Samsung Galaxy S23'den hangi telefona gecilmeli?

• Honor Magic7 Pro

Oy: 3 11,5%
  • vivo X200 Pro

Oy: 12 46,2%
  • realme GT7 Pro

Oy: 0 0,0%
  • Xiaomi 14T Pro

Oy: 4 15,4%
  • realme GT6

Oy: 1 3,8%
  • Huawei Pura 70 Ultra

Oy: 0 0,0%
  • Diger (belirtin)

Oy: 6 23,1%

• Oy verenlerin toplamı
    26
Bütçe
70.000 TL alti

Bütçe fazlaysa magic 7 Pro ve Vivo X200 Pro güzeldir. Özellikle Vivo kamera kısmında Honor'dan daha iyi. Eğer çıkmaz diyorsa 14t Pro en uygunudur 40, 45k aralığında. Az üstünde Xiaomi 15 var oda çok güzel özellikle S23'ten geçiyorsun tam kompakt bir telefon eline uyar Xiaomi 15, küçük istiyorsan. Ana seri xiaomilerle, Redmi, Redmi Note, POCO gibi düşük seviyeli cihazların yazılımları aynı değil, saçma sapan gelip te yazılımı kötü diye her yerde olmayın bu kadar, neden kötülediğiniz belli oluyor hangi cihazları kullandıklarınızdan. (düşük cihazların hepsini de kötülemeyeyim aralarında iyi olan modellerde vardı bizzat benim de kullandığım) yazılımı kötü değil hele ki ana seri ayrı bir deneyim yaşatır.

Son düzenleme:
Bütçe fazlaysa magic 7 Pro ve Vivo X200 Pro güzeldir. Özellikle Vivo kamera kısmında Honor'dan daha iyi. Eğer çıkmaz diyorsa 14t Pro en uygunudur 40,45k aralığında. Az üstünde Xiaomi 15 var oda çok güzel. Ana seri Xiaomilerle, redmi, redmi Note, poco gibi düşük seviyeli cihazların yazılımları aynı değil, saçma sapan gelip te yazılımı kötü diye her yerde olmayın bu kadar, yazılımı kötü değil heleki ana seri ayrı bir deneyim yaşatır.
Benim için yazılım bir kriter değil. Fark etmez o yönden. vivo iyi duruyor. realme'ye ne dersiniz?

Küçük ekranlı bir cihazdan küçük ekranlı bir cihaza geçilecekse Xiaomi 15 olabilir ancak kağıt üstü verilerini diğer Çinli markaları kadar veremiyor. Kamera tarafında bahsedilir özellikle bu durumdan. Fiyatı da kendi segmentine göre iyi aslında ancak az farkla daha üst segment cihaz olması arada bırakıyor.

60-62k fiyata da alınabilirse X200 Pro ideal model olacaktır. Magic 7 Pro'dan daha üstte gibi geliyor açıkçası. Magic 7 Pro'nun bazı farkları var ancak ya eşit kulvarda ya da hissedilmeyecek şekilde. Bu ikisi dışındaki diğer Çinliler de bu kadar kendini gösteremiyor fazla.

Benim için yazılım bir kriter değil. Fark etmez o yönden. vivo iyi duruyor. realme'ye ne dersiniz?
Honor varken alınmaz, Vivonun da tek eksiği amiral gemisinde Android'in en iyi işlemcisini kullanmaması ucuza satmak için. Mediatekde kötü değil bunu belirteyim ama 50, 100 dolar için her alanda en iyi olan işlemciyi kullanmaması gülünç olmuş, kamera olarak çok iyi ama.

X200 Pro ya da Magic7 Pro'dan biri tercih edilebilir. Kamera ve bataryada (ekran süresi) X200 Pro biraz daha önde gibi geliyor bana. Ancak Magic7 Pro'nun; 8 Elite kaynaklı saf güçte biraz daha iyi performansa sahip, hoparlör daha kaliteli ve hızlı şarj konusunda daha üstün olduğunu belirtmekte fayda var.

S23'ten geçiş düşünüldüğünde, cihazların boyutları çok büyük gelebilir. Bu durumda alternatif olarak Xiaomi 15 bakılabilir.

Google Pixel ve Huawei yorumlarını eledik. O işlemcilerle o telefonların oluru yok. S23'ten geçiyorsunuz, ben tepe model cihaz istiyorum, daha farklı daha üstün hissettirecek bir şeyler istiyorum diyorsunuz sanırım. O yüzden S24 ve S25 modellerinin düz olanlarını eleyebilirsiniz. S22'den S24'e geçtim zamanında, kullanımımda hiçbir şey değişmedi. Bugün için aynı telefonlar. Haa hayır ben çok memnunum yine aynı olsun derseniz S24+ bence şu an en mantıklı model. Ben sadece 8 elite için 15 bin lira fazla vermem. Xiaomi 15 için de S25 için dediklerimiz geçerli.

Geriye kalan modellerden S24/25 Ultra, X200 Pro ve Honor Magic 7 proya bakılabilir. S24 ultra 8 gen 3 dolayısıyla, 25 ultra da fiyatıyla dezavantajlı. Çinli modeller de çekici geliyorsa zaten iki model kalıyor. Magic 7 pro ve Vivo X200 Pro. Ben olsam X200 Pro alırdım. Bana daha çekici, daha iyi geliyor.

Planlar degisti. Kardesime gaming laptop alacagiz. O yuzden telefon olarak Nothing Phone (2a) veya Honor 200'e bakacagim. Yardimi olan herkese tesekkur ederim. Neden S23'u birakiyorsun diyenler icin, Samsung Arayuzu beni bogdu biraz. MagicOS veya NothingOS iyi olur. Samsung'dan daha basarililar.