Makaleler
23
Bugün Türkiye'deki en f/p iPhone ile ondan daha ucuza satılan S24'ü inceleyeceğim.
1734262463034.webp

1734265704637.webp

Tasarım ve Ekran:
  • Samsung Galaxy S24: Tasarım konusunda Apple'ın gerisinde kalıyor. Ekran teknolojisi olarak Dynamic AMOLED kullanır ve 120 hz yenileme hızı sunar.
  • Apple iPhone 13: Daha hoş bir tasarıma sahiptir. Ekran teknolojisi olarak Super Retina XDR kullanır ve 60 hz yenileme hızı sunar.

Tasarım: Apple​

Ekran: Samsung​

Performans:
  • Samsung Galaxy S24: Türkiye için Exynos 2400 işlemciyle gelir.
  • Apple iPhone 13: Apple'ın kendi A15 Bionic çipi ile gelir.

Performans: Samsung​

Kamera:
  • Samsung Galaxy S24: S24'ün kamerası günlük kullanımdan profesyonel düzeyde fotoğrafçılığa kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden esnek bir sistem sunar.
  • Apple iPhone 13: iPhone 13, daha basit bir donanıma sahip. Yazılım optimizasyonu ve görüntü işleme konusunda başarılıdır. Fakat S24'ün yanından geçemez.
Kıyaslama olarak iPhone 14 ve S23'ü kıyaslandığında bile durumun ne kadar içler acısı olduğunu görüyorsunuz.
Screenshot_20241215_153451_YouTube.webp

Kamera: Samsung​

Batarya:

• Samsung Galaxy S24: Daha büyük batarya kapasitelerine sahiptir. Ayrıca iPhone 13'den daha uzun süreler kullanılır. 11 saat 31 dakika - 120 hz'de
  • Apple iPhone 13: Batarya optimizasyonu konusunda fena değildir ve genellikle bir günü rahatlıkla çıkarabilir. 10 saat 13 dakika - 60 hz'de
Kaynak: UltimateIDeviceVids

Batarya: Samsung​

Sizce kim kazandı?

Fiyatlarının aynı olması iPhone yüzünden değil, ülkemizde ki malum vergiler. IPhone'yi savunmuyorum bu arada.
Ben buna katılmıyorum. Çünkü Samsung bölgesel fiyatlandırma yaparken Apple hiç tınlamıyor bile. Vergilerin aynısı Samsung için de geçerli fakat ne hikmetse 3 yıl önce çıkmış iPhone ile geçen senenin iPhone'u aynı fiyatta. Burada Samsung'u tebrik etmek lazım.

Ben buna katılmıyorum. Çünkü Samsung bölgesel fiyatlandırma yaparken Apple hiç tınlamıyor bile. Vergilerin aynısı Samsung için de geçerli fakat ne hikmetse 3 yıl önce çıkmış iPhone ile geçen senenin iPhone'u aynı fiyatta. Burada Samsung'u tebrik etmek lazım.

Samsung en azından ülkemizi önemsiyor.