan faydalanamıyorsanız Dell daha iyi bir seçimdir.
PC Uzmanı
Başarılı
Pratik değil de teorik düşünürsek Dell daha düşük parlaklığa sahip fakat glossy kaplama kullanıyor, bu yüzden daha iyi gözükmesi gerek. Tabii bu dediğim %100 parlaklık için geçerli, %75 gibi değerlerde cidden sönük gözüküyor. Başta yetiyordu fakat %100 de bir süre kullanınca %75'in çok fazla sönük geldiğini fark ettim. Ayrıca daha iyi kalibrasyona ve piksel optimizasyonuna sahip gibi gözüküyor. Ama Samsung da mat kaplamadan dolayı yansımayı daha iyi işliyor, bu sayede ekranı görmek daha kolay. E zaten daha yüksek parlaklığa sahip dedik, bu ekranı daha da rahat görmenizi sağlayacak. Gündüz kullanımda bariz Samsung daha mantıklı iken, akşam vakti kullanımda Dell'in daha iyi olması gerek. Bu tamamen inceleme verilerine göre bir kıyas. G6'yı kullanmadım ama kullanıcı yorumlarının taraflı olduğunu düşünüyorum. Objektif olan incelemeler. E bende incelemede yazanı söylüyorum.
RTINGS yorumu da benim dediğimi doğruluyor zaten.
Dell Alienware AW2725DF ve Samsung Odyssey OLED G60SD S27dg602s, 27 inç 360Hz qd-OLED oyun monitörleridir. Her iki monitör de mükemmeldir ve sizin için en uygun olanı tercihlerinize bağlıdır. Ortam ışığınız bolsa, parlamayı gerçekten iyi azaltan mat kaplaması sayesinde Samsung daha iyi bir seçimdir. Ancak, parlak bir ekranın netliğini tercih ediyorsanız veya karanlık bir odada oyun oynuyorsanız ve mat kaplamadan faydalanamıyorsanız Dell daha iyi bir seçimdir.
Hocam @2254 @BerkayZ87 @Neareine bir de en merak ettiğim bir konu var acaba bir monitörde en önemli renk hangisidir acaba siyahlar mı mavi mi kırmızı mı yeşil mi bu renklerden hangisini daha iyi verebilen bir monitör en iyi monitördür diyebilir miyiz?
- Makaleler
- 50
Oyle bir sey diyemeyiz. Kalibrasyon cihazi kullanarak en "dogru" renkleri elde edebilirsin. Uniformity dedigimiz sey ise panel piyangosu.Hocam @2254 @BerkayZ87 @Neareine bir de en merak ettiğim bir konu var acaba bir monitörde en önemli renk hangisidir acaba siyahlar mı mavi mi kırmızı mı yeşil mi bu renklerden hangisini daha iyi verebilen bir monitör en iyi monitördür diyebilir miyiz?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-